Πόσο και γιατί είναι επικίνδυνη η μάσκα σε παιδιά κάτω από 2 χρονών

Η νέα πανδημία άλλαξε τα δεδομένα στην ζωή και την καθημερινότητα όλου του κόσμου, ο οποίος έπρεπε από δω και πέρα να φροντίζει στο μέγιστο για την προσωπική του υγιεινή και ασφάλεια. Οι μάσκες και τα αντισηπτικά οδηγήθηκαν πολύ γρήγορα και άμεσα σε έλλειψη, γεγονός φυσικά που οδήγησε και στην ραγδαία αύξηση της τιμής της.

Οι τιμές των συγκεκριμένων προϊόντων μπορεί να ανέβηκαν στα ύψη, όμως ο πληθυσμός δεν φάνηκε να πτοήθηκε. Η κυβέρνηση, για να προστατεύσει τις ευπαθείς ομάδες προχώρησε σε μερικά έκτακτα μέτρα.

Κι ενώ στην αρχή, τόνιζαν ότι οι μάσκες θα έπρεπε να φοριούνται μόνο από τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή έρχονται σε επαφή με κόσμο, μετά την λήξη της καραντίνας προχώρησαν σε νέα μέτρα. Τα νέα μέτρα, υποχρέωναν με την επιβολή προστίμου όλη την χώρα να φορά τις απαραίτητες προστατευτικές μάσκες.

Οι μάσκες, είναι ένας σωστός τρόπος να προστατεύονται οι πληθυσμοί από ιούς, μικρόβια κ.α. σύμφωνα με τους επιστήμονες. Παρόλα αυτά, ενέχουν μερικούς κίνδυνους που θα έπρεπε να γνωρίζουμε. Ειδικότερα τα παιδιά, φαίνεται πως δεν πρέπει να τις φορούν κάτω από όλες τις συνθήκες. Η ηλικία καθώς και το περιβάλλον που βρίσκεται το παιδί μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο.

Δεν περάσαν λίγες εβδομάδες, μετά την διάδοση μιας είδησης, που ανέφερε ότι παιδιά στο εξωτερικό τα οποία φορούσαν μάσκες κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, έφυγαν από την ζωή επειδή δεν ανέπνεαν όπως θα έπρεπε.

Η Ιαπωνική Παιδιατρική Ένωση λοιπόν, προειδοποιεί όλο τον κόσμο, ότι οι μάσκες για παιδιά κάτω από 2 ετών είναι επικίνδυνες. Διαβάστε παρακάτω περισσότερες λεπτομέρειες:

«Οι μάσκες καθιστούν δύσκολη την αναπνοή διότι τα νήπια έχουν μικρές αναπνευστικές οδούς, γεγονός που επιβαρύνει την καρδιά τους. Ας σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε μάσκες σε παιδιά κάτω των 2 ετών» τόνισε η Ιαπωνική Παιδιατρική Ένωση μέσα από τον ιστότοπο της.

Σύμφωνα λοιπόν με τους επιστήμονες της Ιαπωνικής Παιδιατρικής Ένωσης, τα παιδιά κάτω από δυο ετών κινδυνεύουν να πάθουν θερμοπληξία. Επίσης, η χρήση μάσκας σε τόσο μικρή ηλικία, θα μπορούσε να επιβαρύνει την καρδιά και την αναπνοή των παιδιών.

Τονίζουν επίσης, ότι μέχρι τώρα δεν έχουν παρατηρηθεί αρκετά κρούσματα παιδιών, τα οποία μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό. Αξίζει να σημειωθεί, ότι όσα παιδιά μολύνθηκαν από τον κορονοϊό κόλλησαν, από κάποια άλλα μέλη της οικογένειας, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει παρατηρηθεί κάποιο κρούσμα σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και σε σχολεία.

Έτσι, τα παιδιά που βρίσκονται σε ηλικία άνω των 2 ετών, θα μπορούσαν να φορέσουν μάσκα κάτω από ορισμένες συνθήκες. Η μάσκα, δεν πρέπει να φοριέται όταν το παιδί βρίσκεται σε γυμναστική άσκηση. Τα παιδιά κάτω των 2 ετών, δε θα πρέπει να φορούν μάσκα γενικώς σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC) και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστούν κι αυτοί να μην φορούν μάσκα τα παιδιά τα οποία είναι κάτω τω 2 ετών και την είδηση την αναμετέδωσε και το ΑΠΕ – ΜΠΕ επικαλούμενο το Reuters.

 

Close