παιδί-έπαθε-εγκαύματα-από-λεμόνι-

Μία σοκαριστική ιστορία έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου όταν μητέρα προειδοποίησε τους άλλους γονείς για το πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει ο χυμός λεμονιού. Το παιδάκι της έπαθε φρικτά εγκαύματα από λεμόνι.

Το λεμόνι έχει πολλά θρεπτικά συστατικά και παράλληλα καίει το λίπος. Πολύ συχνά το βάζουμε στα φαγητά και στις σαλάτες μας ενώ σε ένα ποτήρι λεμονάδα ποτέ κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Παρόλα αυτά ο χυμός λεμονιού μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνος.

Συγκεκριμένα μία μητέρα μοιράζεται με τους υπόλοιπους γονείς και όχι μόνο, την σοκαριστική ιστορία του γιου της. Ο μικρός, έπαθε φρικτά εγκαύματα εξαιτίας του λεμονιού και η μητέρα μοιράζεται την περιπέτειά τους για να προειδοποιήσει και τους άλλους γονείς. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Πιο συγκεκριμένα μία νεαρή μητέρα, προειδοποιεί τους άλλους γονείς για το πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει ένα λεμόνι, ειδικά όταν έρθει σε επαφή με τον ήλιο. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος την περίοδο του Καλοκαιριού και μπορεί να αργεί ακόμη να έρθει, όμως ας ξέρουμε από τώρα τους κινδύνους, για να μην έχουμε άλλα.

Σύμφωνα με την μητέρα: «Ο γιος μου το Σαββατοκύριακο εμφάνισε φρικτά εγκαύματα από τον χυμό ενός λάιμ. Συγκεκριμένα, έπαιζε στην μικρή πισίνα που έχουμε στην αυλή ενώ έτρωγε ένα πράσινο λεμόνι. Εγώ καθόμουν ακριβώς δίπλα του.

παιδί-έπαθε-εγκαύματα-από-λεμόνι-

Ξαφνικά είδα σημάδια γύρω από το στόμα και το σώμα του, που υπέθεσα πως είναι ένας συνηθισμένος ερεθισμός από το λεμόνι και δεν έδωσα σημασία. Πολύ γρήγορα, όμως, τα κόκκινα σημάδια εξελίχθηκαν σε φουσκάλες κι έπειτα σε φρικτά εγκαύματα»

Δείτε ακόμα Συναγερμός για την ανάσα του δράκου : Επικίνδυνο παιδικό σνακ, με υγρό άζωτο που σκοτώνει

Ο χυμός λεμονιού λοιπόν ήρθε σε επαφή με το δέρμα και όταν το δέρμα ήρθε σε επαφή με τον δυνατό ήλιο το παιδί έπαθε φυτοφωτοδερματίτιδα. Η συγκεκριμένη ασθένεια εκδηλώνετε όταν μερικές φυτικές ουσίες, αλληλοεπιδρούνε με την ακτινοβολία του ήλιου. Προκαλεί φλεγμονές και εγκαύματα.

παιδί-έπαθε-εγκαύματα-από-λεμόνι-

Η μητέρα συμπληρώνει πως: «Δεν πρόκειται για αλλεργική αντίδραση και μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε». Οι ειδικοί από την άλλη προειδοποιούν πως το παιδί για να γίνει καλά, ταλαιπωρήθηκε αρκετές μέρες.

Δείτε ακόμα Γονείς μεγάλη προσοχή: Νήπιο κατάπιε κέρμα και από θαύμα σώθηκε!

Επίσης ενημερώνουν τους υπόλοιπους γονείς πως κάτι αντίστοιχο μπορεί να προκληθεί όχι μόνο εξαιτίας των λεμονιών ή των λάιμ αλλά και των σέλερι, του παστινάκι, του μαϊντανού, των καρότων, των σύκων αλλά και από το κοινό γρασίδι.

παιδί-έπαθε-εγκαύματα-από-λεμόνι-

All photos via: athensmagazine.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την ασφάλεια παιδιού στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close