Βάλτε τα παιδιά σας στο πνεύμα των Χριστουγέννων με τα καλοσυνάτα ξωτικά

Η ιδέα αυτή με το το ξωτικό στο ράφι ξεκίνησε ώς μια διασκεδαστική ιδέα- ότι ένα ξωτικούλι θα έρθει κατά το μήνα Δεκέμβριο στο σπίτι σας και θα σας βοηθήσει να ξεφορτωθείτε όλα τα προβλήματα-αλλά το ξωτικό αυτό θα ”παρακολουθεί”  και τα παιδιά σας όλη τη διάρκεια του μήνα και θα πάει να πεί στο Άγιο Βασίλη αν ξεπέρασαν τα όρια μεταξύ του είμαι άτακτος και είμαι καλός.Αλλά αυτό άρχισε να ενοχλεί κάποιους γονείς καθώς έλεγαν οτι η καλύτερη συμπεριφορά των παιδιών δεν πρέπει να συγχέεται μόνο με τα Χριστούγεννα. Και δεν πρέπει να εξαρτάται τα πόσα δώρα θα πάρουν από αυτό.

Έτσι περίπου πριν 2 χρόνια εμφανίστηκε στο προσκήνιο η ιδέα για τα καλοσυνάτα ξωτικά.Αυτά τα ξωτικά σε αντίθεση με τα άλλα είναι εδώ για να προτείνουν, να κάνουν τα παιδιά σας καλές πράξεις. Είναι μια παράδοση που  φαίνεται πολύ σοβαρή για την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ διασκεδαστική.

Δείτε ακόμη:Χριστουγεννιάτικα κόλπα από μια μαμά! video

Ωστόσο η όλη αυτή ιστορία με τα ξωτικά  χρειάζεται μεγάλη διεργασία τόσο από το μπαμπά όσο και από την μαμά. Εδώ λοιπόν είναι μερικές ιδέες, που μπορούν να σας βοηθήσουν να αρχίσετε και εσείς φέτος την παράδοση με τα καλοσυνάτα ξωτικά

  • Προετοιμάστε την είσοδο των ξωτικών με ένα γράμμα

valte-ta-pedia-sas-sto-pnevma-ton-christoungenon-me-ta-kalosinata-xotika1_

Γράψτε ένα γράμμα και καλά γραμμένο από τα ξωτικά ώστε τα παιδιά σας να τα περιμένουν με ενθουσιασμό και να καταλάβουν τι συμβαίνει και τι είναι αυτά τα ξωτικά.

  • Γράψτε ένα στοχαστικό ποίημα

valte-ta-pedia-sas-sto-pnevma-ton-christoungenon-me-ta-kalosinata-xotika2_

Εισάγετε τα ξωτικά στα παιδιά σας με ένα πολύ όμορφο ποίημα το οποίο θα μιλάει για πνεύμα των Χριστουγέννων. Δεν χρειάζεται να είστε ποιητής απλά βάλτε λίγη φαντασία και γράψτε για το πνεύμα της καλοσύνης που πρέπει να είναι διάχυτο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Δείτε ακόμη:41 Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με τα αποτυπώματα των παιδιών! 

  • Πάρτε μικρά ξωτικά και δώστε τους ένα όνομα

valte-ta-pedia-sas-sto-pnevma-ton-christoungenon-me-ta-kalosinata-xotika3_

Αγοράστε μικρά ξωτικά και δώστε τους συμβολικά ονόματα όπως είναι  χαρά, αγάπη και ειρήνη.

Τα καλοσυνάτα ξωτικά είναι εδώ για να προτείνουν, να κάνουν τα παιδιά σας καλές πράξεις. Είναι μια παράδοση που φαίνεται πολύ σοβαρή για την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ διασκεδαστική.

  • Μαγειρέψτε κάτι για τους φίλους σας

valte-ta-pedia-sas-sto-pnevma-ton-christoungenon-me-ta-kalosinata-xotika4_

‘Μπορείτε να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να μαγειρέψουν κάτι μαζί σας με την παρουσία των ξωτικών. Έτσι θα μαγειρέψετε μαζί τους και θα μπορείτε να μοιραστείτε αυτό που φτιάξατε με τους φίλους σας.

  • Τραβήξτε μια οικογενειακή φωτογραφία

valte-ta-pedia-sas-sto-pnevma-ton-christoungenon-me-ta-kalosinata-xotika5_

Μπορείτε να βάλετε τα εξωτικά  να κάνουν και καμιά μικρή δουλειά. Μπορείτε να τα βάλετε να τραβήξουν μια οικογενειακή φωτογραφία ( εννοείτε εσείς θα έχετε βάλει τον αυτόματο χρονοδιακόπτη) και σίγουρα θα είναι μια στιγμή που θα θυμάστε πάντα.

  • Δώστε ένα υπέροχο δώρο

valte-ta-pedia-sas-sto-pnevma-ton-christoungenon-me-ta-kalosinata-xotika6_

Βάλτε τα ξωτικά να αναθέσουν στα παιδιά σας να γράψουν τα πράγματα που αγαπούν στην οικογένεια τους αλλά και στους φίλους τους.Στη συνέχεια βάλτε τα σε ένα όμορφο βαζάκια, στολίστε το και κάντε κάπου δώρο .

  • Ενθαρρύνετε νέες φιλίες.

valte-ta-pedia-sas-sto-pnevma-ton-christoungenon-me-ta-kalosinata-xotika7_

Μπορείτε να αγοράσετε ένα δίδυμο ξωτικών τα οποία θα προωθούν τις καινούργιες φιλίες στα παιδιά σας. Παραδείγματος χάρη τα εξωτικά αυτά να κρατούν μια κάρτα που να λέει οτι σήμερα στο διάλειμμα το παιδί σας πρέπει να βρεί κάποιο νέο άτομο και να καθίσει μαζί του. Αυτή η ιδέα είναι πολύ γλυκιά γιατί προωθεί νέους φίλους και κάνει το καθένα στην τάξη να νιώθει ευπρόσδεκτος.

Δείτε ακόμη: Δεκα κόλπα για τα Χριστούγεννα που πρέπει να ξέρεις

  • Αφήστε τα ξωτικά να δώσουν το παράδειγμα.

valte-ta-pedia-sas-sto-pnevma-ton-christoungenon-me-ta-kalosinata-xotika8_

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ξωτικά για να δώσετε ένα παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά σας. Βάλτε τα εξωτικά να καθαρίσουν το δωμάτιο του παιδιού σας και όταν γυρίσει πείτε του πόσο ευτυχισμένη σας έκαναν τα εξωτικά που καθάρισαν το δωμάτιο( εσείς θα το έχετε καθαρίσει απλά θα ελπίζετε την επόμενη φορά να το κάνει το παιδί σας.) Έτσι θα του δώσετε ένα ωραίο παράδειγμα και θα ελπίζετε την επόμενη φορά το παιδί σας να αναλάβει την ευθύνη της καθαριότητας του δωματίου του.

Τα καλοσυνάτα ξωτικά μπορούν να γίνουν παράδοση και σίγουρα είναι ”ένα παιχνίδι” που θα διασκεδάσει τόσο εσάς όσο και τα αγγελούδια σας!

Πηγή: womansday.com
Close