Πρέπει να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας για τη νέα σχολική χρονιά;

Παρά το γεγονός ότι είναι καλοκαίρι και είναι περίοδος διακοπών, κάποιοι γονείς επιλέγουν να ξεκινήσουν την προετοιμασία των παιδιών τους για την επόμενη σχολική χρονιά. Ίσως κάνουν επανάληψη σε κάποια μαθήματα της προηγούμενης χρονιάς ή ξεκινούν με κάποιες ασκήσεις πάνω στην ύλη των μαθημάτων της επόμενης χρονιάς.

Είναι λογικό να ενδιαφέρεστε για την εκπαίδευση των παιδιών σας και απόλυτα λογικό ν’ ανησυχείτε για το κατά πόσο θα ανταπεξέλθουν στις νέες τους υποχρεώσεις. Καλό θα ήταν όμως να σκεφτείτε την έννοια και τη σημασία που έχουν οι διακοπές. Στις διακοπές διακόπτουμε τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Σκεφτείτε τον εαυτό σας! Φανταστείτε να πρέπει να δουλέψετε και κατά τη διάρκεια των διακοπών. Είναι σημαντικό ν’ αφήσουμε και τα παιδιά να ξεφύγουν από τη δικιά τους ρουτίνα. Το να τους επιτρέψουμε ν’ αφήσουν για λίγο καιρό τα μαθήματα, θα τα βοηθήσει να ξεκουραστούν, να χαλαρώσουν και να γεμίσουν ενέργεια.
Αν τα βάλουμε στη διαδικασία του διαβάσματος μπορεί να τα αγχώσει και σίγουρα θα εντείνει τα όποια αρνητικά συναισθήματα μπορεί να έχουν για το σχολείο και τα μαθήματα. Υπάρχουν όμως τρόποι να τους δείξετε πως το διάβασμα είναι ωραίο.

Τα εξωσχολικά βιβλία είναι ένας υπέροχος τρόπος. Θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν το λεξιλόγιό τους και τη φαντασία τους. Αν πάλι δε θέλουν να διαβάσουν μόνα τους μην τα πιέσετε. Μπορείτε όμως να καθίσετε μαζί και να τους διαβάσετε εσείς κάποιο μυθιστόρημα κατάλληλο για την ηλικία τους. Με αυτόν τον τρόπο, εκτός από τα προαναφερθέντα οφέλη για τα παιδιά, θα δημιουργήσετε και κάποιες πολύ ωραίες στιγμές μεταξύ τους!

Πηγή: mytwins.gr

Close