10 -πράγματα- που -συμβαίνουν σε ελάχιστους -ανθρώπους -

10 πράγματα που συμβαίνουν σε ελάχιστους ανθρώπους. Κι όμως υπάρχουν μερικά πράγματα που συμβαίνουν στο ανθρώπινο σώμα συμβαίνουν σε ελάχιστους ανθρώπους.

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα ασταμάτητο εργοστάσιο που δουλεύει συνεχώς. Υπάρχουν μερικά πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα και είναι αξιοπερίεργα όμως δεν συμβαίνουν σε όλους. Συγκεκριμένα υπάρχουν μερικά πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα όμως αφορούν μόνο ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων.

Αυτά τα περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα όμως αφορούν συμβαίνουν σε ελάχιστους ανθρώπους  θα τα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας. Εσείς μπορείτε να τα δείτε κι αν συμβαίνουν και σε εσάς γράψτε το στα σχόλια. Διαβάστε παρακάτω: 

Η επίλυση ενός κύβου του Ρούμπικ είναι σίγουρα αξιοσημείωτη.

Μόλις το 6% του πληθυσμού μπορεί πραγματικά να λύσει έναν κύβο του Ρούμπικ. Κάποιοι λένε ότι είναι ταλέντο, άλλοι λένε ότι μπορεί να γεννηθήκαμε γνωρίζοντας πώς να χρησιμοποιούμε τα δάχτυλά μας με αυτόν τον τρόπο.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο, όμως, είναι ότι χρειάζεστε τόσο ταλέντο όσο και μεγάλο έλεγχο στα δάχτυλά σας, για να λύσετε ένα τόσο αινιγματικό παιχνίδι.

Δείτε ακόμα 16 μοναδικοί άνθρωποι και ζώα που γεννήθηκαν για να ξεχωρίζουν από το πλήθος

Λόγω της περίπλοκης φύσης του, η επίλυση ενός κύβου Ρούμπικ έχει γίνει ακόμη και άθλημα! Το να το κάνεις γρήγορα είναι ακόμα πιο μπερδεμένο και σίγουρα απαιτεί πολλή εξάσκηση, καθώς και να γνωρίζεις πολύ καλά το σώμα σου.

10-πράγματα-που-αφορούν-το-ανθρώπινο σώμα-και-μόνο-λίγοι-άνθρωποι-μπορούν-να-κάνουν-

Μπορείτε να ανοίξετε τα ρουθούνια σας.

Τα κόλπα του σώματος μπορούν να γίνουν με οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Και τα ρουθούνια δεν αποτελούν εξαίρεση. Το 30% των ανθρώπων μπορεί να φουσκώσει τα ρουθούνια του με ευκολία! Το φούσκωμα της μύτης συνεπάγεται ότι κάποιος κινεί τα ρουθούνια του πολύ γρήγορα.

Ο μυς που συμμετέχει σε αυτή την κίνηση ονομάζεται ρινικός μυς, ο οποίος συμπιέζει τη γέφυρα της μύτης. Μπορεί συχνά να παρατηρηθεί όταν παίρνετε βαθιές αναπνοές ή σε πολύ συναισθηματικές καταστάσεις.

10-πράγματα-που-αφορούν-το-ανθρώπινο σώμα-και-μόνο-λίγοι-άνθρωποι-μπορούν-να-κάνουν-

Δεν μπορούν όλοι να κουνήσουν τα αυτιά τους.

Προσπαθήστε να κουνήσετε τα αυτιά σας πολύ γρήγορα. Αν μπορείτε, έχουμε μερικά καλά νέα για εσάς. Είστε μέρος του 10% έως 20% του πληθυσμού που μπορεί να κάνει αυτό το κόλπο με το σώμα του!

Αυτό στην πραγματικότητα ονομάζεται «Vestigial Feature» και περιλαμβάνει τους μύες του αυτιού, τους οποίους οι επιστήμονες αποκαλούν μυϊκούς μύες.

Αυτή η κίνηση είναι πολύ κοινή μεταξύ των ζώων, και αποδεικνύεται ότι ακόμη και οι άνθρωποι μπορούν να το κάνουν. Ίσως ανακαλύψετε κάτι νέο που μπορείτε να κάνετε με τα αυτιά σας.

