10 παράξενα επαγγέλματα που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν

10 παράξενα επαγγέλματα που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν! Γιατί σίγουρα υπάρχουν πολλά επαγγέλματα σε αυτόν τον κόσμο, όμως είναι μερικά επαγγέλματα που δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι υπάρχουν! Δουλειές παράξενες, περίεργες που όμως εξασκούνται από ανθρώπους!

Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι κάνουν πολλά πράγματα για να βγάλουν τα προς το ζην ή παθιάζονται με πολλά πράγματα που αποφασίζουν εν τέλει να τα κάνουν και επαγγελματικά. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι ασχολούνται με συνηθισμένα επαγγέλματα. Ηθοποιοί, τραγουδιστές, υπάλληλοι γραφείων, πωλητές.

Αυτό το ήξερες; Δες ακόμη τις λευκές ελιές: Ένα σπάνιο είδος ελιάς που υπάρχει από τα αρχαία χρόνια

Είναι μερικά από τα επαγγέλματα που έχουμε συνηθίσει να ακούμε καθημερινά. Υπάρχουν όμως κάτι περίεργα επαγγέλματα σε αυτόν τον κόσμο που δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν! Επαγγέλματα που νομίζαμε ότι εξασκούνται μόνο σε ταινίες του hollywood. Σε αυτά τα επαγγέλματα είναι αφιερωμένο το σημερινό μας άρθρο. Διαβάστε παρακάτω: 

Παράξενα επαγγέλματα: Αναπληρωτές θέσεων σε απονομές βραβείων

Κι όμως υπάρχει! Οι άνθρωποι που εξασκούν αυτό το επάγγελμα κάθονται στις κενές θέσεις που υπάρχουν στις μεγάλες απονομές. Διότι είναι γνωστό ότι οι απονομές απασχολούν αρκετά όλο τον πλανήτη και οι κενές θέσεις σε αυτές τις εκδηλώσεις δεν φαίνονται καλά στην κάμερα.

Γι’ αυτό οι διοργανωτές προσλαμβάνουν ανθρώπους για να κάθονται στις κενές θέσεις των απονομών. Ακόμη κι όταν κάποιος διάσημος, αποφασίσει να φύγει από τον χώρο, ο αναπληρωτής θέσεων είναι εκεί για να καλύψει την κενή του θέση.

Μπορεί να ακούγεται εύκολα και διασκεδαστικό όμως δεν είναι. Γιατί πολλές φορές οι αναπληρωτές θέσεων είναι αναγκασμένοι να κάθονται όλη την ώρα όρθιοι, αν δεν αδειάσει κάποια θέση.

Παράξενα επαγγέλματα: Αναπληρωτές θέσεων σε απονομές βραβείων

Photo via: flix.gr

Παράξενα επαγγέλματα: Παραφυσικοί ερευνητές

Αν έχετε δει την επιτυχημένη αμερικάνικη σειρά Supernatural ίσως να έχετε μία εικόνα, για το συγκεκριμένο επάγγελμα. Οι παραφυσικοί ερευνητές είναι εκείνοι οι άνθρωποι που θέλουν να ανακαλύψουν την παραφυσική δραστηριότητα που μπορεί να εκδηλωθεί σε κάποιον χώρο.

Βέβαια στην πραγματικότητα δεν κυνηγούν φαντάσματα και τέρατα όπως ο Ντιν και ο Σαμ. Όμως, έχουν πανομοιότυπα εργαλεία όπως επιταχυνσιόμετρα, αναλυτές φάσματος και μαγνητόμετρα. Με αυτόν τον τρόπο, ανακαλύπτουν τυχόν…παραφυσικές δραστηριότητες στον χώρο.

Παράξενα επαγγέλματα: Παραφυσικοί ερευνητές

Photo via: pronews.gr

Παράξενα επαγγέλματα: Δοκιμαστές στρωμάτων

Μία δουλειά που μπορεί πολλοί να έχουμε πει χιουμοριστικά ότι την κάνουμε ή την σπουδάζουμε αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν πιστεύαμε ότι όντως υπήρχε. Στο συγκεκριμένο επάγγελμα, οι εργαζόμενοι καλούνται να δοκιμάζουν και να αξιολογούν στρώματα και σεντόνια, αφού πρώτα τα δοκιμάσουν.

Μεγάλες εταιρίες επίπλων, προσλαμβάνουν τέτοιους εργαζόμενους και η αλήθεια είναι ότι τους ζηλεύουμε λίγο. Στην ουσία το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να μένουν ξαπλωμένοι σε ένα κρεβάτι και να αξιολογούν την ποιότητα και την άνεση του στρώματος ή των σεντονιών και των παπλωμάτων.

Βοηθούν τις εταιρίες με αυτόν τον τρόπο να παίρνουν αποφάσεις σχετικά με τα προϊόντα τους. Υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας; Ξέρετε;

Παράξενα επαγγέλματα: Δοκιμαστές στρωμάτων 

Photo via: perierga.gr

Παράξενα επαγγέλματα: Γοργόνες

Αμέ, αμέ! Υπάρχει! Οι συγκεκριμένες υπάλληλοι φορούν περίτεχνες και εντυπωσιακές στολές και περνούν μεγάλο μέρος της μέρας τους υποβρύχια. Κολυμπούν δίπλα σε δελφίνια και φάλαινες και σε πολλές περιπτώσεις εκτελούν υποβρύχιες χορογραφίες.

