Τι είπε η μαμά του 10χρονου αγοριού που βιάστηκε… «Κούτσαινε, δεν έτρωγε,φοβόταν»

Τι είπε η μαμά του 10χρονου αγοριού που βιάστηκε… «Κούτσαινε, δεν έτρωγε,φοβόταν»

Η κακοποίηση 10χρονου παιδιού με κατσαβίδι σε σχολείο από τρεις μαθητές μεγαλύτερης τάξης εξακολουθεί να συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Θεσσαλίας.

Ο πατέρας του 10χρονου κατήγγειλε στις 26 Οκτωβρίου 2016 στο αστυνομικό τμήμα ότι δύο αγόρια και ένα κορίτσι, μαθητές μεγαλύτερης τάξης κακοποίησαν τον 10χρονο αγόρι με κατσαβίδι μέσα στο σχολείο.
Το παιδί, όπως δηλώνει η οικογένεια του, ήταν θύμα bullying για πολύ καιρό από μαθητές μεγαλύτερης τάξης.

Αμέσως μετά την καταγγελία του πατέρα κινήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται, όπως η εξέταση του 10χρονου μαθητή από ιατροδικαστή και παιδοχειρουργό στη Λάρισα.

Η ιατροδικαστής Ρ.Λεονταρή παραδέχτηκε στο Star πως «υπήρχε μορφή σεξουαλικής κακοποίησης».

Ο 10χρονος κατέθεσε στην αστυνομία παρουσία παιδοψυχολόγου, όπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Εν τω μεταξύ, το παιδί έχει ήδη αλλάξει σχολική στέγη, ενώ κατηγορηματικά αντίθετοι στη συμμετοχή με κάθε τρόπο των παιδιών τους στην καταγγελλόμενη κακοποίηση του 10χρονου μαθητή είναι οι γονείς των τριών παιδιών που φέρονται να εμπλέκονται με το υπό διερεύνηση περιστατικό.

Η μητέρα του 10χρονου μίλησε στην εκπομπή του Star, «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τον εφιάλτη που έζησε το παιδίτης.

«ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΟΥΤΣΑΙΝΕ ΚΑΙ ΦΟΒΟΤΑΝ»

«Όταν δύο γονείς είναι πολύ κοντά στο παιδί τους μπορούν με το παραμικρό να δουν οποιαδήποτε αλλαγή. Εγώ παρατήρησα ότι ο γιος μου από εκεί που ήταν ένα παιδί πρόσχαρο, ευδιάθετο και κοινωνικό, ξαφνικά κλείστηκε στον εαυτό του, δεν έτρωγε τίποτα, κλεινόταν στο δωμάτιο του και ήταν απόμακρος. Αμέσως αυτή η συμπεριφορά του, μου κίνησε την περιέργεια και άρχισα να ψάχνω», είπε αρχικά η μητέρα του 10χρονου.
«Κάποιες μέρες κούτσαινε, είχε μελανιές στο πόδι του, αιμάτωμα στο μάτι του, φοβόταν να μου μιλήσει, ντρεπόταν και μου έλεγε “ότι γλίστρησα και έπεσα”», τόνισε η ίδια.

«ΔΥΟ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ»

«Τον καλοπιάσαμε, του είπαμε ότι δεν θα τον μαλώσουμε και δεν θα τον τιμωρήσουμε και απλά μας εκμυστηρεύτηκε τι ακριβώς συνέβαινε», είπε στη συνέχεια η μητέρα του άτυχου παιδιού, λέγοντας πως «τρία παιδιά, δύο αγόρια και ένα κορίτσι κακοποιούσαν τον γιο της στις τουαλέτες του σχολείου».

«Σε καμία περίπτωση δεν θα το απέκρυπτα. Έκανα τις καταγγελίες μου και το δημοσιοποίησα για να προστατευτούν και τα υπόλοιπα παιδιά», είπε και εξομολογήθηκε τα συναισθήματα της για όλα όσα έζησε το παιδί της.

«ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ»

«Είμαστε συγκλονισμένοι, δεν μπορούμε να πιστέψουμε τι έχει συμβεί. Προσπαθούμε να είμαστε ήρεμοι για το καλό του παιδιού μας, αλλά φυσικά η ψυχολογική κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη», είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα τις νύχτες για τον γιο της.

«Βλέπει εφιάλτες, φωνάζει, βλέπει ότι τον κυνηγούν. Έχει ανήσυχο ύπνο, και αναγκάζομαι να κοιμάμαι μαζί του για να είναι πιο ήρεμος», πρόσθεσε, στέλνοντας τα δικά της μηνύματα σε γονείς και παιδιά.

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ»

«Να μην φοβούνται τα παιδιά όση πίεση και αν δέχονται, να ξέρουν ότι οι γονείς είναι πάντα δίπλα τους. Και οι γονείς να είναι ουσιαστικά δίπλα στα παιδιά, να ψάχνουν οποιαδήποτε διαφορετική αντίδραση βλέπουν», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: star.gr

Close