Τι κάνει την συμπεριφορά ενός εφήβου ανησυχητική - Αξίζει να το διαβάσεις

Η εφηβεία για πολλούς είναι η πιο όμορφη και συνάμα η πιο δύσκολη περίοδος ενός ανθρώπου! Οι ορμόνες κάνουν “party”, το παιδί απότομα περνά τόσο σωματικά όσο και νοητικά, από τον κόσμο των μικρών στον κόσμο των μεγάλων, οι πρώτες ερwτικές απογοητεύσεις, τα πρώτα άγχη, τα πρώτα λίγο πιο…σοβαρά προβλήματα, είναι αρκετά για να ταράξουν την ψυχολογία και την καθημερινότητα του!

Το σoκ, είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλο, γι’ αυτό πολλές φορές έχει εκρήξεις θύμου που δεν δικαιολογούνται, ίσως κάποιες άλλες να μιλάει άσχημα ενώ ξέρετε ότι δεν είναι του χαρακτήρα του και φυσικά η δική σας ανησυχία όλο και μεγαλώνει! Φοβάστε μην μπλέξει, μην χάσετε τον έλεγχο ή μην αμελήσετε μερικά ψυχολογικά συμπτώματα, και…χάσετε την μπάλα!

Παρακάτω, θα σας αναλύσουμε ποια συμπτώματα, μπορούν να δείξουν ότι ένας έφηβος δεν περνάει απλά…εφηβεία κι εσείς χρειάζεται να δώσετε λίγη προσοχή παραπάνω.

 

Όταν ο έφηβος μυρίζει αλκοόλ ή τσιγάρο!

Στην εφηβεία, η περιέργεια των παιδιών προς τις απαγορευμένες ουσίες γίνεται πολύ έντονη. Αυτό, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα κάποιο βράδυ μετά την βόλτα του, να μυρίσετε στην αναπνοή του αλκοόλ ή τσιγάρο. Στη περίπτωση αυτή, κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην του φωνάξετε. Αν το μαλώσετε, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να φοβηθεί και να μην απαντήσει ειλικρινά. Αφήστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και στη συνέχεια εξηγήστε τους κίνδυνους που ενέχουν αυτές οι δυο ουσίες!

Όταν ο έφηβος δεν έχει διάθεση!

Το να μην έχει διάθεση ένας έφηβος, μπορεί να οφείλεται στα μαθήματα, στα άγχη ή σε μικρό προβλήματα, όπως ακριβώς και ένας ενήλικας. Παρόλα αυτά, αν δείτε ότι η κακή του ψυχολογία, κρατάει μεγάλο χρονικό διάστημα τότε καλό θα ήταν να δώσετε προσοχή.

Όταν ο έφηβος αλλάζει τα ωράρια ύπνου!

Ένας έφηβος, τείνει να θέλει να κοιμάται αργά το βράδυ και να ξυπνάει αργά το πρωί. Παρόλα αυτά, αν δείτε ότι το παιδί σας, ξαγρυπνάει για μεγάλο χρονικό διάστημα ή έχει χάσει τον ύπνο του, ίσως να χρειαστεί να το παρακολουθήσετε εκτενέστερα.

 

Όταν ο έφηβος τραβά τα μαλλιά ή τις βλεφαρίδες του!

Τέτοιες κινήσεις, μπορεί να φανερώνουν συσσωρευμένη ένταση και άγχος. Πρέπει να μιλήσετε μαζί του για να διαπιστώσετε αν όλα πάνε καλά με την ζωή του και αν δεν καταφέρετε να πάρετε ουσιαστικές απαντήσεις, παρακολουθήστε τον εκτενέστερα!

Close