Παράξενα επαγγέλματα: Γοργόνες 

Photo via: newsbeast.gr

Παράξενα επαγγέλματα: Παρουσιαστές ταξιδιωτικών εκπομπών

Αυτή η δουλειά έχει ξεκινήσει να παίρνει αναγνωσιμότητα και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια! Δεν χρειάζεται να είσαι παρουσιαστής ή ήδη διάσημος σε έναν τομέα για να γίνεις παρουσιαστής ταξιδιωτικών εκπομπών. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να γράφεις καλά στην κάμερα και να σου αρέσουν τα ταξίδια!

Οι παρουσιαστές ταξιδιωτικών εκπομπών όχι μόνο κάνουν τον γύρο του κόσμου, ερχόμενοι σε επαφή με άλλες κουλτούρες, ανθρώπους και πολιτισμούς! Σε πολλές περιπτώσεις αποκτούν πολύ μεγάλη φήμη και τα έσοδά τους – τουλάχιστον στο εξωτερικό – είναι υψηλά!

Παράξενα επαγγέλματα: Παρουσιαστές ταξιδιωτικών εκπομπών

Photo via: neolaia.gr

Παράξενα επαγγέλματα: Διοργανωτές party

Αν είσαι άσσος στο να διοργανώνεις party τότε αυτό το επάγγελμα μπορεί να είναι το μέλλον σου! Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο επάγγελμα τις περισσότερες φορές απαιτεί πτυχίο (όπως οι δημόσιες σχέσεις, το μάρκετινγκ, οι επικοινωνίες ή η διαχείριση εκδηλώσεων).

Παρόλα αυτά αν έχεις πολλές γνωριμίες και ήσουν πολύ καλός ή καλή από τα φοιτητικά σου κιόλας χρόνια, στο να διοργανώνεις τα party της σχολής σου, ίσως καταφέρεις να πείσεις τους εργοδότες να σε προσλάβουν χωρίς πτυχίο!

Παράξενα επαγγέλματα: Διοργανωτές party

Photo via: topontiki.gr

Παράξενα επαγγέλματα: Ειδικοί δοκιμαστές Bourbon

Μπορεί αυτή η δουλειά να ακούγεται εύκολη όμως δεν είναι. Περιλαμβάνει δειγματοληψία από βαρέλια με ουίσκι και Bourbon, ξενάγηση και περιηγήσεις των διάσημων επισκεπτών και έγκριση των ποτών που πρέπει να εμφιαλωθούν. Φυσικά πληρώνεσαι γι’ αυτό όπως ακριβώς και η 28χρονη ειδική Μάριαν Μπερνς.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτή η δουλειά απαιτεί συγκεκριμένες δεξιότητες. Πρέπει να είσαι σε θέση να αναγνωρίζεις τις μικρές διαφορές ανάμεσα στις γεύσεις και να διακρίνεις τα τυχόν ελαττώματα στο προϊόν. Οπότε θα πρέπει να έχεις πολύ ανεπτυγμένες αισθήσεις.

Παράξενα επαγγέλματα: Ειδικοί δοκιμαστές Bourbon

Photo via: cyprus.aggeliesergasias.com

Παράξενα επαγγέλματα: Μυστηριώδεις αγοραστές

Δεν είναι λίγες οι εταιρίες που για να τσεκάρουν την απόδοση των υπάλληλων τους στις πωλήσεις, προσλαμβάνουν μυστηριώδεις αγοραστές ή αλλιώς ψεύτικους πελάτες. Οι μυστηριώδεις αγοραστές καταγράφουν τις εντυπώσεις τους από την εξυπηρέτηση του καταστήματος και στην συνέχεια την δίνουν στους εργοδότες.

Παράξενα επαγγέλματα: Μυστηριώδεις αγοραστές

Photo via: tilestwra.com

Παράξενα επαγγέλματα: Φροντιστές Panda

Έχουμε μία αδυναμία στα Panda οπότε σίγουρα αυτή η δουλειά μας αρέσει πολύ. Πρέπει να περάσετε 365 μέρες δίπλα στα Panda καταγράφοντας τις χαρές και τις λύπες τους. Τουλάχιστον αυτή την περιγραφή δίνει στο συγκεκριμένο επάγγελμα η Ερευνητική Βάση Τσένγκντου για την Ανατροφή των Γιγαντιαίων Panda.

Οι υποψήφιοι για την θέση θα πρέπει να έχουν κλείσει τα 22 τους χρόνια και να έχουν κάποιες βασικές γνώσεις για τα Panda. Επίσης θα πρέπει να έχουν καλές δεξιότητες γραφής και να μπορούν να τραβούν φωτογραφίες, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των υπευθύνων.

Παράξενα επαγγέλματα: Φροντιστές Panda 

Photo via: dinfo.gr

Περίεργα επαγγέλματα: Δοκιμαστές ιατροφαρμακευτικής κάνναβης

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δοκιμάζουν την ιατροφαρμακευτική κάνναβη για να χαλαρώσουν από το στρες ή για να κατευνάσουν σε μερικές περιπτώσεις τους πόνους.

Οι δοκιμαστές φαρμακευτικής κάνναβης λοιπόν φυτεύουν και δημιουργούν σκευάσματα της ιατροφαρμακευτικής κάνναβης. Το συγκεκριμένο επάγγελμα βέβαια απαιτεί πτυχίο χημείας.

Περίεργα επαγγέλματα: Δοκιμαστές ιατροφαρμακευτικής κάνναβης 

Photo via: huffingtonpost.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close