Όταν κάποιος σε προσβάλλει, θέλει να ξεφορτωθεί τα σκουπίδια που κουβαλάει ο ίδιος στη ψυχή του

Όταν κάποιος σε προσβάλλει, θέλει να ξεφορτωθεί τα δικά του σκουπίδια. Αυτά που κουβαλάει ο ίδιος στη ψυχή του. Το αν θα γίνεις το απορριμματοφόρο του είναι δική σου και μόνο επιλογή.

Έχω γνωρίσει πολλούς αγενείς ανθρώπους στη ζωή μου. Και πάντα δάγκωνα τη γλώσσα μου για να μην πέσω στο επίπεδο τους και τους απαντήσω. Δεν την μπορώ την αγένεια. Τελεία και παύλα. H πωλήτρια που θα έρθει και θα σε τραβήξει από το χέρι μασώντας με ανοιχτό στόμα τσίχλα και θα σου πει έλα κοπελιά τελείωνε κλείνουμε. O ντελιβερας που θα του υπενθυμίσεις ευγενικά για την απόδειξη και αυτός θα σου πει γιατί θες και απόδειξη;

Σε μια δημόσια υπηρεσία που θα κάνεις μια ερώτηση και θα σε κοιτάξει με τέτοια ξυνομουρια λες και της έφαγες το γκόμενο. Μερικοί πολίτικοι που αγενέστατα εκφράζονται και μιλάνε για μένα , τη Μαρία, τη Φαιη και την κάθε Φαίη χωρίς να μας ξέρουν και λένε πως μαζί τα φάγαμε, εμείς φταίμε που διασπείρεται ο Κόρονοιος… Μπλα μπλα μπλα μπλα.

Δείτε ακόμη : Στην αγένεια του παιδιού δεν γελάμε. Στην αγένεια συμμορφώνουμε και εξηγούμε

Τα παραδείγματα τα έδωσα για να καταλάβετε πως η αγένεια δεν έχει να κάνει με το μορφωτικό επίπεδο του καθενός.

Όταν κάποιος σε προσβάλλει, δεν έχει μάθει να σέβεται τους άλλους. Δεν του το έμαθε ποτέ κανείς.  Ο αγενής, έχει πάντα μα πάντα, μέτρο σύγκρισης τον αυτό του, γι’ αυτό το λόγο προσπαθεί με κάθε ευκαιρία να μειώσει τους  γύρω του. Προσβάλλει  τους άλλους γιατί νομίζει πως έτσι θα υπερέχει. Κακομοίρη μου έχω να πω…

Δείτε ακόμη Η μέθοδος της καρφίτσας: Έτσι θα αντιμετωπίζεις όσους σε θυμώνουν!

Το χει μέσα του ο άλλος το κουσούρι. Και πάμε στους άλλους. Αυτούς τους απλούς φωτεινούς χαμογελαστούς ανθρώπους που τους συναντάς και λες ας πάει στα κομμάτια υπάρχουν ακόμη άνθρωποι!

Τη καθαρίστρια που πας να περάσεις και πατάς, και την κοιτάς με βλέμμα σκύλου και σου λέει δε πειράζει κοπέλα μου θα τα ξαναπεράσω. Τη γιαγιά που μένει σε χωριό με είκοσι κατοίκους αλλά φοράει τη μάσκα της χωρίς να παραπονεθεί. Τον άντρα σου που θα του πεις φυγεεεε κάτι γράφω και θα σου πει συγνώμη.. αντί να σε βρίσει..Τη γειτόνισσα που μένει απέναντι και κάθε πρωί μόλις σε δει λέει την καλημέρα με την καρδιά της.

Εσύ λοιπόν που νομίζεις πως είσαι το κέντρο του κόσμου και δε σέβεσαι πως μιλάς και τι λες. Κάτσε και σκέψου τελικά μήπως κάποια στιγμή σε είχαν κάνει σκουπίδι; Μήπως τελικά κάπου μέσα σου αυτή τη γνώμη έχεις για τον εαυτό σου;

Σε κάνει να νιώθεις πιο δυνατός. Δεν είσαι λυπάμαι. Κομπλεξικός είσαι. Έχεις τόσα πολλά κόμπλεξ μέσα σου που δεν ξέρω από που πηγάζουν και μα το θεό δεν με νοιάζει κιόλας.  Την επομένη φορά λοιπόν που θα προσβάλλεις κάποιον σκέψου πως karma is a bitch και όλη αυτή η αρνητική ενέργεια κάποια στιγμή θα γυρίσει πάνω σου.

Για αυτό να θυμάσαι εσύ που με διαβάζεις τώρα και κουνάς το κεφάλι σου, όταν κάποιος σε προσβάλλει χαμογέλασε του και απάντησε με χιούμορ. Ο ευτυχισμένος άνθρωπος δεν έχει χρόνο να απαντά σε κατινιές.

Φιλιά πολλά

 

Close