7 πράγματα που πίστευες για τα Χριστούγεννα αλλά είναι λάθος (βίντεο)

7 πράγματα που πίστευες για τα Χριστούγεννα αλλά είναι λάθος! Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μας γιορτή. Ακόμη και φέτος που δε θα τα γιορτάσουμε όπως τις άλλες χρονιές είναι μία αφορμή να δείξουμε αγάπη και αλληλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους!

Τα Χριστούγεννα γιορτάζουμε την γέννηση του Χριστού και το κλίμα είναι χαρμόσυνο και γεμάτο ελπίδα ακόμη και σε μία τόσο δύσκολη χρονιά. Επίσης τα Χριστούγεννα, είναι οι τελευταίες μέρες του παλιού έτους, οπότε οι ελπίδες μας για μία πιο δημιουργική χρονιά που μας περιμένει, αναζωπυρώνονται.

Δείτε ακόμα Όταν οι πριγκίπισσες της Ντίσνεϊ γίνονται ηρωίδες στην πραγματική ζωή.

Κι όσο κι αν πιστεύουμε ότι μία τόσο γνωστή, διαδεδομένη και αγαπημένη γιορτή σε όλο τον πλανήτη, είναι αρκετά γνωστή και ξέρουμε όλες τις λεπτομέρειές της από τα σχολικά μας κιόλας χρόνια, πολλά πράγματα τα γνωρίζουμε λάθος. Το συγκεκριμένο άρθρο λοιπόν θα σας μιλήσει για 7 πράγματα που πιστεύουμε για τα Χριστούγεννα, αλλά είναι λάθος.

Φυσικά για το άρθρο είχαμε ως έμπνευση αλλά και ως βασικό πληροφοριοδότη ένα αγαπημένο βίντεο από τους Gloomy Gentlemen που ανέβηκε στο κανάλι τους το 2019 και έχει συγκεντρώσει χιλιάδες προβολές και χιλιάδες likes. Θα σας το παραθέσουμε στο τέλος του άρθρου. Διαβάστε παρακάτω: 

Πότε ξεκίνησαν να γιορτάζονται τα Χριστούγεννα;

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι τα Χριστούγεννα είναι βασισμένα σε αρχαίες παγανιστικές γιορτές. Το χειμερινό ηλιοστάσιο, μετατράπηκε στην γιορτή για την γέννηση του Χριστού, έτσι ώστε να συμβαδίζει με τα νέα πιστεύω του κόσμου. Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια.

Συγκεκριμένα χιλιάδες χρόνια πριν η ιδέα για την γέννηση του Χριστού έρθει στο μυαλό οποιουδήποτε ανθρώπου, ο χριστιανισμός υπήρξε. Μάλιστα κάποιοι χριστιανοί συγγραφείς τα πρώτα χρόνια, θεωρούσαν τις γιορτές των γενεθλίων αηδιαστικές. Προτιμούσαν να γιορτάζονται οι ημέρες θανάτου (βλ. Πάσχα) .

Θεωρούσαν ότι οι γιορτές των γενεθλίων ήταν ένα απαίσιο παγανιστικό έθιμο που δεν συμβάδιζε με την θρησκεία του χριστιανισμού. Γι’ αυτό λοιπόν το Πάσχα και η Μεγάλη Παρασκευή ξεκίνησαν να γιορτάζονται πρώτα.

Η πρώτη αναφορά για την γέννηση του Χριστού ήρθε στο έτος 200 μ.Χ. Μάλιστα ένας Αιγύπτιος συγγραφέας έγραψε ότι ο Χριστός γεννήθηκε στις 20 Μάϊου. Υπήρξαν κι άλλα γραπτά που ανέφεραν άλλες ημερομηνίες όμως όλα τα γραπτά συμφωνούσαν ότι ο Χριστός γεννήθηκε τον μήνα Μάιο ή τον μήνα Απρίλιο.

Τον 4ο αιώνα ήταν που σε ένα Ρωμαϊκό ημερολόγιο καταγράφηκε ότι ο Χριστός γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου. Μέχρι το 17ο αιώνα λοιπόν τα Χριστούγεννα είχαν πάρει τη μορφή που έχουν σήμερα.

Γιατί γιορτάζονται τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου;

Λέγεται πως ο Χριστός σταυρώθηκε και γεννήθηκε την ίδια μέρα: 25 Μαρτίου στο Ρωμαϊκό ημερολόγιο. 9 μήνες μετά την 25η Μαρτίου είναι η 25η Δεκεμβρίου.

Αυξάνονται οι αυτοκτονίες την περίοδο των Χριστουγέννων;

Μπορεί τα Χριστούγεννα να είναι ημέρες χαράς και αγάπης όμως πολλοί από εμάς έχουμε ακούσει και πιστέψει ότι τα Χριστούγεννα αυξάνονται οι αυτοκτονίες. Αυτό το κλίμα χαράς και αγάπης, κάνει τους ανθρώπους που πάσχουν από ψυχολογικά νοσήματα και έχουν αυτοκτονικές τάσεις γιατι νιώθουν πιο μόνοι τους από ποτέ.

Σύμφωνα με έρευνες όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μάλιστα οι αυτοκτονίες αυξάνονται περισσότερο την περίοδο της Άνοιξης και του Καλοκαιριού. Τα Χριστούγεννα, σημειώνουν κάποια πτώση. Ίσως επειδή οι οικογενειακές συγκεντρώσεις δίνουν σε αυτούς τους ανθρώπους μία ελπίδα και μία δύναμη να συνεχίσουν.

