Ένα γράμμα για τα μικρά μου ανθρωπάκια ....

Δεν θα αργήσει η στιγμή που τα “μικρά ανθρωπάκια μου” θα μεγαλώσουν και θα ανοίξουν τα φτερά τους.Νομίζω ότι όλα αυτά  θα ήθελα να  γνωρίζουν όταν ενηλικιωθούν. Και αποφάσισα να τα γράψω έτσι όταν θα περάσει πολύς καιρός, θα μπορούν να τα διαβάσουν και ελπίζω να καταλάβουν ότι μερικές φορές η μαμά είχε δίκιο.

 

– Ο κόσμος είναι γεμάτος από καλούς ανθρώπους. Μην αφήνετε την  μειονότητα να καταστρέψει τις σκέψεις σας για άλλους πολιτισμούς και χώρες.

– Το μίσος είναι μια  ισχυρή λέξη. Δεν πρέπει να την χρησιμοποιείτε απερίσκεπτα.

– Έχετε το δικαίωμα να αισθάνεστε με τον δικό σας τρόπο. Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν θα συμφωνούν και αυτό είναι εντάξει. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι.

– Η γνώμη σας μετράει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σας έχει ζητηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις.

– Υπάρχει η αλήθεια, η άλλη πλευρά της αλήθειας και η πραγματική αλήθεια. Μην πιστεύετε όλα όσα ακούτε. Μην βιαστείτε να διαλέξετε πλευρά.

– Η αγάπη είναι δυνατό συναίσθημα και θα σας κάνει να θέλετε να κάνετε τρελά πράγματα.

-Το ξύλο δεν είναι ποτέ, ποτέ η απάντηση. Απομακρυνθείτε από βίαια άτομα. Ωστόσο να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας πάντα.

– Μάθετε να εκτιμάτε ότι σας έχει δοθεί στην ζωή. Έχουμε δουλέψει σκληρά για να σας δώσουμε ό, τι μπορούμε. Μπορεί να μην είναι  πολλά, αλλά είναι αρκετά.

– Σας αγαπάμε τόσο πολύ που μπορεί να πονάμε κάποιες στιγμές.Δείξτε κατανόηση.

– Η καρδιά σας θα πληγωθεί μία μέρα. Μην πάρετε εκδίκηση, απλά αποδεχθεί το και να προχωρήστε.

– Όλες τις φορές που σας έκανα να κλάψετε, εγώ έκλαψα περισσότερο. Ατελείωτες ώρες έχω κλάψει για εσάς και με εσάς. Είστε η καρδιά μου που ζει έξω από το στήθος  μου.

– Μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας. Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που πρέπει να μάθουν.

– Να αποδέχεστε τους άλλους για αυτό που είναι. Ποτέ μην προσπαθήσετε να αλλάξετε κάποιον για να σας ταιριάζει. Και μην αλλάξετε ποτέ για να ταιριάξετε με κάποιον άλλον.

-Να αγαπάτε τον  εαυτό σας. Αυτό που με φοβίζει,είναι ότι μια μέρα δεν θα βλέπετε αυτό που βλέπω εγώ. Εσείς δεν μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας μέσα από τα μάτια μου. Είστε πραγματικά  οι πιο όμορφοι άνθρωποι που έχω δει ποτέ.

– Φερθείτε στον σύντροφο σας όπως θα θέλατε κάποιος θα συμπεριφερθεί στα αδέλφια σας.

– Φροντίστε τους άλλους. Σκεφτείτε πριν μιλήσετε Πάντα να προσφέρετε την θέση σας στους ηλικιωμένους ή στις έγκυες γυναίκες. Σε όποιον τη χρειάζεται περισσότερο από ό, τι εσείς. Ανοίξτε τις πόρτες για τους άλλους. Να λέτε ευχαριστώ και να είστε ευγενικοί. Να χαμογελάτε. Και αν κάποιος χρειάζεται βοήθεια,να τον βοηθήσετε όσο μπορείτε.

– Βρείτε τους ανθρώπους σας και θα ανθίσετε.

– Όλοι είναι απλά περαστικοί στη ζωή. Κανείς από εμάς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί.

– Να θυμάστε πάντα ότι μπορεί να κάνω λάθος, μπορεί να σας απογοητεύσω, μπορεί να σας τρελαίνω και να σας πνίγω με την φροντίδα μου.Δεν το κάνω για κακό.Δεν θέλω να σας στενοχωρήσω. Δεν θέλω να σας ξυπνάω στο ρεπό σας. Απλά μείνετε σε επαφή και επιτρέψτε μου να ξέρω ότι είστε καλά. Να με επισκέπτεστε που και που. Και πάντα να με φιλάτε για αντίο. Γιατί μια μέρα θα με χάνετε από τη ζωή σας. Και αυτό με φοβίζει περισσότερο.

Με απέραντη αγάπη,η μαμά σας.

 

Close