βασιλικοί κανόνες_για_τα_μωρά_

Αυτοί είναι οι 10 βασιλικοί κανόνες για τα μwρα που δεν ξέραμε καν ότι υπάρχουν.

Σε όλες τις χώρες και σε όλες τις οικογένειες υπάρχουν έθιμα μετά την γέννηση του παιδιού που τηρούνται για πολλά χρόνια. Επίσης κάθε οικογένεια θέτει τους δικούς της κανόνες σχετικά με το πότε μπορούν οι φίλοι να δουν το παιδί, τι θα ανακοινώσουν και τι όχι, αφού η μαμά μείνει έγκυος και άλλα.

Τέλος κάθε οικογένεια θέτει όρους στα παιδιά έτσι ώστε να υπάρχει η απαραίτητη πειθαρχία. Στην βασιλική οικογένεια υπάρχουν κανόνες που αφορούν την μητέρα και το παιδί, από την πρώτη κιόλας μέρα της γέννησής του. Ποιοι είναι αυτοί; Θα μάθουμε παρακάτω: 

Τα μωρά πρέπει να τα βλέπει ο κόσμος αμέσως μετά την γέννησή τους

βασιλικοί κανόνες_για_τα_μωρά_

Συνήθως οι μαμάδες κρατούν τα παιδιά τους μακριά από τα φώτα – όταν είναι διάσημες – ή τα βλέμματα των φίλων – όταν δεν είναι διάσημες – για λίγες μέρες μετά την γέννηση. Όμως στην βασιλική οικογένεια, οι γονείς πρέπει να δείχνουν τα μwρα τους αμέσως. Μάλιστα ακόμη και τα ρούχα της μητέρας παίζουν ρόλο.

Επίσης οι μαμάδες της βασιλικής οικογένειας δεν έχουν την επιλογή να διαλέξουν παπούτσια. Θα πρέπει να φορέσουν τακούνια ακόμη κι αν τα πόδια τους είναι πρησμένα από τον τοκετό και την εγκυμοσύνη.

βασιλικοί κανόνες_για_τα_μωρά_

Δεν υπάρχει το baby shower

βασιλικοί κανόνες_για_τα_μωρά_

Μπορεί αυτό το έθιμο να είναι ιδιαίτερο διαδεδομένο σε όλες τις χώρες, όμως στην βασιλική οικογένεια το baby shower είναι ένα αμερικάνικο έθιμο που δεν έχει θέση ανάμεσά τους. Παρόλα αυτά οι μητέρες δέχονται κανονικά δώρα, αφού η Κέιτ είχε δεχτεί δώρα από 67 διαφορετικές χώρες στα πρώτα γενέθλια του George.

Δείτε ακόμα Βασιλική οικογένεια : 12 πράγματα που δείχνουν ότι τα μέλη της είναι σαν τους απλούς πολίτες

Υπάρχουν πολλές μαίες κατά τον τοκετό

Οι μαίες ήταν παράδοση μέχρι τον 17ο αιώνα όπου οι γυναίκες γεννούσαν σπίτι μόνες τους. Παρόλα αυτά στην βασιλική οικογένεια υπάρχουν ακόμη μαίες και μάλιστα πάρα πολλές κατά τον τοκετό. Ο αριθμός φτάνει μέχρι και τα 20 άτομα.

βασιλικοί κανόνες_για_τα_μωρά_

Το φύλο του μωρού πρέπει να κρατηθεί μυστικό.

Συνήθως, η βασιλική οικογένεια διατηρεί το φύλο του μωρού, καθώς και την ακριβή ημερομηνία γέννησης, μυστικό (εξαίρεση ήταν όταν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ ανακοίνωσαν ότι περιμένουν κòρίτσι σε μια συνέντευξη).

Ωστόσο, το ευρύ κοινό ενημερώνεται για την υγεία της μητέρας. Για παράδειγμα, η επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την εγκυμοσύνη της Kate Middleton ανέφερε την πρωινή της ασθένεια.

βασιλικοί κανόνες_για_τα_μωρά_

Οι επιλογές ονόματος είναι περιορισμένες.

