Πότε το υπερβολικό ενδιαφέρον για το παιδί φέρνει καταπίεση

Όλοι θέλουμε να μεγαλώσουμε παιδιά με όρια και αρχές, όμως υπάρχει ο κίνδυνος να να γίνουμε καταπιεστικοί ή έστω υπερπροστατευτικοί και να καταλήξουν να υποφέρουν μέσα τους. Πάμε να δούμε πώς εκδηλώνεται το υπερβολικό γονεϊκό ενδιαφέρον…

Δείτε ακόμη: Ο σπαραγμός της μάνας της 8χρονης: «Το παιδί μου ήταν γερό και πέθανε για το τίποτα» 

Οι γονείς γίνονται υπερπροστατευτικοί και καταπιεστικοί όταν… δεν αφήνουν το παιδί στοιχειωδώς  ελεύθερο να ανακαλύψει τον κόσμο γύρω του και φροντίζουν να του τα παρέχουν όλα έτοιμα, φοβούμενοι μην πληγωθεί.

Οι γονείς γίνονται υπερπροστατευτικοί και καταπιεστικοί όταν… δε φέρονται στο παιδί με βάση την ηλικία του, κάτι που το κάνει να νιώθει έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του. Και νιώθει ακόμα πιο άσχημα όταν δεν έχει δώσει δικαιώματα για κάτι τέτοιο.

Δείτε ακόμη: Τα 12 συμπτώματα που επιβάλλουν τηλέφωνο στον παιδίατρο

Οι γονείς γίνονται υπερπροστατευτικοί και καταπιεστικοί όταν… δεν αναγνωρίζουν στην πράξη κάποια δικαιώματα που πρέπει να έχει το παιδί αναλογικά με την ηλικία και το αναπτυξιακό του στάδιο.

Όλοι θέλουμε να μεγαλώσουμε παιδιά με όρια και αρχές, όμως υπάρχει ο κίνδυνος να να γίνουμε καταπιεστικοί ή έστω υπερπροστατευτικοί και να καταλήξουν να υποφέρουν μέσα τους

Οι γονείς γίνονται υπερπροστατευτικοί και καταπιεστικοί όταν… συντηρούν λανθασμένες αντιλήψεις παλαιότερων γενεών στο κομμάτι της ανατροφής και δε λαμβάνουν υπόψη την προσωπικότητα του παιδιού τους.

Δείτε ακόμη: Οι αυστηρές μαμάδες είναι αυτές που έχουν τα πιο επιτυχημένα παιδιά!

Οι γονείς γίνονται υπερπροστατευτικοί και καταπιεστικοί όταν… βλέπουν το παιδί ως προέκταση του εαυτού τους και προσπαθούν μέσω αυτού να πραγματοποιήσουν δικά τους ανεκπλήρωτα όνειρα και απωθημένα.

Πηγή: tsekouratoi.gr
Close