10-πράγματα-που-αφορούν-το-ανθρώπινο σώμα-και-μόνο-λίγοι-άνθρωποι-μπορούν-να-κάνουν-

Οι αντίχειρες μπορούν να λυγίσουν σε μεγάλο βαθμό.

Δεν είναι πολλοί αυτοί που μπορούν να κάνουν αυτό το κόλπο με τον αντίχειρά τους. Ο λεγόμενος «Hitchhiker’s Thumb» είναι η ικανότητα να λυγίζει κανείς τους αντίχειρες του τόσο πολύ, ώστε να μπορεί να κάνει πραγματικά μια γωνία 90 μοιρών!

Αυτό οφείλεται στη μεσοφαλαγγική άρθρωση, όπου συνδέονται οι αντίχειρές μας. Λόγω της ικανότητάς του να λυγίζει αρκετά, γεννιέται το «Hitchhiker’s Thumb».

Αυτή είναι μια μορφή υπερκινητικότητας του αντίχειρα. Δεν είναι επώδυνο, ωστόσο, και σίγουρα δεν αποτελεί απειλή για το άτομο που το έχει αυτό, όσον αφορά την υγεία. Αν μπορείτε να κάνετε αυτό το κόλπο, είστε σίγουρα τυχεροί!

10-πράγματα-που-αφορούν-το-ανθρώπινο σώμα-και-μόνο-λίγοι-άνθρωποι-μπορούν-να-κάνουν-

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πόδια που μοιάζουν με τα πόδια των χιμπατζήδων.

Τα πόδια μας είναι εγγενώς αρκετά λυγισμένα. Ωστόσο, μόνο 1 στους 13 ανθρώπους έχει πόδια που μοιάζουν με τα πόδια των χιμπατζήδων. Αυτό σημαίνει ότι τα πόδια τους είναι πολύ προσαρμοσμένα στο σκαρφάλωμα των δέντρων!

Αυτό οφείλεται στην ευελιξία ορισμένων συνδέσμων, οι οποίοι μας επιτρέπουν να λυγίζουμε τα πόδια μας με τρόπους που κάποιοι άλλοι άνθρωποι μπορεί να μην μπορούν. Οι σύνδεσμοι μπορούν να βρεθούν στο επίπεδο της μπάλας του ποδιού και της φτέρνας.

Δείτε ακόμα 17 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η φύση δεν θα ξεμείνει ποτέ από τρόπους να μας εκπλήσσει

Ενώ οι περισσότεροι από εμάς έχουμε έναν μικρό σύνδεσμο εκεί που μπορεί μόνο να τεντωθεί, αλλά μέχρι στιγμής, οι άνθρωποι που έχουν πόδια σαν τα πόδια των χιμπατζήδων έχουν στην πραγματικότητα έναν πολύ πιο μαλακό σύνδεσμο. Αυτό είναι που τους επιτρέπει να λυγίζουν τα πόδια τους με αυτόν τον τρόπο!

10-πράγματα-που-αφορούν-το-ανθρώπινο σώμα-και-μόνο-λίγοι-άνθρωποι-μπορούν-να-κάνουν-

Μερικοί άνθρωποι δεν είχαν ποτέ πονοκέφαλο.

Οι πονοκέφαλοι είναι πολύ συχνοί στον πληθυσμό. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια μικρή ομάδα ανθρώπων που δεν είχαν ποτέ πονοκέφαλο. Ή μπορεί να το πιστεύουν.

Μελέτες δείχνουν ότι το 90% του πληθυσμού, ηλικίας 18 έως 65 ετών, έχει βιώσει πονοκεφάλους, ή ακόμα και ημικρανίες κάποια στιγμή στη ζωή του. Το άλλο 10%, μπορεί να μην ξέρει πώς είναι αυτή η αίσθηση. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην ανοχή τους στον πόνο, καθιστώντας τους πονοκεφάλους πολύ πιο ήπιους και ακόμη και απαρατήρητους.

10-πράγματα-που-αφορούν-το-ανθρώπινο σώμα-και-μόνο-λίγοι-άνθρωποι-μπορούν-να-κάνουν-

Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τα δύο χέρια για να γράψουν.

