Το ατύχημα αυτής της μαμάς μας θυμίζει πόσο επικίνδυνο είναι να φοράς το μωρό σου ενώ κάνεις δουλειές

Το Babywearing με τη χρήση ενός μάρσιπου ή ενός Ring Sling είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο ανάμεσα στις νέες μαμάδες τα τελευταία χρόνια και προτείνεται από πολλούς ειδικούς ως ένας τρόπος ενίσχυσης του δεσμού ανάμεσα στη μητέρα και το μωράκι της. Παράλληλα εξυπηρετεί σε πολλές περιπτώσεις από το να κρατάς ένα μωρό στην αγκαλιά σου αφού αφήνει ελέυθερα τα χέρια για να κάνεις δουλειές. Οι νέες μαμάδες επιλέγουν αυτόν τον τρόπο για να παρέχουν στο μωρό τους την παρατεταμένη ημερήσια επαφή που αυτό χρειάζεται με τη μαμά του, ειδικά τις πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννησή του, που ακόμα προσαρμόζεται στο νέο του περιβάλλον.

Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις που το Babywearing μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επικίνδυνο για το μωρό σας και η παρακάτω ιστορία μιας μαμάς έρχεται για να μας θυμίσει πόσο προσεχτικοί πρέπει να είμαστε.

Δείτε ακόμα: Συγκλονιστικό:Είμαι μαμά και η 3,5 ετών κόρη μου έχει καρκίνο

Η Molly Landis είναι νέα μητέρα μιας μικρής μπέμπας. Η κόρη της είναι 4 εβδομάδων και η Molly, όπως πολλές άλλες μαμάδες, χρησιμοποιεί τη μέθοδο του babywearing αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, εντός και εκτός σπιτιού. Μια από τις συνθισμένες ώρες που φορά το μωρό της, είναι όταν βρίσκεται στην κουζίνα και μαγειρεύει, όπως λέει η ίδια. Εκείνη την ώρα η μικρή είναι συνήθως ξύπνια και κλαίει για αγκαλιά μέχρι να να τη βάλει η μαμά της στο Ring Sling.

Την προηγούμενη όμως εβδομάδα, ένα σοβαρό ατύχημα προέκυψε στην κουζίνα της Molly. Ενώ μαγείρευε, η κουζίνα της, για άγνωστο λόγο, εξεράγει, με αποτέλεσμα, όπως η ίδια περιγράφει στην ανάρτησή της στο Facebook, μια πύρινη μπάλα φωτιάς να πέσει με ορμή στο πρόσωπο και το στήθος της. Τη μεγαλύτερη ένταση δέχτηκε το στήθος της Molly, όπως μαρτυρά η παραπάνω φωτογραφία, μέσα από το νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε, για να περιποιηθούν τα εγκαύματα που υπέστη.

Δείτε ακόμα: «Μαμά βοήθεια, έχω μπλέξει σε τροχαίο»

Εκείνη την ημέρα, για πρώτη φορά, η κόρη της είχε αποκοιμηθεί στην κούνια. Εκείνη την ημέρα, για καλή της τύχη, δεν χρειάστηκε να τη βάλει στο Ring Sling. Εκείνη την ημέρα, όπως λέει η Molly, ένας φύλακας Άγγελος στεκόταν πάνω από την κούνια και νανούριζε την κόρη της.

Αν η Molly φορούσε την κόρη της όταν σημειώθηκε η έκρηξη, το μικρό της κεφαλάκι θα βρισκόταν στο σημείο που δέχτηκε το μεγαλύτερο κύμα φωτιάς…

Η έντρομη μαμά αποφάσισε να μοιραστεί αυτή την ιστορία για να προειδοποιήσει και άλλες μαμάδες, για το πόσο επικίνδυνο είναι το babywearing στην κουζίνα. Αν και οι περισσότερες μαμάδες ακούνε τους κινδύνους και διαβάζουν τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να παίρνουν όσον αφορά το μωρό τους, πολλές φορές τα αγνοούν, γιατί σκέφτονται «σ’ εμένα θα συμβεί;» Ή γιατί, κακά τα ψέματα, όταν είσαι νέα μαμά με τόσες υποχρεώσεις, πολλές φορές για να τα βγάλεις πέρα παραβλέπεις και κάποιες προειδοποιήσεις. Αυτές τουλάχιστον που εσύ κρίνεις ως λιγότερο πιθανές να συμβούν.

Δείτε ακόμα: Παιδί μου όταν μεγαλώσεις, θέλω να λες, «Αχ αυτό μυρίζει μαμά» και να με θυμάσαι

Η μαμά Molly κλείνει την ανάρτησή της με ένα μήνυμα προς τις άλλες μαμάδες, «Προσοχή τι δουλειές κάνετε όταν φοράτε το μωρό σας. Από τη στιγμή που μου συνέβη αυτό, σκέφτομαι ένα σωρό πράγματα που κάνω όλη την ώρα, πράγματα που πιστεύουμε πως δεν πρόκειται να συμβούν σε εμάς. Πράγματα που δεν περνούν καν από το μυαλό μας ότι μπορούν να συμβούν σε εμάς και να θέσουν σε κίνδυνο το μωρό μας.»

Πηγή: mommyandthecity
Close