Συγκεκριμένα οι αυτοκτονίες φαίνεται πως παρουσιάζουν μία μείωση τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβρη και τον Ιανουάριο. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι τα Χριστούγεννα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες, άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους από καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα, εξαιτίας της διατροφής κατά πάσα πιθανότητα.

Επίσης εκείνη την περίοδο, αν κάποιος άνθρωπος νοσηλευτεί στο νοσοκομείο από καρδιακό ή αναπνευστικό επεισόδιο ή οποιοδήποτε άλλο ατύχημα, το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι σε έλλειψη, αφού αυτές τις γιορτινές μέρες όλοι είμαστε με τις οικογένειές μας. Οπότε αυτή την περίοδο, δείξτε λίγη προσοχή.

Οι τρεις μάγοι…υπήρξαν;

Όλοι ξέρουμε για την ιστορία με τους τρεις μάγους που έδωσαν τα δώρα στον Χριστό. Όμως δεν αναφέρεται πουθενά η ύπαρξή τους πέρα από το κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι μάγοι έφτασαν στον Ηρώδη ζητώντας να δουν τον έναν βασιλιά. Τον βρίσκουν σε ένα σπίτι με την μητέρα του όπου και του δίνουν χρυσό, μύρο και λιβάνι.

Δεν αναφέρεται όμως ότι ήταν τρεις, ότι ήταν βασιλιάδες ή ότι ήρθαν πάνω σε καμήλες. Είναι κοινά αποδεκτό ότι ήταν μάλλον αστρονόμοι. Υπήρξαν κι άλλες απεικονίσεις τον 2ο αιώνα, όμως τον 3ο αιώνα ξεκίνησαν να τους παρουσιάζουν ως βασιλιάδες.

Παρουσιάζονται ως τρεις στον αριθμό για να αντιπροσωπεύσουν τις τρεις φυλές που δημιουργήθηκαν από τους τρεις γιους του Νώε. Μάλλον όμως ο αριθμός τους, ήταν εξαιτίας του γεγονότος ότι τα δώρα που έφεραν ήταν τρία στον αριθμό. Τέλος υποστηρίζεται ότι η επίσκεψή τους έγινε κάπου την Άνοιξη ή το Καλοκαίρι.

Στο κοντινό μέλλον θα γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα όπως τα ξέραμε;

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν συνδυάσει τα Χριστούγεννα με το χιόνι, τον πάγο, τον Άγιο Βασίλη που έρχεται από το χιονισμένο βόρειο Πόλο, το τζάκι και τα ζεστά ροφήματα. Η κλιματική αλλαγή όμως, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σε λίγα χρόνια να αλλάξει τα δεδομένα.

Ήδη η Αρκτική έχει χάσει το 40% των πάγων του και μάλλον σε λίγα χρόνια θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε την ιστορία με τον Άι – Βασίλη που έρχεται από χιονισμένα μέρη ή να βρούμε ένα νέο μέρος που ζει ο Άγιος Βασίλης. Περισσότερες πληροφορίες θα δείτε στο βίντεο των Gloomy Gentlemen στο τέλος του άρθρου.

Οι χριστουγεννιάτικες κάρτες…είναι λάθος!

Άμα δείτε τις χριστουγεννιάτικες κάρτες θα δείτε παιδιά να είναι πάνω στο έλκηθρο του Άγιου Βασίλη ή παιδιά να τριγυρνούν χαρούμε στα χιονισμένα σοκάκια και ένα τεράστιο φεγγάρι να βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του ουρανού.

Το φεγγάρι όμως εμφανίζεται έτσι μόνο στις 3 το ξημέρωμα και δεν νομίζουμε κάποιο παιδί να κυκλοφορεί στους δρόμους τέτοια ώρα. Επίσης φυσικά οι χιονονιφάδες δεν είναι έτσι όπως καθρεφτίζονται. Δεν έχουν τόσες πολλές διακλαδώσεις. Φυσικά αυτές είναι λεπτομέρειες, αλλά θέλαμε να τις αναφέρουμε!

Πως δημιουργήθηκαν οι…ιπτάμενοι τάρανδοι;

Λοιπόν όλοι ξέρουμε ότι ο Άγιος Βασίλης, δημιουργήθηκε σύμφωνα με την ιστορία του Άγιου Νικολάου αν και αυτό δεν είναι ολοκληρωτικά αλήθεια. Οι τάρανδοι όμως δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον χριστιανισμό και καταγράφονται μόνο να τραβούν το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη.

Αυτό συμβαίνει, διότι όντως οι τάρανδοι δεν έχουν κάποια επαφή με τον χριστιανισμό και έγιναν…ιπτάμενοι εξαιτίας μερικών…παραισθησιογόνων μανιταριών! Στη Σιβηρία υπάρχουν κάποια μανιτάρια κι ένα έθιμο που θέλει ανθρώπους να τα μαζεύουν. Λέγεται πως αυτά τα μανιτάρια όταν καταναλωθούν προκαλούν παραισθήσεις.

Έτσι μερικοί ανέφεραν ότι μετά την κατανάλωσή τους, είδαν ακόμη και ιπτάμενους ταράνδους. Και οι παραισθήσεις μερικών ανθρώπων υπό την επήρεια μετά από χρόνια έγιναν…παιδικό παραμύθι!

Δείτε το βίντεο παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ιστορίες που σας περιγράψαμε παραπάνω: 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη 

Close