15+ άγνωστες πληροφορίες που πιθανότατα θα μάθετε για πρώτη φορά

Τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα στις αγγαρείες όταν ντύνονται Batman,Η μελιτζάνα περιέχει νικοτίνη, Τα περιστέρια μπορούν να εντοπίσουν τον καρκίνο του μαστού, Θα μοιραστούμε μαζί σας 15 άγνωστες πληροφορίες για διάφορα θέματα που αφορούν τον κόσμο και πιθανότατα για πρώτη φορά θα διαβάσετε.

Ζούμε στην εποχή του διαδικτύου. Αυτό σημαίνει ότι καθημερινά μαθαίνουμε άγνωστες πληροφορίες για όλο τον κόσμο πάνω σε πολλά και διαφορετικά θέματα. Παλιότερα είχαμε μοιραστεί μαζί σας 21 πληροφορίες που αν τις μάθατε σίγουρα γίνατε το πιο έξυπνο άτομο στην παρέα. 

Κι ενώ έχουμε πρόσβαση σε πολλές γνώσεις σπάνια το εκμεταλλευόμαστε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναζητούμε στο διαδίκτυο πράγματα που λίγο ή πολύ ήδη ξέρουμε. Στο σημερινό μας άρθρο όμως θα σας βοηθήσουμε να το αλλάξετε αυτό. Δείτε παρακάτω τις άγνωστες πληροφορίες που λίγοι ξέρουν: 

Πολλά κραγιόν περιέχουν λέπια ψαριού.

Το συστατικό που ονομάζεται γουανίνη χρησιμοποιείται σε πολλά κραγιόν για να δημιουργήσει ένα λαμπερό αποτέλεσμα. Αυτό το συστατικό προέρχεται από λέπια ψαριών και στη βιομηχανία καλλυντικών ονομάζεται “μαργαριταρένια ουσία”.

άγνωστες πληροφορίες_που_δεν_τις_ήξερες_

Τα περιστέρια μπορούν να εντοπίσουν τον καρκίνο του μαστού.

Οι επιστήμονες έκαναν ένα πείραμα και δίδαξαν τα περιστέρια να διαφοροποιούν τις ακτινογραφίες των ασθενών με καρκίνο του μαστού από αυτές των υγιών ανθρώπων.  Τα πουλιά είναι σε θέση να ταξινομήσουν με ακρίβεια τις ακτινογραφίες κατά κατηγορίες και να αναγνωρίσουν ποια από αυτές εμφανίζει καρκίνο και ποια όχι.

άγνωστες πληροφορίες_που_δεν_τις_ήξερες_

Η μελιτζάνα περιέχει νικοτίνη.

Η μελιτζάνα είναι τεχνικά μούρh και οι σπόροι της περιέχουν νικοτίνη. Η συγκέντρωσή της νικοτίνης είναι περίπου 100 νανογραμμάρια ανά γραμμάριο μελιτζάνας.

Ωστόσο, για να καταναλώσετε μια ποσότητα νικοτίνης ίση με 1 τσιγάρο, θα πρέπει να φάτε περίπου 20 κιλά μελιτζάνας και πιθανότατα θα μεταφερθείτε στο νοσοκομείο. Αυτό δεν θα οφείλεται στη νικοτίνη, αλλά στην τεράστια ποσότητα φυτικών ινών που θα καταναλώνατε τρώγοντας τόση μελιτζάνα σε μία μερίδα.

Δείτε ακόμα 15 φωτογραφίες διάσημων ανθρώπων του παρελθόντος που δείχνουν ότι το photoshop υπήρχε από τον 19ο αιώνα

άγνωστες πληροφορίες_που_δεν_τις_ήξερες_

Χάρη στις τηλεοράσεις plasma με την υψηλή ανάλυση τα σκυλιά πλέον μπορούν να παρακολουθούν τηλεόραση όπως και οι άνθρωποι.

Τα σκυλιά μπορούν να δουν εικόνες στη τηλεόραση παρόμοιες με αυτές που βλέπουμε εμείς και είναι αρκετά έξυπνα ώστε να αναγνωρίζουν ζώα που προβάλλονται σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, ακριβώς όπως θα έκαναν στην πραγματική ζωή. Αναγνωρίζουν ακόμη και ζώα που δεν έχουν ξαναδεί και οι σκύλοι της τηλεόρασης ακούγονται, όπως το γάβγισμα.

άγνωστες πληροφορίες_που_δεν_τις_ήξερες_

Υπάρχει ένα σπα σπίτι στην Ιαπωνία όπου μπορείτε να κάνετε μπάνιο με χυλοπίτες.

