Τα μπρατσάκια & οι σαμπρέλες ΔΕΝ προστατεύουν από πνιγμό! Δείτε τους λόγους

Τα πρώτα μπάνια οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ξεκινήσει ήδη να τα κάνουμε. Φυσικά αυτοί που αγαπούν περισσότερο τη θάλασσα από όλους, είναι τα μικρά παιδιά. Μπορούν να παίζουν με τις ώρες στην άμμο φορώντας τα μπρατσάκια τους και δεν θα θελήσουν να βγουν από τα δροσερά νερά της, αν ένας μεγάλος δεν τους πει ότι ήρθε η ώρα να φύγουν!

Οι γονείς, προστατεύουν τα παιδιά τους φορώντας τους μπρατσάκια και σαμπρέλες. Ένα ζευγάρι μπρατσάκια, το έχουν όλοι οι γονείς μαζί τους, όταν το παιδί τους μπαίνει στη θάλασσα κι ακόμη δεν ξέρει να κολυμπά είτε καθόλου είτε πολύ καλά.

Δείτε ακόμη τις οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από μια απαγωγή 

Παρόλα αυτά, φαίνεται πως ασχέτως με την κοινή πεποίθηση, τα μπρατσάκια και οι σαμπρέλες δεν είναι σε θέση να προστατεύσουν τα παιδιά μας από τον πνιγμό! Το σημερινό άρθρο θα εξηγήσει αναλυτικά τους λόγους, έτσι ώστε όλοι οι γονείς να έχουν γνώση. Διαβάστε παρακάτω:

Ποιοι είναι οι λόγοι που τα μπρατσάκια και οι σαμπρέλες δεν προστατεύουν τα παιδιά από τον πνιγμό;

Όλοι οι γονείς έχουν ένα ζευγάρι μπρατσάκια στην τσάντα με τα μπανιερά, εφόσον παίρνουν τα παιδιά τους μαζί στην παραλία. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι γονείς μάλιστα, που φορούν τα μπρατσάκια στα παιδιά τους και τα αφήνουν να κολυμπούν μόνα τους στη θάλασσα, αφού νιώθουν ασφάλεια.

Παρόλα αυτά τα μπρατσάκια και οι σαμπρέλες δεν είναι σε θέση να προστατεύσουν τα παιδιά από πνιγμό. Τους λόγους θα τους διαβάσετε παρακάτω:

Καταρχάς τα μπρατσάκια μπορεί να κάνουν το παιδί να επιπλέει, αλλά είναι τόσο άνετα, που πολλές φορές τα παιδιά ξεχνούν ότι τα φοράν. Έτσι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις παιδιών που προσπαθούν να κάνουν βουτιές στη θάλασσα φορώντας τα μπρατσάκια ή που τα βγάζουν διότι θεωρούν ότι δεν τα έχουν ανάγκη.

Οπότε το να φοράμε απλά τα μπρατσάκια στα παιδιά μας δεν είναι αρκετό. Πρέπει να μπαίνουμε και να κολυμπάμε μαζί τους κι όταν εμείς, αποφασίζουμε ότι θέλουμε να βγούμε από την θάλασσα, να βγαίνουν και τα παιδιά μας μαζί.

Δείτε ακόμα το φαινόμενο καρότσι – θερμοκήπιο. Ένα λάθος που κάνουν πολλοί γονείς το Καλοκαίρι και μπορεί να βλάψει το παιδί 

Επίσης, τα μπρατσάκια έχουν την τάση να κάνουν το παιδί να επιπλέει όρθιο με το κεφάλι προς τα πάνω. Αυτή είναι μια αφύσικη θέση για να επιπλέει κανείς. Αν λοιπόν το παιδί διαφύγει από την προσοχή μας και βγάλει τα μπρατσάκια του, μπορεί να προσπαθήσει να μιμηθεί αυτή τη στάση με αποτέλεσμα να βρεθεί στον πάτο.

Τέλος, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, όπου τα μπρατσάκια ξεφούσκωσαν άξαφνα ενώ το παιδί κολυμπούσε στη θάλασσα.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να τα κρατήσουμε ασφαλή;

Τα μαθαίνουμε να κολυμπούν 

Τα μπρατσάκια μπορεί να είναι μια πολύ πρακτική λύση, όμως τίποτα άλλο δεν μπορεί να προστατεύσει το παιδί, από τα μαθήματα κολύμβησης. Γράψτε το παιδί από μικρή ηλικία σε κολυμβητήριο, έτσι ώστε να εξοικειωθεί με το νερό. Το να ξέρει να κολυμπά σωστά δεν συγκρίνεται με καμία σαμπρέλα και κανένα ζευγάρι μπρατσάκια!

Να μαθαίνετε στα παιδιά να είναι υπεύθυνα, χωρίς να φοβούνται το νερό!

Πολλοί γονείς, προσπαθούν να κάνουν τα παιδιά τους να είναι πάντα ασφαλή, δημιουργώντας τους φόβους για το νερό. Όμως, το να φοβάται μια κατάσταση το παιδί σίγουρα δεν είναι καλή λύση. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που πάνω στον πανικό τους έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα.

Αν θέλετε να προστατεύσετε τα παιδιά σας, να μάθετε σε αυτά, ότι το νερό είναι απρόβλεπτο, οπότε πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι. Η υπευθυνότητα μπορεί να  μας προστατεύσει, όμως δεν χρειάζεται να φοβόμαστε να μπούμε ή να το απολαύσουμε.

Τα μπρατσάκια & οι σαμπρέλες ΔΕΝ προστατεύουν από πνιγμό! Δείτε τους λόγους

Οι γονείς πρέπει να τα προσέχουν!

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, τα μπρατσάκια είναι μια καλή εναλλακτική λύση, όταν το παιδί δεν έχει μάθει ακόμη να κολυμπά καλά ή και καθόλου. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να αφήνουμε το παιδί να κολυμπά μόνο του στη θάλασσα με τα μπρατσάκια.

Δείτε ακόμα τον σωστό τρόπο που πρέπει να τοποθετούμε τα παιδιά στον μάρσιπο 

Απομακρύνετε τους πειρασμούς

Αν διαθέτετε πισινά στο σπίτι σας, μην αφήνετε παιχνίδια ή οτιδήποτε άλλο μέσα, το οποίο θα του τραβήξει την προσοχή. Τα παιδιά πολύ συχνά, μπαίνουν στον πειρασμό και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις παιδιών, που μπήκαν μέσα σε μια πισινά για να πιάσουν το παιχνίδι τους, χωρίς να ξέρουν να κολυμπούν.

Να είστε σε επιφυλακή!

Τίποτα δεν είναι δεδομένο και ο κίνδυνος καραδοκεί. Πολλοί γονείς ένιωθαν ασφάλεια επειδή τα παιδιά τους ήξεραν πολύ κάλο κολύμπι και συνέβησαν τραγικά ατυχήματα. Πρέπει πάντα να παρακολουθείτε τα παιδιά στη θάλασσα και να βρίσκεστε σε επιφυλακή!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

 

 

 

 

Close