TikTok_12χρονος_έμεινε_εγκεφαλικά νεκρός_μετά_από_μία_πρόκληση_

TikTok: 12χρονος έμεινε εγκεφαλικά νεκρός εξαιτίας μίας πρόκλησης. Το TikTok ξεκίνησε να γνωρίζει μεγάλη δημοτικότητα μετά την έναρξη της πρώτης καραντίνας. Μικροί και μεγάλοι, περνούσαν καλά και συνεχίζουν να περνούν μέχρι και σήμερα, ανεβάζοντας βιντεάκια στο TikTok.

Τα βιντεάκια που ανεβαίνουν στο TikTok είναι κυρίως χιουμοριστικά ή και ενημερωτικά ή και συμβουλευτικά και σκοπό έχουν να μοιραστούν απόψεις και να ψυχαγωγήσουν τον κόσμο.

Μάλιστα η πλατφόρμα έχει τόση μεγάλη απήχηση και κυρίως στις νεαρές ηλικίες που πολλοί έγιναν διάσημοι μέσω του TikTok και έδωσαν και συνεντεύξεις ακόμη και στην τηλεόραση. Στο TikTok εκτός από τα βιντεάκια που σας εξηγήσαμε παρακάτω υπάρχουν και μερικές προκλήσεις.

Δείτε ακόμα TikTok challenge για γονείς βάζει σε κίνδυνο παιδιά (βίντεο)

Τα challenges ή αλλιώς προκλήσεις έχουν και πάλι ως στόχο να ψυχαγωγήσουν τον κόσμο. Όμως πολλές από αυτές τις προκλήσεις δεν είναι τόσο αθώες.

Πολλοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, εξαιτίας αυτών των προκλήσεων ή έπαθαν κάποια σοβαρή βλάβη. Σχετικά με τα επικίνδυνα challenges μπορείτε να δείτε Αυτά τα χειρότερα challenges όλων των εποχών (βίντεο)

Ένα χαρακτηριστικό και τραγικό παράδειγμα είναι κι αυτός ο 12χρονος που μετά από μία πρόκληση που έλαβε μέρος, έμεινε εγκεφαλικά νεκρός. Η είδηση έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει ανησυχήσει μικρούς και μεγάλους, σχετικά με την ασφάλεια των διάφορων προκλήσεων. Διαβάστε παρακάτω: 

TikTok_ 12χρονος_ έμεινε _εγκεφαλικά_ νεκρός_ εξαιτίας _μίας _πρόκλησης_

Ποια είναι αυτή η επικίνδυνη πρόκληση;

Στην συγκεκριμένη πρόκληση, τα παιδιά καλούνται να τραβήξουν βίντεο, όταν τα ίδια σφίγγουν ένα κασκόλ ή κάποιο άλλο παρόμοιο αντικείμενο, γύρω από τον λαιμό τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να περιορίζουν την απαραίτητη οξυγόνωση του εγκεφάλου τους.

Η τραγική ιστορία του 12χρονου που έμεινε εγκεφαλικό νεκρός

Ο 12χρονος λοιπόν, έδεσε γύρω από τον λαιμό του το κορδόνι ενός παπουτσιού όπως ακριβώς τον καλεί η πρόκληση να κάνει. Όμως φαίνεται πως το παιδί το έσφιξε πολύ δυνατά και για αρκετή ώρα, έχοντας ως στόχο να δει μέχρι πότε μπορεί να κρατήσει την αναπνοή του. Το αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αναίσθητος.

Μέχρι και σήμερα βρίσκεται στο νοσοκομείο σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση αφού σύμφωνα με τους γιατρούς, το άτυχο παιδί είναι εγκεφαλικά νεκρό. Ο πατέρας του μάλιστα δήλωσε ότι:

TikTok_ 12χρονος_ έμεινε _εγκεφαλικά_ νεκρός_ εξαιτίας _μίας _πρόκλησης_

«Οι γιατροί μας είπαν πως είναι εγκεφαλικά νεκρός και δεν θα τα καταφέρει και πως πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο». Συμπλήρωσε φανερά συντετριμμένος ότι «Είναι μαχητής, τον βλέπω να πολεμά και προσεύχομαι κάθε μέρα».

Δείτε ακόμη Γονείς μεγάλη προσοχή: 4χρονος πέθανε τρώγοντας ένα κοινό μπαχαρικό- Το νέο επικίνδυνο challenge του TikTok

Πληροφορίες φανερώνουν ότι το παιδί βρισκόταν μόνο του στο σπίτι στις 22 Μαρτίου, μαζί με τον δίδυμο αδερφό του, όταν είδε για πρώτη φορά αυτήν την πρόκληση στο TikTok. Προσπάθησε λοιπόν να τραβήξει κι εκείνος ένα βίντεο λαμβάνοντας μέρος σε αυτή την πρόκληση που ονομάζεται “Blackout”.

Λίγο αργότερα βρέθηκε αναίσθητος στο μπάνιο του. Ο πατέρας του 12χρονου ελπίζει πως η ιστορία τους θα προστατέψει τα υπόλοιπα παιδιά. Επίσης θα ενημερώσει τους γονείς, έτσι ώστε να προειδοποιούν τα παιδιά τους, για τις διάφορες επικίνδυνες προκλήσεις, κυκλοφορούν ανά διαστήματα στο διαδίκτυο, μέσα από τις διάφορες πλατφόρμες.

Μάλιστα ο πατέρας, συμβούλευσε τους γονείς να παρακολουθούν στενά τα βίντεο που βλέπουν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο. Ο συντετριμμένος πατέρας είναι μετανιωμένος που δεν το έκανε και ο ίδιος όταν υπήρχε ακόμη καιρός. Μάλιστα δήλωσε ότι:

«Πληρώνω το ότι δεν παρακολουθούσα αυτά που έκανε το παιδί μου στο διαδίκτυο και αναρωτιέμαι γιατί δεν προειδοποιούν οι άλλοι γονείς που τα πέρασαν πριν από μας». Ελπίζουμε αυτή να είναι η τελευταία δυσάρεστη είδηση, που θα δούμε με πρωταγωνιστές παιδιά.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την ασφάλεια των παιδιών στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: diaforetiko.gr

Close