Είναι συνηθισμένο στη βρετανική βασιλική οικογένεια να επιλέγουν ονόματα για νεογέννητα με βάση το δικό τους οικογενειακό δέντρο χωρίς να είναι πολύ δημιουργικοί. Ωστόσο, εάν ένα παιδί βρίσκεται αρκετά μακριά στη σειρά διαδοχής, οι γονείς έχουν μεγαλύτερη ελευθερία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι βασιλείς χρησιμοποιούν τα βαφτιστικά τους ονόματα όταν κάνουν δημόσιες εμφανίσεις. Για παράδειγμα, ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ φωνάζει την Κέιτ Μίντλετον, Κάθριν.

βασιλικοί κανόνες_για_τα_μωρά_

Είχαμε αναφερθεί σε αυτό και στους 8 κανόνες που μόνο ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον πρέπει να τηρούν.

Μια επίσημη ανακοίνωση δημοσιεύεται μετά τη γέννηση ενός νέου μέλους της βασιλικής οικογένειας.

Μετά τη γέννηση ενός μwρού, το Buckingham Palace εμφανίζει μια επίσημη δήλωση που υπογράφεται από τους γιατρούς σε ένα ειδικό καβαλέτο και υπάρχει μια στήλη  που λέει στους ανθρώπους τις λεπτομέρειες.

Επιπλέον, τα διάσημα αξιοθέατα, όπως το London Eye, το Tower Bridge κ.λπ., είναι φωτιζόμενα μπλε (όταν γεννιέται αγòρι) ή ροζ (αν είναι κòρίτσι).

βασιλικοί κανόνες_για_τα_μωρά_

Τα κανόνια βγαίνουν.

Οι χαιρετισμοί όπλων είναι παραδοσιακοί στο Λονδίνο μετά τη γέννηση κάθε πρίγκιπα ή πριγκίπισσας. Για παράδειγμα, όταν γεννήθηκε η πριγκίπισσα Σαρλότ, υπήρχαν 41 πυροβολισμοί πυροβόλων στο Χάιντ Παρκ και χαιρετισμοί όπλων πεδίου 13 λιβρών.

Εκτός από αυτό, οι στρατιώτες πυροβόλησαν στα κάστρα του Κάρντιφ, του Χίλσμπορο και του Εδιμβούργου.

βασιλικοί κανόνες_για_τα_μωρά_

Δείτε ακόμα 12 Κανόνες της βασιλικής οικογένειας στα παιδιά που πολύ θα θέλαμε να εφαρμόσουμε!

Τα βασιλικά παιδιά πρέπει να ακολουθούν πολλούς κανόνες και πρωτόκολλα.

Όλα τα μέλη της κυρίαρχης βρετανικής οικογένειας πρέπει να ακολουθούν πολλούς κανόνες και πρωτόκολλα, και τα παιδιά δεν αποτελούν εξαίρεση. Ως εκ τούτου, πρέπει να παρακολουθήσουν πολλές εκδηλώσεις, όπως βασιλικούς γάμους, την ετήσια τελετή Trooping the Color, τους εορτασμούς γενεθλίων της γιαγιάς τους και πολλά άλλα.

βασιλικοί κανόνες_για_τα_μωρά_

Υπάρχουν πολλοί παππούδες, που δεν  προέρχονται από την οικογένεια.

Ενώ τα περισσότερα παιδιά έχουν δύο παππούδες και δύο γιαγιάδες τα παιδιά της βασιλικής οικογένειας μπορούν να έχουν ακόμη και 7 παππούδες και γιαγιάδες χωρίς αυτοί οι άνθρωποι να έχουν άμεση σχέση με την οικογένεια.

Αυτό συμβαίνει διότι τα παιδιά της βασιλικής οικογένειας έχουν μεγάλη ευθύνη και οι γηραιότεροι, μπορούν να τους συμβουλεύσουν σωστά.

βασιλικοί κανόνες_για_τα_μωρά_

Τα βασιλικά μωρά παίρνουν ειδικές κουβέρτες.

Όσον αφορά τα βασιλικά μωρά, ακόμη και οι πιο μικρές λεπτομέρειες είναι σημαντικές. Για παράδειγμα, οι μάλλινες κουβέρτες με τις οποίες σκεπάζουν τα μωρα κατά τη διάρκεια του ντεμπούτου τους, μετά την γέννηση, παράγονται από μια αγγλική εταιρεία που ονομάζεται G.H.Hurt & Son.

βασιλικοί κανόνες_για_τα_μωρά_

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close