πως-να-προετοιμάσουμε-τα-παιδιά-για-την-νέα σχολική χρονιά-στις-διακοπές-

Τρόποι να προετοιμάσουμε το παιδί μας για την νέα σχολική χρονιά στις καλοκαιρινές διακοπές. Πως μπορούμε να προετοιμάσουμε το παιδί για την νέα σχολική χρονιά στις καλοκαιρινές διακοπές.

Όλα τα παιδιά αγαπούν το Καλοκαίρι αφού κλείνουν τα σχολεία και ξαφνικά το μόνο που τα απασχολεί είναι οι βόλτες, το παιχνίδι, οι διακοπές και τα μπάνια στην θάλασσα. Για τους γονείς όμως είναι διαφορετική η ιστορία. Διότι σίγουρα χαίρονται να βλέπουν τα παιδιά τους ανέμελα, όμως εκείνοι σκέφτονται την νέα σχολική χρονιά προτού αρχίσει.

Βλέπετε κάθε σχολική χρονιά έχει τις δικές της απαιτήσεις και οι γονείς θέλουν να προετοιμάσουν το παιδί για την σχολική χρονιά που το περιμένουν. Στο σημερινό άρθρο, θα δούμε τρόπους για να προετοιμάσουμε το παιδί μας για την νέα σχολική χρονιά στις καλοκαιρινές διακοπές. Διαβάστε παρακάτω: 

Πως να προετοιμάσουμε τα παιδιά προσχολικής ηλικίας για την νέα σχολική χρονιά, στις καλοκαιρινές διακοπές

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας χρειάζονται σίγουρα προετοιμασία για την νέα σχολική χρονιά είτε έχουν πάει σχολείο είτε είναι η πρώτη τους φορά. Εκτός από το συναίσθημα του αποχωρισμού από τους γονείς, τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να κοινωνικοποιούνται και να προσαρμόζονται στους κανόνες της τάξης.

Το δεύτερο σκέλος είναι εν μέρει δουλειά του εκάστοτε εκπαιδευτικού. Το πρώτο σκέλος όμως είναι στο χέρι σας. Στις καλοκαιρινές διακοπές ενισχύστε την κοινωνικότητα και την ομαδικότητα του παιδιού μέσα από δημιουργικά παιχνίδια.

Δείτε ακόμα 1η φορά σχολικές εξετάσεις στο Γυμνάσιο: Πως να βοηθήσουμε τα παιδιά

Παιχνίδια με κανόνες ή και χωρίς κανόνες που θα μάθουν στο παιδί την ομαδικότητα. Παιχνίδια που θα το μάθουν να διαχειρίζεται την ήττα αλλά και την νίκη και φυσικά παιχνίδια που θα του μάθουν να σέβεται τους κανόνες της τάξης και τις ελευθερίες των άλλων παιδιών.

πως-να-προετοιμάσουμε-τα-παιδιά-για-την-νέα σχολική χρονιά-στις-διακοπές-

Photo via: babyradio.gr

Πως να προετοιμάσουμε τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την νέα σχολική χρονιά, στις καλοκαιρινές διακοπές

Τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει μέσα στο Καλοκαίρι να μην ξεχάσουν τα πράγματα που διδάχτηκαν τον Χειμώνα στις σχολικές αίθουσες. Πέρα από διασκεδαστικά βιβλία με παιχνίδια, κουίζ γνώσεων και άλλες ασχολίες πάνω στην διδακτέα ύλη των παιδιών, σαν γονείς μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας και με άλλους τρόπους.

Ένας πολύ σωστός τρόπος εκπαίδευσης είναι ο βιωματικός. Με λίγα λόγια στις καλοκαιρινές διακοπές αδράξτε την ευκαιρία για να θυμίσετε στο παιδί γνώσεις που έχει ή να βοηθήσετε το παιδί να επεκτείνει τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις του.

Παίξτε παιχνίδια με τα βότσαλα, ρωτήστε το αν γνωρίζει το συγκεκριμένο δέντρο και ποιες είναι οι διαφορές του δέντρου από το λουλούδι, ρωτήστε το παιδί πόσα ρέστα χρειάζεται να πάρει από τον ψιλικατζή όταν πηγαίνει να πάρει παγωτό και άλλα.

πως-να-προετοιμάσουμε-τα-παιδιά-για-την-νέα σχολική χρονιά-στις-διακοπές-

Photo via: tlife.gr

Πως να προετοιμάσουμε τα παιδιά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την νέα σχολική χρονιά, στις καλοκαιρινές διακοπές

Τα παιδιά που ανήκουν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση αντλούν πολλές πληροφορίες από το σχολείο. Οι υποχρεώσεις τους αυξάνονται, η δυσκολία των μαθημάτων αυξάνεται επίσης και φυσικά το άγχος τους είναι μεγαλύτερο, ειδικά όταν πλησιάζουν οι τάξεις που αφορούν τις Πανελλήνιες.

Σαν γονείς πρέπει να ενισχύσετε το παιδί να ξεσκουριάζει τις γνώσεις του μέσα στο Καλοκαίρι. Παρόλα αυτά δεν πρέπει αυτό να γίνει με την μορφή του καταναγκαστικού διαβάσματος. Μην ξεχνάτε ότι το πρόγραμμα του παιδιού κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς είναι εξαντλητικό.

Αν και το πρόγραμμα του Καλοκαιριού είναι το ίδιο εξαντλητικό το παιδί θα κουραστεί, θα αποκτήσει μία απέχθεια στα σχολικά μαθήματα και μπορεί να πέσουν οι αποδώσεις του και να επηρεαστεί αρνητικά ακόμη περισσότερο η ψυχολογία του.

Δείτε ακόμα 5 τρόποι να μάθουμε στα παιδιά να διαβάζουν μόνα τους τα μαθήματά

Μέσα από συζητήσεις, από την προσπάθειά σας να του λύσετε κάθε απορία και φυσικά παρέχοντας στο παιδί όλα εκείνα τα ερεθίσματα και βιβλία, θα το βοηθήσετε να μην ξεχάσει όσα έμαθε την προηγούμενη χρονιά και να μην χάσει την φόρμα του, όταν ανοίξουν και πάλι τα σχολεία.

πως-να-προετοιμάσουμε-τα-παιδιά-για-την-νέα σχολική χρονιά-στις-διακοπές-

Photo via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το σχολείο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close