Κλειστά σχολεία την Τρίτη 20 και την Παρασκευή 23/01. Αναλυτικά οι περιοχές που δε θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες, λόγω τοπικής εορτής.
Οι περιοχές που θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την Τρίτη 20 και την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου λόγω εορτασμού του πολιούχου της περιοχής.
Τυχεροί αποδεικνύονται ορισμένοι μαθητές μέσα στον Ιανουάριο, καθώς την επόμενη εβδομάδα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας λόγω τοπικών εορτών και πολιούχων Αγίων.
Πού δεν θα γίνουν μαθήματα
Συγκεκριμένα, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου, οι μαθητές στην Αγία Ευθυμία Φωκίδας δεν θα καθίσουν στα θρανία, καθώς τιμάται η μνήμη του Αγίου Ευθυμίου, πολιούχου της περιοχής. Η τοπική αργία συνεπάγεται αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.
Αντίστοιχα, σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στο Λιτόχωρο Πιερίας, λόγω του εορτασμού του Οσίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, πολιούχου της περιοχής. Μάλιστα, επειδή η αργία φέτος «πέφτει» Παρασκευή, οι μαθητές απολαμβάνουν και ένα μικρό τριήμερο ξεκούρασης.
Δείτε ακόμη: Ποιες αργίες χάνονται το 2026 και πότε κλείνουν τα σχολεία
Υπενθυμίζεται ότι οι τοπικές αργίες καθορίζονται με βάση τον πολιούχο Άγιο κάθε περιοχής και αφορούν αποκλειστικά τους δήμους όπου ισχύει ο συγκεκριμένος εορτασμός.
News
- Συναγερμός για τα επικίνδυνα βρεφικά γάλα: Διευρύνεται η ανάκληση- Πλήρης λίστα με όσα ανακαλούνται στην Ελλάδα
- Έρχεται το 1ο τριήμερο για το 2026: Πότε είναι η ημέρα που τα σχολεία θα είναι κλειστά
- Σχολεία: Οι νέες αλλαγές που έρχονται σε Γυμνάσια ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
- Σχολεία: Η νέα εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας για όλα τα σχολεία της χώρας