Προκαλούν μόνιμες βλάβες στα παιδιά οι σχολικές τσάντες ; Οδηγίες προφύλαξης!

Είναι σημαντικό οι μαθητές να έχουν την σωστή σχολική τσάντα για να αποφεύγουν πιθανούς τραυματισμούς, το 70% των μαθητών στην Αυστραλία υποφέρουν από πόνους στην πλάτη, σύμφωνα με το Australian Physiotherapy Association (APA).

Παρακάτω ακολουθούν κάποια «κόλπα» από τον φυσιοθεραπευτή του ΑPA, Kirsty Buhlert-Smith, που θα σας βοηθήσουν να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο τραυματισμού από τις σχολικές τσάντες.

Οι τσάντες θα πρέπει να ζυγίζουν πάντα λιγότερο από το 10% του βάρους του παιδιού.
Η σχολική τσάντα πρέπει να είναι κατάλληλη για το παιδί. Μην αγοράσετε μια μεγάλη τσάντα για να την κρατήσει πολύ καιρό. Δεν πρέπει να είναι πιο φαρδιά από το στήθος του παιδιού.
Να φοράει την τσάντα κοντά στην σπονδυλική στήλη. Τοποθετήστε τα πιο βαριά αντικείμενα στο πίσω μέρος, που είναι κοντά στη σπονδυλική στήλη και να καλό θα ήταν οι τσάντες να έχουν ξεχωριστές θήκες για να κατανέμεται το βάρος.
Τα παιδιά πρέπει πάντα να φοράνε και τις δυο τιράντες τις τσάντας. Οι φαρδιές τιράντες είναι πιο άνετες και εφαρμόζουν καλύτερα στους ώμους.
Τιράντες στο στήθος και τη μέση. Βοηθούν να κατανεμηθεί το βάρος στο σώμα του παιδιού.
Το μαξιλαράκι στο πίσω μέρος της τσάντας την βοηθά να ταιριάζει καλύτερα με την πλάτη.
Να είστε σίγουροι πως το παιδί κουβαλάει μόνο όσα χρειάζεται για την μέρα.
Οι γονείς πρέπει να επικοινωνούν με τους γιατρούς αν υποψιάζονται κάποιο πρόβλημα στην πλάτη ή τη στάση του σώματος του παιδιού τους.

 

Δείτε και δω όλες τις οδηγίες αναλυτικά για τις σχολικές τσάντες

Close