Σχεδόν σε όλες τις φωτογραφίες του 19ου και 20ου αιώνα, τα πρόσωπα των ανθρώπων που εμφανίζονταν σε φωτογραφίες δεν ήταν χαμογελαστά, ακόμα και αν πρόκειται για φωτογραφίες γάμου και γιορτών.
Όσοι έχετε κοιτάξει μια παλιά φωτογραφία, ξέρετε τις ασπρόμαυρες, θα έχετε -πιθανώς- παρατηρήσει πως οι άνθρωποι που απεικονίζονται σε αυτές δεν χαμογελούν.
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως επειδή δεν ήταν χαρούμενοι;
Δείτε επίσης : Χριστούγεννα 2022: 32 ιδέες για Χριστουγεννιάτικα δώρα σε δασκάλες
Εντάξει, η αλήθεια πως οι καιροί ήταν δύσκολοι τότε και δεν υπήρχαν πολλοί λόγοι για να χαμογελάσει κανείς. Τα χρήματα ήταν λίγα και λίγοι είχαν την οικονομική άνεση να… χαμογελούν.
Ωστόσο και τώρα δεν είναι λίγα αυτά που βιώνουμε. Πανδημία, οικονομικές κρίσεις και πόλεμοι συνθέτουν ένα… εκρηκτικό κοκτέιλ, το οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητά μας.
Ωστόσο οι περισσότερες φωτογραφίες στο social media απεικονίζουν μόνο χαμογελαστά πρόσωπα.
Τι άλλαξε;
Σε προηγούμενους αιώνες υπήρχαν πολύ συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι δεν χαμογελούσαν στις φωτογραφίες. Τους λόγους αυτούς εξηγεί σε βίντεό ο ο TikToker Dylan Page.
1. Δεν τους άρεσαν οι φωτογραφίες
Αρχικά στον κόσμο δεν άρεσαν οι φωτογραφίες, αφού τις φοβόντουσαν οι περισσότεροι, όπως αναφέρει. Ήταν μια νέα τεχνολογία που οι άνθρωποι δεν την καταλάβαιναν, επισημαίνει.
Δείτε επίσης : Χριστούγεννα 2022: Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
2. Διαφορετικά πρότυπα ομορφιάς και χαλασμένα δόντια
Επιπλέον, τα πρότυπα ομορφιάς ήταν διαφορετικά τότε. Το μικρό στόμα ήταν στην πραγματικότητα το επιθυμητό, ενώ και η στοματική υγιεινή δεν ήταν όπως σήμερα.
Οι περισσότεροι άνθρωποι εκείνη την εποχή είχαν δόντια χαλασμένα, που είχαν σαπίσει.
3. Το χαμόγελο σαν σύμπτωμα ψυχασθένειας
Οπότε ήταν δύσκολο να χαμογελάει κανείς με αυτά τα δόντια σε μια φωτογραφία. Ωστόσο ένα άλλο πράγμα που ήθελαν να αποφύγουν, ήταν να φαίνονται ψυχασθενείς.
Το να έχει κάποιος ένα πλατύ χαμόγελο ερμηνευόταν ως σύμπτωμα «τρέλας» παλιά, ενώ το να στέκεσαι ακίνητος και χωρίς συναισθήματα δεν ήταν καθόλου περίεργο.
Δείτε επίσης : Ζώδια: Δείτε πότε θα είναι η πανσέληνος για το 2023 και ποια είναι τα ζώδια που θα επηρεάσει
4. Ο χρόνος για την λήψη φωτογραφίας
Τέλος, ένας άλλος απλός λόγος ήταν πως για την λήψη μια φωτογραφίας χρειαζόταν σύμφωνα με το filoitexnisfilosofias.com αρκετός χρόνος και συγκεκριμένα έως και 15 λεπτά.
Πράγμα που σημαίνει ότι το να κρατάει κάποιος το πρόσωπό του σε μια θέση, ακίνητος με ένα χαμόγελο ήταν κάπως κουραστικό.
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα