Πώς να μεγαλώσετε έναν γιο που να αγαπά πραγματικά τις γυναίκες

Η δημοσιογράφος των New York Times και μαμά Claire Cain Miller, αφού μίλησε με νευροεπιστήμονες, οικονομολόγους, ψυχολόγους και άλλους ειδικούς, και έπειτα από εκτενή έρευνα στο αρσενικό φύλο απαντά στο ερώτημα: πώς να μεγαλώσουμε έναν γιο που να πιστεύει στην απόλυτη ισότητα ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες. Γράφει το παρακάτω, απευθυνόμενη σε αυτούς που θέλουν να μεγαλώσουν παιδιά καλόκαρδα, γεμάτα εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και ελεύθερα να κυνηγήσουν τα όνειρά τους:

Στις μέρες μας, οι περισσότερες μαμάδες, δεν διστάζουμε να πούμε στις κόρες μας ότι μπορεί να γίνουν οτιδήποτε θελήσουν στη ζωή τους: αστροναύτες και μητέρες, αγοροκόριτσα ή «γατούλες». Αλλά σπάνια κάνουμε το ίδιο για τους γιους μας. Ενώ, δηλαδή, δίνουμε στις κόρες μας απεριόριστες επιλογές για τους ρόλους που μπορούν να αναλάβουν, διατηρούμε τον κόσμο στον οποίο μεγαλώνουν τα αγόρια μας αρκετά περιορισμένο –αυτό τουλάχιστον λένε οι κοινωνικοί επιστήμονες. Αποθαρρύνουμε τους γιους μας, από το να έχουν ενδιαφέροντα που θεωρούνται “κοριτσίστικα”. Τους λέμε να είναι πάντα σκληροί και δυνατοί ή -αντίστροφα- να μην είναι τόσο ζωηροί.

Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μία κοινωνία ισότητας, στην οποία όλοι θα μπορούν να ευημερούν, πρέπει να δώσουμε στους γιους μας περισσότερες επιλογές. Όπως λέει χαρακτηριστικά η Gloria Steinem, φεμινίστρια Αμερικανίδα δημοσιογράφος και ακτιβίστρια, “Χαίρομαι που έχουμε αρχίσει να μεγαλώνουμε τις κόρες μας σαν τους γιους μας, αλλά τα πράγματα δεν θα φτιάξουν αν δεν μεγαλώσουμε και τους γιους μας σαν τις κόρες μας.”

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

Close