παιδί-κατάπιε κέρμα-και-παραλίγο-να-πεθάνει-

Αυτό το νήπιο κατάπιε κέρμα και παραλίγο να φύγει από την ζωή. Σώθηκε από θαύμα και η ιστορία του είναι μία προειδοποίηση για όλους τους γονείς. Τα μάτια σας δέκα τέσσερα!

Τα παιδιά μέχρι τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού βάζουν πολλά πράγματα στο στόμα τους. Η γεύση καθώς και η αφή είναι οι αισθήσεις που τα βοηθούν να ανακαλύψουν το κόσμο. Γι’ αυτό και σε αυτές τις ηλικίες οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Μικρά αντικείμενα ή γυάλινα αντικείμενα δεν πρέπει να βρίσκονται σε σημεία που τα παιδιά έχουν εύκολη πρόσβαση. Ακόμη κι ένα μικρό κέρμα μπορεί να αποβεί μοιραίο, όπως έγινε με αυτό το νήπιο που κατάπιε κέρμα και σώθηκε από θαύμα.

Δείτε ακόμα Instagram: Ετσί θα μπορούν οι γονείς να ελέγχουν τα παιδιά τους από δώ και μπρος

Η ιστορία του έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου με την μητέρα του να μας προτρέπει να εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας. Εμείς ανατριχιάσαμε στην ιδέα να βρισκόταν το παιδί μας στην θέση αυτού του παιδιού, οπότε γονείς, τα μάτια σας δέκα τέσσερα! Διαβάστε παρακάτω: 

Μία μητέρα ήρθε σε επαφή με τον πραγματικό εφιάλτη όταν ο γιος της κατάπιε ένα κέρμα χωρίς καλά καλά να το αντιληφθεί ούτε εκείνη ούτε ο πατέρας του. Η μητέρα ξεκίνησε να συνειδητοποιεί ότι ο γιος της έβηχε χωρίς σταματημό και τον πήγε στα επείγοντα του νοσοκομείου της περιοχής.

Εκεί οι γιατροί αρχικά έκαναν στο παιδί τεστ για covid-19 και στρεπτόκοκκο όμως βγήκαν και τα δύο αρνητικά. Οι γιατροί είπαν στην μητέρα που δεν χρειάζεται να ανησυχεί και πως μπορεί να είναι κάποιο κρυολόγημα. Συμβούλευσαν μάλιστα την μητέρα να γυρίσουν σπίτι.

Δείτε ακόμα Απίστευτη καταγγελία μητέρας: Μέσα σε τυχερή σακούλα περιπτέρου είχε κάρτες πορνό!

παιδί-κατάπιε κέρμα-και-παραλίγο-να-πεθάνει-

Όμως το ένστικτο της μάνας, είναι ισχυρό όπως επίσης και η παρατηρητικότητά της. Εμείς ξέρουμε καλύτερα τα παιδιά μας από κάθε γιατρό και αυτό μερικές φορές αποδεικνύεται σωτήριο. Η μητέρα αντί να γυρίσει στο σπίτι με τον γιο της, πίεσε τους γιατρούς να του κάνουν ακτινογραφία.

Είχε καταλάβει ότι ο βήχας του παιδιού, έμοιαζε με τον βήχα που είχε όταν πνιγόταν από κάτι. Τους εξήγησε λοιπόν πως θέλει να σιγουρευτεί πως δεν έχει κολλήσει κάτι στον οισοφάγο του. Η μητέρα είχε δίκιο! Στην ακτινογραφία οι γιατροί είδαν ένα στρογγυλό αντικείμενο σφηνωμένο στον οισοφάγο του.

παιδί-κατάπιε κέρμα-και-παραλίγο-να-πεθάνει-

Μάλιστα οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε χειρουργείο διότι από την ακτινογραφία δεν μπορούσαν να καταλάβουν αν πρόκειται για κέρμα ή κάποιο άλλο στρογγυλό αντικείμενο ή για τοξική στρογγυλή μπαταρία.

Δείτε ακόμα Ο λόγος που απαγορεύεται να γαργαλάμε τα παιδιά

Σε όλες τις περιπτώσεις βέβαια η κατάποση θα μπορούσε να είχε στερήσει την ζωή στον μικρούλι και ίσως όλα να μην είχαν πάει καλά αν η μητέρα δεν εμπιστευόταν την κρίση και το ένστικτό της. Μάλιστα αυτό συμβουλεύει να κάνουν και οι υπόλοιποι γονείς.

παιδί-κατάπιε κέρμα-και-παραλίγο-να-πεθάνει-

Να μην επηρεάζονται πάντα από τις απόψεις των γιατρών όταν ξέρουν ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί τους και να ζητούν και δεύτερη και τρίτη ιατρική γνωμάτευση αν νιώθουν πως η πρώτη δεν τους κάλυψε ή δεν έχει τα αποτελέσματα που θα έπρεπε! Οι γιατροί κάνουν την δουλειά τους, όμως πολλές φορές χρειάζονται και την δική μας καθοδήγηση.

All photos via: honey.nine.com.au

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την ασφάλεια παιδιού στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close