τα_παιδιά_μεγαλύτερων_γονιών_έχουν_περισσότερα_πλεονεκτήματα_

Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε για ποιον λόγο τα παιδιά με μεγαλύτερους γονείς έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα σύμφωνα με την επιστήμη.

Η μητέρα μου με έφερε στον κόσμο όταν εκείνη ήταν 42 και ο πατέρας μου 47. Είχαν κάνει πριν από εμένα άλλα τρία παιδιά πολλά χρόνια πριν. Όταν γεννήθηκα εγώ, τα αδέρφια μου είχαν πατήσει ήδη τα 20 οπότε θα μπορούσαν άνετα να ήταν εκείνοι οι γονείς μου.

Στο σχολείο πάντα, τα υπόλοιπα παιδιά αλλά και οι δάσκαλοι πάθαιναν σοκ όταν άκουγαν την διαφορά ηλικίας που είχα με τα αδέρφια μου. Μέχρι και σήμερα γίνεται αυτό που έχω πατήσει αισίως τα 24. Πάντα λοιπόν μου άρεσε το βλέμμα έκπληξης στους άλλους, όταν τους έλεγα ότι τα αδέρφια μου είναι μεγάλα.

Δείτε ακόμα 15 λόγοι που τα παιδιά δεν είναι τόσο κοντά με τους γονείς

Από την ηλικία των 3 χρονών περίπου είχα αποκτήσει το πρώτο μου ανιψάκι – το πρώτο παιδί της αδερφής μου – και γενικότερα δεν είμαστε μία συνηθισμένη οικογένεια.

Οι επιστήμονες λοιπόν φαίνεται πως υποστηρίζουν ότι τα παιδιά μεγαλύτερων γονιών έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα. Η αλήθεια είναι ότι μεγάλωσα σε μία όμορφη οικογένεια και πάντα ένιωθα ξεχωριστή, όμως δεν ήξερα τι ήταν ακριβώς αυτό που με έκανε να νιώθω ξεχωριστή.

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα που έχουν τα παιδιά, τα οποία μεγαλώνουν με μεγαλύτερους γονείς. Εσείς ανήκετε σε αυτή την κατηγορία παιδιών; Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μαζί μας και διαβάστε παρακάτω: 

Οι μεγαλύτεροι γονείς συμβάλουν στην νοημοσύνη των παιδιών τους

Η νοημοσύνη είναι κατά έναν τρόπο κληρονομική. Δύο έξυπνοι γονείς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνουν ένα έξυπνο παιδί. Όμως φαίνεται πως τελικά στην νοημοσύνη των παιδιών μεγαλύτερο ρόλο παίζει η διαπαιδαγώγηση παρά ο βιολογικός παράγοντας.

Δύο γονείς που έχουν ζήσει πράγματα στην ζωή τους και έχουν εμπειρίες, βοηθούν το παιδί τους να καταλάβει καλύτερα τον κόσμο. Έτσι τα παιδιά που μεγαλώνουν με μεγαλύτερους γονείς δείχνουν να τα πηγαίνουν καλύτερα στο σχολείο και αναπτύσσουν έναν πιο ώριμο τρόπο σκέψης πιο γρήγορα.

Ακόμη κι αν οι μεγαλύτεροι γονείς δεν έχουν τεράστια νοημοσύνη, σίγουρα θα βοηθήσουν το παιδί να γίνει πιο ώριμο, ακόμη κι αν στο σχολείο είναι κακός μαθητής. Οι εμπειρίες ενός ανθρώπου και η ικανότητά του να διαχειρίζεται τις καταστάσεις, κερδίζεται με τα χρόνια και όχι με την γέννηση.

Δείτε ακόμα 8 Δεξιότητες που κάθε παιδί πρέπει να μάθει για να γίνει υπεύθυνος ενήλικας

Παρόλα αυτά έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με μεγαλύτερο πατέρα τείνουν να είναι χειρότεροι μαθητές από τα παιδιά που μεγαλώνουν με μεγαλύτερη μητέρα.

τα_παιδιά_μεγαλύτερων_γονιών_έχουν_περισσότερα_πλεονεκτήματα_

Οι μεγαλύτεροι γονείς βοηθούν το παιδί τους να διατηρήσει ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος

Η αλήθεια είναι πως όταν ένας άνθρωπος γίνει γονιός μικρός, στην αρχή νιώθει ότι χάνει λίγο την μπάλα. Δεν έχει την ψυχραιμία να διαχειριστεί όλες τις καταστάσεις. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ταΐζει περισσότερο από ότι χρειάζεται το παιδί του από φόβο μην μείνει νηστικό ή να μην μπορεί να βάλει όριο στις γιαγιάδες που θα το…μπουκώνουν συνέχεια.