Ο Ichiro Furuya, ιδιοκτήτης του σπα, ισχυρίζεται ότι «Τον τελευταίο καιρό οι άνθρωποι ανησυχούν πολύ για το όμορφο δέρμα και γνωρίζουν τις επιδράσεις του κολλαγόνου, το οποίο περιέχεται στο ζωμό μας με βάση το χοιρινό κρέας. Σε αυτό το μπάνιο, όλοι μπορούν να διασκεδάσουν και να επωφεληθούν από τα υγιεινά στοιχεία της χυλοπίτας. »

Οι αγελάδες που έχουν όνομα, παράγουν 258 λίτρα περισσότερο γάλα από αυτές που είναι ανώνυμες.

Βρετανοί ερευνητές συνέκριναν την παραγωγή από τα Εθνικά Αρχεία Γάλακτος της χώρας με τις απαντήσεις της έρευνας 516 γαλακτοπαραγωγών για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει σχέση μεταξύ της ποσότητας γάλακτος και της ονομασίας αγελάδων.

Διαπιστώθηκε ότι οι γαλακτοπαραγωγοί που αποκαλούσαν με κάποιο όνομα τις αγελάδες τους, πήραν 2.105 γαλόνια (7.938 λίτρα) γάλακτος σε αντίθεση με εκείνους που δεν είχαν δώσει κάποιο όνομα στις αγελάδες και πήραν 2.029 γαλόνια (7.680 λίτρα) σε διάστημα 10 μηνών.

άγνωστες πληροφορίες_που_δεν_τις_ήξερες_

Οι μπανάνες είναι ραδιενεργές.

Υπάρχουν πάνω από 1.000 ποικιλίες μπανάνας που αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός ότι οι μπανάνες περιέχουν το ραδιενεργό στοιχείο Κάλιο-40.

Υπάρχει ακόμη και μια μέτρηση ακτινοβολίας που ονομάζεται “ισοδύναμη δόση μπανάνας”, η οποία αντιπροσωπεύει τη δόση ακτινοβολίας που καταναλώνει ένα άτομο ενώ τρώει μία μπανάνα.

άγνωστες πληροφορίες_που_δεν_τις_ήξερες_

Ένα ανθρώπινο σώμα περιέχει 0,2 mg χρυσού.

Ο χρυσός βρίσκεται στο αίμα και είναι απαραίτητος για τις αρθρώσεις μας. Είναι επίσης ένα ουσιαστικό στοιχείο στη μετάδοση ηλεκτρικών σημάτων σε όλο το σώμα.

Το σώμα ενός μέσου ατόμου, βάρους 70 κιλών, θα περιείχε συνολική μάζα 0,2 χιλιοστόγραμμα χρυσού. Εάν η ποσότητα χρυσού στο ανθρώπινο σώμα μετατρεπόταν σε συμπαγή κύβο, θα είχε περίπου 0,22 χιλιοστά.

Δείτε ακόμα Γίνεται να σε σκοτώσει ένα χασμουρητό: Τα πιο περίεργα αίτια θανάτου στον κόσμο

Μπορείτε να εξοικονομήσετε 584 γαλόνια νερού κάνοντας τσίσα στο ντους.

Σύμφωνα με μια μελέτη, εάν κάνετε ντους μία φορά κάθε μέρα και κάνετε τσίσα κατά τη διάρκεια αυτού του ντους, θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε 1,6 γαλόνια νερού από το να μην ξεπλύνετε την τουαλέτα.

Για να κάνετε τα μαθηματικά, για 365 ημέρες το χρόνο, υπάρχουν συνολικά 584 γαλόνια νερού που θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε κάνοντας τσίσα στο ντους.

Δεν υπάρχουν πινακίδες «Stop» στους δρόμους στο Παρίσι.

Υπάρχουν 6.100 δρόμοι στο Παρίσι και κανένας από αυτούς δεν έχει πινακίδα στάσης για τους οδηγούς. Η τελευταία πινακίδα στάσης αφαιρέθηκε κάπου μεταξύ 2012 και 2014 και έκτοτε η κίνηση στο Παρίσι λειτουργεί εντελώς χωρίς αυτές τις πινακίδες. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι το αυτοκίνητο από δεξιά στο Παρίσι έχει πάντα προτεραιότητα.

άγνωστες πληροφορίες_που_δεν_τις_ήξερες_

Τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα στις αγγαρείες όταν ντύνονται Batman.

Σύμφωνα με μια μελέτη, τα παιδιά είναι πιο πιθανό να δουλεύουν περισσότερο όταν ντύνονται με στολή Μπάτμαν. Ο Σκοτεινός Ιππότης δεν είναι το μόνο κοστούμι χαρακτήρων που εμπνέει τα παιδιά να γίνουν ήρωες όταν εκτελούν καθημερινές εργασίες, ωστόσο.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα παιδιά ντυμένα ως Bob the Builder, Rapunzel και Dora the Explorer φάνηκαν επίσης να εργάζονται πιο σκληρά.

