Τι πρέπει να κάνετε αν σας πέσει κάτω η πιπίλα του παιδιού σας;

Μια μελέτη που βγήκε στο περιοδικό Pediatrics αλλάζει όλα όσα γνωρίζαμε για το τι πρέπει να κάνουμε αν πέσει η πιπίλα του παιδιού μας κάτω στο πάτωμα. Σύμφωνα, λοιπόν με την μελέτη αυτή δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε αν πέσει κάτω η πιπίλα του παιδιού μας ενώ είμαστε έξω και δεν έχουμε κοντά νεροχύτη για να την πλύνουμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι απλά να γλείψουμε την πιπίλα του μωρού μας με το δικό σας σάλιο.

Δείτε ακόμη:Πώς να κόψετε την πιπίλα 

Περίεργο και όμως αληθινό! Ερευνητές στη Σουηδία διαπίστωσαν ότι τα παιδιά των οποίων οι γονείς καθαρίζουν τις πιπίλες τους με το δικό τους σάλιο (σε σχέση με το πλύσιμο τους με νερό ή σαπούνι) είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν ορισμένες αλλεργικές παθήσεις, όπως το έκζεμα και το άσθμα.

Το αν κάποιος θέλει να πλύνει ωστόσο την πιπίλα του παιδιού του είναι δική του απόφαση, ακόμη και αν έχει βγεί έρευνα που μιλάει για τα οφέλη του καθαρίσματος της πιπίλας με το σάλιο του γονιού

Ο λόγος είναι αυτός: Αυτό οφείλεται στο σάλιο καθώς έτσι δίνεται από νωρίς στο παιδί σας την έκθεση με τα δικά σας μικρόβια (γνωστός και ως ευεργετικά βακτήρια), προκειμένου να τονωθεί το ανοσοποιητικό του σύστημα και το διδάσκεται αυτό να μην αντιδρά υπερβολικά σε αβλαβή πράγματα όπως είναι η γύρη και οι γάτες.

Δείτε ακόμη:Μπιμπερό, πιπίλα και παραμόρφωση παιδικού προσώπου 

Στην πραγματικότητα, από τα 184 νήπια που εξετάστηκαν, των οποίων οι γονείς έγλειψαν τις πιπίλες για να τις καθαρίσου ήταν πολύ λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν έκζεμα μεταξύ 18 και 36 μηνών και το άσθμα στους 18 μήνες σε σχέση με τα παιδιά των οποίων οι γονείς έπλεναν τις πιπίλες στην βρύση με σαπούνι.

Οπότε η κοινή λογική τι μας λέει;; Οτι  δεν θα πρέπει να γλείφετε την πιπίλα του παιδιού σας για την καθαρίσετε αν πέσει στο πάτωμα του σούπερ μάρκετ. Αλλά αν πέσει στο σαλόνι σας; Είναι δική σας απόφαση το τι θα κάνετε!

Δείτε ακόμη:Ήρθε η ώρα να κόψει το μπιμπερό; Πώς θα το καταφέρεις;

Close