Τι κοινό έχουν το  Musical.ly, το snapchat και ΟΤΚ και γιατί θα πρέπει άμεσα να ενημερωθούμε

Όσοι έχετε μικρότερα παιδάκια από οκτώ χρονών, πιθανόν να μη γνωρίζετε τι σημαίνουν το ΟΤΚ και το ΟΤΣ (χεχε εγώ ξέρωωωωω) Επίσης, μάλλον δε σας νοιάζει τόσο πολύ τι εστί snapchat και musical.ly.

Θα πρέπει να ενημερωθείτε όμως γιατί μεγαλώνοντας τα καμάρια σας, μη φανταστείτε πολύ θα ασχολούνται συνεχώς με τις συγκεκριμένες εφαρμογές, κάτι που κάποιες φορές θέλει προσοχή.

Musical.ly

Είναι ευρέως διαδεδομένο σε κορίτσια μικρής ηλικίας. Με αυτή την εφαρμογή μπορείς να φτιάξεις το δικό σου βίντεο κλιπ. Χρησιμοποιείς το τραγούδι που θέλεις, κάνεις lip syncing (ανοιγοκλείνεις το στόμα σου στο τραγούδι), χορεύεις στο ρυθμό και μετά ποστάρεις το βίντεο σου…. Κάτι σαν τις εφαρμογές Facebook και Instagram μόνο που αφορά σε βιντεάκια που φτιάχνεις μόνος σου.

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την άμεση δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων, που είναι ενσωματωμένη στην εφαρμογή και ονομάζεται direct.ly, καθώς επίσης η επιλογή να συνδεθούν με μια εφαρμογή ζωντανής ροής, που ονομάζεται live.ly, έναν πίνακα κατάταξης που εμφανίζει τα πιο δημοφιλή βίντεο και μια καρτέλα “Τάσεις” που εμφανίζει δημοφιλή hashtags.

Ενώ παλιότερες εφαρμογές όπως το Facebook και το Twitter προσθέτουν μια μπλε σήμανση όταν επαληθεύουν λογαριασμούς χρηστών, το Musical.ly λειτουργεί λίγο διαφορετικά. Αντί για τη μπλε σήμανση, οι διαχειριστές επιβεβαιώνουν αυθεντικούς  λογαριασμούς εκχωρώντας ένα emoji με στέμμα στο διάσημο προφίλ ή στα προφίλ που έχουν μια ισχυρή παρουσία στην εφαρμογή.

Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή έχουν ξετρελαθεί όλα τα κορίτσια της γειτονιάς μαζί και η δική μου κόρη. Καλό θα είναι να δείτε αν ο λογαριασμός που έχει δημιουργήσει  η μικρή σας είναι δημόσιος. Αν ναι, φροντίστε να γίνει ιδιωτικός (private), έτσι ώστε να μπορούν να δουν τα βίντεο μόνο οι φίλοι της.

Snapchat

To Snapchat είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής φωτογραφιών και βίντεο τα οποία όμως είναι ορατά το πολύ για 10 δευτερόλεπτα. Η εφήμερη μορφή επικοινωνίας που παρέχει είναι άλλωστε και η αιτία που η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των νέων ανθρώπων. Το Snapchat προσφέρει επίσης τη δυνατότητα συνένωσης Snaps ενός 24ώρου για τη δημιουργία ενός «story» ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ιδιωτικής συνομιλίας με άλλον χρήστη. Ένα Snap που δεν έχει διαβαστεί, παραμένει διαθέσιμο για 30 ημέρες και στη συνέχεια διαγράφεται. Τα stories είναι ορατά από όλους όσους σας ακολουθούν για 24 ώρες και στη συνέχεια διαγράφονται.

Ο παραλήπτης του snap μπορεί  να αποθηκεύσει την φωτογραφία με ένα print screen, ωστόσο, όταν αυτό συμβαίνει το Snapchat ενημερώνει τον αποστολέα ότι η φωτογραφία έχει αποθηκευτεί από τον παραλήπτη.

Σε συμμόρφωση με τις οδηγίες του οργανισμού Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA), η πλήρης διαδραστική έκδοση του Snapchat προορίζεται για ηλικίες 13 ετών και άνω. Επιπλέον, η COPPA απαγορεύει στα εμπορικά sites και εφαρμογές να συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες από παιδιά κάτω των 13 ετών, συμπεριλαμβανομένων και φωτογραφιών. Τα παιδιά που επιθυμούν να εγγραφούν στο Snapchat αλλά είναι κάτω των 13, θα μπορούν και πάλι να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή, αλλά δεν θα μπορούν να δημιουργήσουν λίστα φίλων ή να αποστείλουν πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων και φωτογραφιών στο Snapchat.

Η εφαρμογή διαθέτει ρυθμίσεις ασφαλείας έτσι ώστε να ορίζετε εσείς από ποιους θα είναι ορατό το Snap που δημοσιεύσατε. Υπάρχουν διάφορες διαβαθμίσεις στη συγκεκριμένη ρύθμιση και σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε τη δημοσίευσή σας όσο πιο δημόσια ή ιδιωτική επιθυμείτε.

Αν δεν ξέρετε πως να το κάνετε η Cosmote έχει δημιουργήσει το site www.e-parenting.gr, όπου μπορείτε να μάθετε για όλες τις νέες εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα παιδιά, να ενημερωθείτε για τις νέες τάσεις, να γνωρίσετε τα νέα ηλεκτρονικά σημεία επαφής των παιδιών, όπως τα social media, οι πλατφόρμες chatting & messaging, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και να ενημερωθεί για πιθανές απειλές. Το site συνεργάζεται με έγκριτους φορείς, όπως είναι το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, αλλά και ειδικούς.

OTK

«OTK», «TMI», «IDC»,»WYCM»: ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ στο messenger ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ …εσύ μάνα τι απαντάς ;

Mη φοβού!!!! Εγώ είμαι εδώ!!!Μπες στο το School Of Cool, το 1ο digital σχολείο internet για γονείς, που φιλοξενείται στο www.e-parenting.grκαι θα μάθεις καλύτερα τη γλώσσα των παιδιών σου και τον τρόπο επικοινωνίας τους. Ουσιαστικά, πρόκειται για µια απλοποιημένη e-learning πλατφόρμα που µε video tutorials οι γονείς µαθαίνουν µε διασκεδαστικό τρόπο, πώς να επικοινωνούν µε τα παιδιά τους online. Όπως σε ένα πραγματικά σχολείο, έτσι και εδώ υπάρχουν διάφορες ενότητες και µαθήµατα, όπως Αρχές Chatting, Σύγχρονη Ορολογία Διαδικτύου, η κουλτούρα των Memes κτλ. Οι γονείς μπορούν να παρακολουθήσαν online τα διαδραστικά video – σεμινάρια και αμέσως μετά από κάθε μάθημα να τεστάρουν τις γνώσεις τους.

Τι κοινό έχουν το  Musical.ly, το snapchat και ΟΤΚ και γιατί θα πρέπει άμεσα να ενημερωθούμε

Και μην ξεχνάτε πως τα παιδιά μαθαίνουν γρήγορα και εύκολα. Όπως , λοιπόν, μάθαμε στα παιδιά μας πώς να περνάνε το δρόμο ασφαλείς, έτσι πρέπει να τους διδάξουμε, πώς να χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα με ασφάλεια. Αν έχετε μια καλή σχέση με το παιδί σας, θα σας ακούσει και θα σας μιλήσει όταν έχει κάποιο πρόβλημα. Μη φοβάστε, αφιερώστε λίγο χρόνο και ενημερωθείτε.

Close