Μπορεί να χρησιμοποιείτε το δεξί ή το αριστερό σας χέρι στην καθημερινότητά σας. Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να χρησιμοποιούν το αριστερό τους χέρι εξίσου καλά με το δεξί τους χέρι! Αυτοί ονομάζονται αμφιδέξιοι άνθρωποι.

Περίπου το 1% του πληθυσμού είναι πραγματικά αμφιδέξιο — δηλαδή, δεν έχει κανένα κυρίαρχο χέρι. Ωστόσο, η μελέτη της αμφιδεξιότητας είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Αυτό που έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής οι επιστήμονες είναι ότι το να είσαι αμφιδέξιος δεν συνδέεται με τη γενετική. Αυτή η ικανότητα έχει να κάνει περισσότερο με τα ημισφαίρια του εγκεφάλου που ελέγχουν την κίνηση των χεριών.

10-πράγματα-που-αφορούν-το-ανθρώπινο σώμα-και-μόνο-λίγοι-άνθρωποι-μπορούν-να-κάνουν-

Δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που μπορούν να αναγνωρίσουν το Perfect-Pitch.

Αυτή η ικανότητα χαρακτηρίζει τους ανθρώπους που μπορούν να βρουν αμέσως τον τόνο μίας νότας σε αντίθεση με τους περισσότερους από εμάς που όσο καλά κι αν ξέρουμε την μουσική θέλουμε λίγο χρόνο για να βρούμε τον σωστό τόνο.

Το θέμα είναι αρκετά ευρύ, καθώς έχουν γίνει πολλές μελέτες για αυτό. Αν και ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο, αυτή η ικανότητα είναι αρκετά σπάνια. Από κάθε 10.000 άτομα, 1 έως 5 από αυτούς έχουν δείξει σημάδια ότι έχουν αυτή την ικανότητα.

Αλλά αποδεικνύεται ότι η ομιλία Μανδαρίνικων βοηθά πραγματικά. Έχει αποδειχθεί ότι έως και το 60% των μαθητών που μιλούν τα Μανδαρινικά μπορούσαν να προσδιορίσουν τέλεια το σωστό τόνο!

10-πράγματα-που-αφορούν-το-ανθρώπινο σώμα-και-μόνο-λίγοι-άνθρωποι-μπορούν-να-κάνουν-

Μερικοί άνθρωποι έχουν υπεριώδη όραση.

Τα μάτια μας έχουν κάποιες θεαματικές ικανότητες. Οι γενετικές παθήσεις που αφορούν τα μάτια μπορούν μερικές φορές να δημιουργήσουν μοναδικές εικόνες του περιβάλλοντος κάποιου. Μία από αυτές τις καταστάσεις ονομάζεται Αφακία.

Αυτή η κατάσταση προκαλείται από την απουσία του φακού του ματιού. Αυτός ο φακός των ματιών μας προστατεύει από τα υπεριώδη χρώματα και χωρίς αυτόν, μπορεί κανείς να δει αυτά τα χρώματα, που αλλιώς ονομάζονται «υπεριώδης όραση». Με άλλα λόγια, αυτή η κατάσταση μας κάνει να βλέπουμε πέρα ​​από τα ανθρώπινα όρια!

10-πράγματα-που-αφορούν-το-ανθρώπινο σώμα-και-μόνο-λίγοι-άνθρωποι-μπορούν-να-κάνουν-

Μερικοί άνθρωποι είναι υπεργευστικοί

Μια άλλη γενετική πάθηση έχει να κάνει με τους γευστικούς μας κάλυκες. Ανάλογα με τον αριθμό τους, μπορεί κανείς να κατηγοριοποιηθεί ότι έχει περισσότερους γευστικούς κάλυκες από τον μέσο όρο ή ακόμη λιγότερο. Μεταξύ αυτών, οι άνθρωποι που έχουν περισσότερους γευστικούς κάλυκες από το κανονικό ονομάζονται υπεργευστικοί.

Περίπου το 25% του πληθυσμού έχει αυτή την πάθηση. Η ποσότητα των γευστικών κάλυκων κάνει την γεύση του φαγητού πιο έντονη και κάνει τους ανθρώπους πολύ επιλεκτικού.

10-πράγματα-που-αφορούν-το-ανθρώπινο σώμα-και-μόνο-λίγοι-άνθρωποι-μπορούν-να-κάνουν-

All photos via: brightiside.me

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close