Τι κοινό έχουν οι γονείς των «επιτυχημένων» παιδιών

Μοιραστείτε στο facebook
Οι περισσότεροι γονείς έχουν απαιτήσεις από τα παιδιά τους, καθώς συχνά επιθυμούν να τα πηγαίνουν καλά στο σχολείο, να μη συμμετέχουν σε καβγάδες και τσακωμούς, ενώ περιμένουν να τα δουν να κάνουν σπουδαία πράγματα και ως ενήλικες.

 

Και ενώ δεν υπάρχει μία καθορισμένη συνταγή για την ανατροφή «επιτυχημένων παιδιών», μία σειρά από ψυχολογικές έρευνες έχει δείξει τους παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν στην επιτυχία.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας των παιδιών αυτών, οφείλεται στους ίδιους τους γονείς!

Τι κοινό όμως έχουν οι γονείς που ανατρέφουν «επιτυχημένα» παιδιά;

Ωθούν τα παιδιά τους σε δουλειές σπιτιού
«Αν τα παιδιά δεν πλύνουν τα πιάτα, αυτό σημαίνει ότι κάποιος άλλος θα το κάνει γι ‘αυτούς», δήλωσε η Julie Lythcott-Haims, συγγραφέας και πρώην κοσμήτορας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και συμπλήρωσε: «Γι’ αυτό όχι μόνο απαλλάσσονται από τις δουλειές, αλλά και από την εκμάθηση ότι πρέπει ο καθένας από εμάς να κάνει κάτι προκειμένου να συμβάλλει στη βελτίωση του συνόλου».

Η ίδια, στηριζόμενη σε έρευνα του Χάρβαρντ, δηλώνει ότι τα παιδιά που μαθαίνουν από νωρίς να συνεισφέρουν στις δουλειές του σπιτιού, αργότερα γίνονται καλύτεροι υπάλληλοι, οι οποίοι μπορούν και συνεργάζονται καλύτερα με τους συναδέλφους τους, έχοντας ένα πιο ομαδικό πνεύμα και υψηλότερα επίπεδα ενσυναίσθησης.

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr


Close