Από την άλλη ένας μεγαλύτερος γονιός είναι πιο ψύχραιμος. Ξέρει πως αν το παιδί πεινάσει θα κλάψει οπότε δεν χρειάζεται να το ταΐζει με το ζόρι. Ξέρει πως κανένας δεν έπαθε τίποτα κακό όταν δεν ήπιε όλο το γάλα του ή όταν για μία μέρα ξύπνησε με ανορεξία. Τέλος ξέρει να θέτει όρια στους συγγενείς που δεν υπακούν τους διατροφικούς του κανόνες.

τα_παιδιά_μεγαλύτερων_γονιών_έχουν_περισσότερα_πλεονεκτήματα_

 Οι μεγαλύτεροι γονείς στηρίζουν περισσότερο τις αποφάσεις των παιδιών τους

Μπορεί στην δική μου περίπτωση να…έτυχα, όμως τις περισσότερες φορές όταν δύο άνθρωποι γίνονται γονείς μεγάλοι σημαίνει ότι είτε πάλεψαν πολύ για να κάνουν παιδί, είτε άργησαν να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον. Και στις δύο περιπτώσεις, ειδικά για τις γυναίκες, το άγχος μέχρι να φέρουν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί ήταν μεγάλο.

Οπότε δύο γονείς που αποφάσισαν να γίνουν γονείς και έκαναν παιδί ύστερα από πολλές προσπάθειες, είναι πιο συνειδητοποιημένοι. Πιθανότατα έχουν διαβάσει αρκετά βιβλία παιδικής ψυχολογίας και είναι αρκετά υποστηρικτικοί με τα παιδιά τους, γιατί θέλουν να τα βλέπουν ευτυχισμένα.

Και οι νεότεροι γονείς θέλουν να βλέπουν τα παιδιά τους ευτυχισμένα. Μόνο που στην περίπτωση των νεότερων, τις περισσότερες φορές μία εγκυμοσύνη απλά προέκυψε και τότε αποφάσισαν πως ήθελαν να γίνουν γονείς.

Δείτε ακόμα Γονείς: 13 λάθος φράσεις που δημιουργούν ενήλικες με ψυχολογικά τραύματα

Έτσι πολλές φορές ξεχνούν την σημαντικότητα του να γίνεσαι γονιός, γίνονται επικριτικοί, νιώθουν πιεσμένοι με την ανατροφή των παιδιών γιατί ίσως είναι πολύ νέοι και χάνουν στιγμές. Αυτό πολλές φορές δημιουργεί μία αρνητικότητα προς τα παιδιά.

τα_παιδιά_μεγαλύτερων_γονιών_έχουν_περισσότερα_πλεονεκτήματα_

Οι μεγαλύτεροι γονείς επηρεάζουν θετικά την κοινωνική συμπεριφορά των παιδιών τους

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Μπορεί ένα παιδί που γεννιέται από μεγαλύτερους γονείς να πιστεύουμε ότι εξαιτίας της διαφορετικότητάς του, θα γίνει κοινωνικά αδέξιος όμως αυτό φαίνεται πως δεν ισχύει.

Μάλιστα μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά μεγαλύτερων γονιών αναπτύσσουν πιο δύσκολα παραβατική συμπεριφορά, προσαρμόζονται εύκολα και κάνουν εύκολα φίλους.

τα_παιδιά_μεγαλύτερων_γονιών_έχουν_περισσότερα_πλεονεκτήματα_

Μπόνους

Το να γίνεσαι γονιός μεγαλύτερος έχει πολλά πλεονεκτήματα. Καταρχάς όπως αναφέραμε και πιο πάνω θα είστε πιο ώριμοι. Επίσης οικονομικά θα είστε πιο ασφαλείς από ότι θα ήσασταν στα 25. Ο ερχομός ενός παιδιού βοηθάει και στην υγεία σας. Το σώμα της γυναίκας μετά από κάθε τοκετό ανανεώνετε ενώ η ψυχολογία του άντρα ανεβαίνει.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι αυτές οι έρευνες δεν αντικατοπτρίζουν το 100% των γονέων. Σίγουρα υπάρχουν νέοι γονείς που είναι πολύ καλύτεροι από τους μεγαλύτερους. Αυτά που μοιραστήκαμε μαζί σας παραπάνω δεν είναι απόλυτος κανόνας. Είναι ένα συμπέρασμα που βασίζεται στην πλειοψηφία.

Τα παιδιά με μεγαλύτερους γονείς έχουν τα_παιδιά_μεγαλύτερων_γονιών_έχουν_περισσότερα_πλεονεκτήματα_πλεονεκτήματα

All photos via brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διαπαιδαγώγηση του παιδιού στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close