Υλικά που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε το ιδανικό παιδικό δωμάτιο

Σε καμία άλλη φάση της ζωής του ο άνθρωπος δεν αναπτύσσεται με την ίδια ταχύτητα, όπως κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους. Αυτό φυσικά επηρεάζει και το πρόγραμμα του ύπνου το οποίο μεταβάλλεται συνεχώς.

Όσον αφορά στο ιδανικό περιβάλλον ύπνου για ένα μωρό μια σημαντική παράμετρος είναι και η θερμοκρασία του δωματίου. Πρέπει λοιπόν αρχικά να φροντίζετε ώστε να αποτρέψετε την υπερθέρμανση του μωρού σας όταν κοιμάται.

Τα μωρά κοιμούνται περισσότερες ώρες συγκριτικά με τους ενηλίκους και είναι πιο ευαίσθητα σε βλαβερές ουσίες. Είναι λοιπόν εξίσου σημαντικό να αποφεύγετε τις βλαβερές ουσίες στο χώρο όπου κοιμάται το παιδί, καθώς και να ελέγχετε εάν κάποιο αντικείμενο μπορεί να το τραυματίσει.

Παιδικά έπιπλα
Εκτός από τα έπιπλα από μασίφ ξύλο, στην αγορά διατίθενται και έπιπλα από κοντραπλακέ, στις ενώσεις των οποίων χρησιμοποιείται μια ουσία που εξακολουθεί να έχει αρκετά μεγάλη ποσότητα φορμαλδεΰδης.

Τις περισσότερες φορές η συγκέντρωση αυτής της βλαβερής ουσίας είναι υπερβολικά μεγάλη και εκλύεται από τις σανίδες. Προτιμάτε τα έπιπλα με χαμηλές τιμές φορμαλδεΰδης, τα οποία φέρουν το ενδεικτικό σήμα προστασίας του περιβάλλοντος λόγω της μικρής περιεκτικότητας τους στη συγκεκριμένη ουσία.

Το κοντραπλακέ από ανακυκλωμένο ξύλο ενδέχεται επίσης να περιέχει δηλητηριώδεις ουσίες (για την προστασία του ξύλου).

Συνιστάται η χρήση επίπλων από μασίφ ξύλο. Είναι προτιμότερο να είναι φινιρισμένα με κερί, λάδι ή αλισίβα.

Φροντίστε επίσης να έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε διαλυτικές ουσίες, πλαστικοποιητές, φορμαλδεΰδη και πενταχλωροφενόλη.

δείτε περισσότερα στο paidorama.gr

Close