Τα πρωτότοκα παιδιά είναι πιο έξυπνα γιατί …

Tο πρωτότοκο παιδί της οικογένειας είναι πιο έξυπνο από τα αδέρφια του, καθώς δέχεται περισσότερα ερεθίσματα τα πρώτα χρόνια της ζωής του, δείχνει νέα έρευνα.

Οικονομολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου ασχολήθηκαν με το ζήτημα και απέδειξαν ότι τα πρωτότοκα παιδιά των οικογενειών επιτυγχάνουν μεγαλύτερα ποσοστά στα τεστ μέτρησης του IQ.
Κατά την διάρκεια της έρευνας εξετάστηκαν δεδομένα από 5000 παιδιά, τα οποία υποβλήθηκαν σε οπτικά τεστ και τεστ λεξιλογίου κάθε δύο χρόνια.

Τα πρωτότοκα παιδιά κρύβουν μέσα τους τεράστια δύναμη…

Τα αποτελέσματα της επεξεργασίας των δεδομένων αυτών έδειξαν πως τα πρωτότοκα παιδιά δέχονταν μεγαλύτερη «προσοχή» από τους γονείς τους, με αποτέλεσμα να προκαλείται μεγαλύτερη «διανοητική διέγερση».

Όλα τα παιδιά πάντως όπως έδειξε η έρευνα, λαμβάνουν την ίδια συναισθηματική υποστήριξη από τους γονείς τους, ανεξαρτήτως σειράς γέννησης.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα πρωτότοκα παιδιά είναι πιο πιθανό να είναι πιο επιτυχημένα και φιλόδοξα από τα αδέρφια τους, ενώ κατά 16% είναι πιο πιθανό να λάβουν ανώτερη μόρφωση.

Από την άλλη, τα πρωτότοκα έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν προβλήματα όρασης και κατά 20% μπορεί να έχουν σοβαρή μυωπία.

Πηγή: madata.gr

Close