ΣΟΚ: 9χρονο kορίτσι βρέθηκε πνιγμένο απο το Blackout Challenge του ΤikΤok

ΣΟΚ: 9χρονο kορίτσι βρέθηκε πνιγμένο απο το Blackout Challenge του ΤikΤok. Το άψυχο σώμα της το βρήκε ο αδερφός της. 

Ανείπωτες τραγωδίες έχουν προκληθεί μέσω της πλατφόρμας του TikTok, αφού οι θάνατοι από το «Blackout Challenge» διαδέχονται ο ένας τον άλλον.

Η 9χρονη Arian Arroyo είναι ένα από τα πολλά θύματα της viral πρόκλησης «Blackout Challenge» που ξεκίνησε από το ΤikΤok και διαδόθηκε αργότερα και στο Ιnstagram.

ΣΟΚ: 9χρονο kορίτσι βρέθηκε πνιγμένο απο τον αδερφό της

Δείτε ακόμη Θεσσαλονίκη: Έδειρε υπάλληλο καθαριότητας επειδή τον ξύπνησε με το απορριμματοφόρο

Το kοριτσάκι χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για ψυχαγωγικούς λόγους, σύμφωνα με τους γονείς της, αλλά τελικά έχασε τη ζωή της.

Το challenge με το όνομα «Blackout»

Η Arroyo πήρε μέρος στο δημοφιλές «Blackout Challenge» του TikTok χωρίς να το γνωρίζουν οι δικοί της. Στο συγκεκριμένο challenge, τα παιδιά τραβούν βίντεο κατά το οποίο σφίγγουν ένα κασκόλ ή άλλο παρόμοιο αντικείμενο γύρω από το λαιμό τους, περιορίζοντας την οξυγόνωση του εγκεφάλου.

ΣΟΚ: 9χρονο kορίτσι βρέθηκε πνιγμένο απο τον αδερφό της

Δείτε ακόμη Πάτρα: Τα θολά σημεία στο θάνατο της σπιτονοικοκυράς

Το kοριτσάκι έδεσε κάτι σαν σκοινί στον λαιμό του αλλά το έκανε τόσο σφιχτά που έπεσε νεκρή στο δωμάτιό της. Το άψυχο σώμα της το βρήκε ο αδερφός της.

Η μήνυση των γονιών στο TikTok

Οι γονείς της Arroyo, μαζί με τους γονείς μιας 8χρονης που έχασε τη ζωή της από το ίδιο challenge, μηνύουν την γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ενώ πολλοί γονείς παιδιών που έχουν πεθάνει από τη συγκεκριμένη πρόκληση μιλούν ανοιχτά και πιέζουν το TikTok να λογοδοτήσει.

Ένα δελτίο τύπου του CDC σημείωσε ότι περισσότεροι από 82 θάνατοι έχουν αναφερθεί σε παιδιά που συμμετείχαν στην πρόκληση και ότι η μέση ηλικία των θυμάτων είναι τα 13.

ΣΟΚ: 9χρονο kορίτσι βρέθηκε πνιγμένο απο τον αδερφό της

Δείτε ακόμη Πάτρα: Η Ίριδα ήταν ζωντανή όταν έγινε η κάκωση στο στόμα της

Το TikTok δεν έχει εκδώσει δήλωση σχετικά με την τρέχουσα αγωγή. Ένας εκπρόσωπος του TikTok, ωστόσο,  αναφέρθηκε σε δήλωση που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 μετά τον θάνατο ενός άλλου παιδιού από την συγκεκριμένη πρόκληση, στην οποία έλεγε τα εξής:

«Αυτή η ανησυχητική πρόκληση, για την οποία οι άνθρωποι φαίνεται να μαθαίνουν από άλλες πηγές εκτός του TikTok, προϋπήρχε εδώ και πολύ καιρό της πλατφόρμας μας και δεν ήταν ποτέ τάση του TikTok.

Παραμένουμε σε επαγρύπνηση και δεσμευόμαστε για την ασφάλεια των χρηστών και θα καταργήσουμε αμέσως το σχετικό περιεχόμενο εάν βρεθεί. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια για την τραγική απώλεια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close