άγνωστες πληροφορίες_που_δεν_τις_ήξερες_

Υπάρχει ένα υποβρύχιο γραμματοκιβώτιο στην Ιαπωνία και μπορείτε να στείλετε ένα γράμμα από αυτό.

Το βαθύτερο υποβρύχιο κουτί δέχεται συνήθως περίπου 1.000 έως 1.500 γράμμα κάθε μέρα, πολλά από τα οποία στέλνουν τα μέλη της οικογένειας για τους αγαπημένους τους, και αυτό το μικρό κομμάτι υποδομής έχει ιδιαίτερη σημασία.

Βρίσκεται στον κόλπο Susami της Ιαπωνίας και τοποθετήθηκε 10 μέτρα βαθιά από την ακτή. Μπορείτε να αγοράσετε μια αδιάβροχη κάρτα, να γράψετε ένα μήνυμα πάνω της και να την στείλετε σε όποιον θέλετε κατά την κατάδυση.

άγνωστες πληροφορίες_που_δεν_τις_ήξερες_

Το χρώμα του μήλου δεν έχει καμία σχέση με το πόσο γλυκό είναι.

Σύμφωνα με έναν οδηγό ταξινόμησης μήλων, το Red Delicious, το οποίο έχει βαθύ κόκκινο χρώμα, είναι λιγότερο γλυκό από ένα Fuji, το οποίο έχει ξεθωριασμένο κόκκινο χρώμα, αλλά θεωρείται μια «υπερ-γλυκιά» ποικιλία.

άγνωστες πληροφορίες_που_δεν_τις_ήξερες_

Ο κόσμος είναι θολός για τα μωρά όταν γεννιούνται και η όρασή τους δεν είναι πολύ καλή μέχρι να γίνουν περίπου 1 έτους.

Όταν γεννηθεί το μωρό σας, βλέπει εσάς και τον κόσμο γύρω του με θολά μάτια. Εστιάζει  καλύτερα σε αντικείμενα που απέχουν έως και 10 ίντσες από το πρόσωπό του. Αυτή είναι η σωστή απόσταση για να παρατηρήσει το μωρό σας το πρόσωπό σας ενώ το κρατάτε ή το θηλάζετε.

Γύρω στους 3 μήνες, τα μάτια του μωρού σας μπορούν να ακολουθήσουν τα πράγματα, οπότε, αν κουνήσετε ένα πολύχρωμο παιχνίδι κοντά στα μάτια του, θα παρακολουθεί την κίνηση.

Στην ηλικία των 12 μηνών, τα μωρά βλέπουν τα πράγματα πολύ καθαρά, τόσο κοντά όσο και μακριά. Μπορούν ακόμη και να εστιάσουν γρήγορα σε αντικείμενα που κινούνται γρήγορα.

άγνωστες πληροφορίες_που_δεν_τις_ήξερες_

Τα Panda μπορούν να προσποιηθούν εγκυμοσύνη.

Τα ποσοστά γεννήσεων των Panda είναι εξαιρετικά χαμηλά, επομένως οι φροντιστές τους το αντιμετωπίζουν συνήθως ως μια ειδική περίσταση όταν ένα panda μένει έγκυος. Αντιμετωπίζουν αυτό το panda με αυξημένη προσοχή και του δίνουν πιο νόστιμο φαγητό.

Έτσι λοιπόν, τα Panda προσποιούνται εγκυμοσύνες για να λάβουν περισσότερη προσοχή και καλούδια από τους φροντιστές τους. Η ψεύτικη εγκυμοσύνη δεν είναι εύκολο να διακριθεί από μια πραγματική από την αρχή, καθώς τα ζώα εμφανίζουν όλα τα σημάδια εγκυμοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών αλλαγών.

άγνωστες πληροφορίες_που_δεν_τις_ήξερες_

Τα κοράκια κρατούν κακίες.

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι τα κοράκια θυμούνται τα πρόσωπα των ανθρώπων που τους έκαναν κακό και μπορούν αργότερα να αναγνωρίσουν αυτό το άτομο και να το εκδικηθούν.

άγνωστες πληροφορίες_που_δεν_τις_ήξερες_

Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν μηχανικός κατά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, η Ελισάβετ ήταν μια 18χρονη πριγκίπισσα. Εντάχθηκε στη Γυναικεία Βοηθητική Εδαφική Υπηρεσία και εκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο ως μηχανικός.

Ήταν επίσης στρατιωτική οδηγός φορτηγού. Η Ελισάβετ είναι η μόνη γυναίκα μέλος της βασιλικής οικογένειας που υπηρέτησε στις στρατιωτικές δυνάμεις και είναι η μόνη ζωντανή αρχηγός κράτους που υπηρέτησε στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα περίεργα άρθρα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close