Βγάλτε φωτογραφίες το βιβλιάριο υγεία του παιδιού: Μπορεί να σας σώσει

Το βιβλιάριο υγείας του παιδιού αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να έχει ο γονιός μαζί του. Σε διακοπές, εκδρομές αλλά και στο σπίτι, το βιβλιάριο υγείας οφείλουμε να το προσέχουμε σαν τα μάτια μας.

Οι παιδίατροι υποστηρίζουν ότι οι γονείς πρέπει να έχουν πάντα το παιδικό βιβλιάριο υγείας μαζί τους, για ώρα ανάγκης. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως…άνθρωποι είμαστε και ξεχνάμε. Για ποιον λόγο όμως, είναι σημαντικό να έχουμε μαζί το βιβλιάριο υγείας;

Ο Κώστας Δαλούκας εξήγησε με πολύ απλά λόγια, για ποιον λόγο οι γονείς είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο υγείας. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν, πρότεινε και μια έξυπνη εναλλακτική.

Γιατί πρέπει να αποθηκεύσουμε τις σελίδες από το παιδικό βιβλιάριο υγείας στο κινητό μας;

Μπορείτε να φωτογραφίσετε τις σελίδες του βιβλιάριου υγείας και να τις αποθηκεύσετε στο κινητό σας. Έτσι, αν χρειαστεί να επισκεφθείτε κάποιον άλλον γιατρό – εκτός του προσωπικού σας – μπορείτε να του δείξετε τις φωτογραφίας, αντί για το βιβλιάριο υγείας του παιδιού.

Για ποιον λόγο όμως, πρέπει να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία; Το ελληνικό κράτος, γνωρίζει γι’ αυτό το…κόλλημα που υπάρχει σχετικά με το βιβλιάριο υγείας κι αν ναι, τι κάνει γι’ αυτό; Ο παιδίατρος Κώστας Δαλούκας εξηγεί και συμβουλεύει παρακάτω:

ΕΠΕΙΔΗ

• Δεν πρέπει να κρατάμε σημαντικές πληροφορίες μόνο σε ένα κομμάτι χαρτί αλλά να τις σώζουμε.
• Δεν θυμόμαστε πάντα που έχουμε βάλει το βιβλιάριο με τα εμβόλια.
• Αν χρειαστεί σε μια επείγουσα κατάσταση, ή είμαστε μακριά από το σπίτι μας, ο γιατρός μας ζητάει να δει τα εμβόλια.

• Αν χάσουμε το βιβλιάριο με τα εμβόλια, μερικές φορές πρέπει να επανεμβολιαστούμε χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο.
• Πρέπει να γνωρίζουμε πότε θα επαναλάβουμε κάποιο εμβόλιο.

Μέχρι η πολιτεία να αντιληφθεί την πολύ μεγάλη σημασία που έχει για την δημόσια υγεία η ηλεκτρονική καταγραφή των εμβολίων και να την εφαρμόσει, πράγμα που επανειλημμένα ως Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής έχουμε θέσει ως θέμα μεγίστης προτεραιότητας στο Υπουργείο Υγείας και σε όλους τους Υπουργούς από το 2014 και μετά με γραπτό υπόμνημα, αλλά δυστυχώς χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

ΕΣΕΙΣ μπορείτε να φωτογραφίσετε με το κινητό σας τις σελίδες από το βιβλιάριο υγείας που είναι σημειωμένα τα εμβόλια των παιδιών σας αλλά και τα δικά σας και να τα έχετε πάντοτε μαζί σας. Όσοι έχετε πρόσβαση και σε cloud μπορείτε να τα έχετε εκεί αποθηκευμένα.

Ίσως κάποια στιγμή αποφασίσουμε ως χώρα για πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν την δημόσια υγεία, να εφαρμόσουμε την σύγχρονη τεχνολογία, όχι κάτω από την ασφυκτική πίεση ενός κάποιου κορωνοϊού, αλλά γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι ενώ οι άλλοι έχουν ταξιδέψει στο διάστημα εμείς δεν εννοούμε να ξεφύγουμε από το να συνεχίζουμε να βλέπουμε τα πόδια μας.

Ένα σχόλιο και από εμάς

Φαίνεται πως δεν γνωρίζαμε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε μαζί μας το βιβλιάριο υγείας καθώς επίσης και για τα κενά, που υπάρχουν στην δημόσια υγειά. Όμως σαν γονείς, έχουμε την τεχνολογία με το μέρος μας και ήρθε ο καιρός, να την χρησιμοποιήσουμε

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close