Πώς το μέγεθος του κεφαλιού του μωρού συνδέεται με την νοημοσύνη του, σύμφωνα με μια έρευνα;

Τα μωρά που γεννιούνται με μεγαλύτερα κεφάλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν υψηλότερους δείκτες νοημοσύνης και να αποκτήσουν περισσότερα πανεπιστημιακά πτυχία – τουλάχιστον, αυτοί είναι οι ισχυρισμοί μιας πρόσφατης μελέτης .

Μετά την ανάλυση δεδομένων από 100.000 Βρετανούς, οι οποία περιελάμβανε δείγματα αίματος / ούρων / σάλιου και πληροφορίες σχετικά με το υπόβαθρο / ζωή τους, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα μωρά που γεννιούνται με μεγαλύτερα κεφάλια έχουν υψηλότερη πιθανότητα να να πάρουν κάποιο πτυχίο ή ακόμα και να βαθμολογηθούν με υψηλότερο βαθμό στις εξετάσεις IQ.

Δείτε ακόμη: Απλές &έξυπνες δραστηριότητες για βρέφη!

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Molecular Psychiatry αναφέρει:

« εξαιρετικά σημαντικές συσχετίσεις παρατηρήθηκαν στις μετρήσεις μεταξύ των βαθμολογιών των τεστ νοημοσύνης . . και των γενικότερων αποτελεσμάτων συμπεριλαμβανομένων του. . . ενδοκρανιακού όγκου, της περιμέτρου της κεφαλής των νηπίων και της γνωστική ικανότητα παιδικής ηλικίας. ”

Πώς το μέγεθος του κεφαλιού του μωρού συνδέεται με την νοημοσύνη του, σύμφωνα με μια έρευνα;

Τα στοιχεία δημιουργήθηκαν αρχικά από την UK Biobank, η οποία έχει πάνω από 500.000 δειγματοληψίες από άτομα ηλικίας μεταξύ 37 και 73 ετών.

Τώρα, εάν εσείς ή το μωρό σας γεννήθηκε με μικρά κρανία, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε: η μελέτη βρήκε στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η συνολική σωματική υγεία μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη νοημοσύνη.

Δείτε ακόμη: Ψυχολογία παιδιού: Η σωματική τιμωρία μπορεί να φέρει καταστροφικά αποτελέσματα

“Η μελέτη υποστηρίζει μια υπάρχουσα θεωρία που λέει ότι εκείνοι με καλύτερη γενική υγεία είναι πιθανό να έχουν υψηλότερα επίπεδα νοημοσύνης”, δήλωσε ο ερευνητής Saskia Hagenaars.

Πώς το μέγεθος του κεφαλιού του μωρού συνδέεται με την νοημοσύνη του, σύμφωνα με μια έρευνα;

Εκτός από τη σωματική ευεξία, οι ερευνητές ήταν σε θέση να προσδιορίσουν 17 “σημαντικά” γονίδια που πιστεύεται ότι επηρεάζουν άμεσα την εγκεφαλική λειτουργία και την ψυχική υγεία.

Όσο για το τι είναι ένα “μεγάλο κεφάλι” – μην ανησυχείτε: το μωρό σας δεν θα χρειάζεται να έχει ένα ασυνήθιστα τεράστιο κρανίο.

Δειτε ακόμη: Όλα τα παιδιά είναι χαρισματικά: Μάθετε ποιο είδος νοημοσύνης έχει το παιδί σας

Οι ερευνητές λένε ότι τα μωρά των οποίων τα κεφάλια έχουν περίμετρο μεταξύ 31 έως 35.5 cm είναι ευλογημένα με ένα ευφυές μέλλον.

Πηγή: davidwolfe.com
Close