Συνταγή για σουφλέ με μακαρόνια για παστίτσιο. Χορταστικό παστιτσιοσουφλέ με κρέμα γάλακτος και αφράτη σπιτική μπεσαμέλ για να συνοδεύσει τα κρέατα στα κάρβουνα, τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο.
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- αυγα 1
- κύβος κότας 1
- πιπέρι 1 πρέζα
- κορν φλαουρ 5 κουταλιές της σούπας
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα τριμμένο
- βουτυρο 1 κύβος
- γκούντα 1 χούφτα τριμμένη
Υλικά
- μπεικον 10 περίπου φέτες
- πιπεριά Φλωρίνης 2-3
- μανιταρια 1 μεγάλη κονσέρβα
- μακαρονια 1 συσκευασία για παστίτσιο
- αλατι Κατά βούληση
- κρεμα γαλακτος 3 μικρές
- γκούντα 200 γραμμάρια τριμμένο
Για το σουφλέ
Τα σουφλέ ζυμαρικών είναι εύκολα και γρήγορα. Μπορείς να βάλεις μέσα ό,τι υλικά σου αρέσουν και φυσικά κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί.
Σουφλέ ζυμαρικών του Γιώργου Ζώλη
Οπότε είναι ό,τι πρέπει για τον γιορτινό μπουφέ και το γιορτινό τραπέζι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Θα δούμε το καλύτερο και το πιο γιορτινό σουφλέ ζυμαρικών παρακάτω με αφράτη μπεσαμέλ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γιορτινό σουφλέ ζυμαρικών:
Εκτέλεση
Αρχικά βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε. Σοτάρουμε σε ένα κατσαρολάκι το μπέικον χοντροκομμένο, τις πιπεριές Φλωρίνης σε κύβους και τα μανιτάρια χωρίς τους ζωμούς της κονσέρβας.
Αφού σοταριστούν βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα πυρέξ. Από πάνω βάζουμε το μείγμα με το μπέικον, πασπαλίζουμε με αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το τριμμένο γκούντα.
Πιο συγκεκριμένα βάζουμε το φρέσκο γάλα σε μία κατσαρόλα, μαζί με το αυγό, τον κύβο κότας και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ζεσταθεί το μείγμα. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει σε μπεσαμέλ.
Σουφλέ ζυμαρικών με τυριά και μπέικον του Γιώργου Ζώλη
Μόλις πήξει απομακρύνουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Τότε βάζουμε την τριμμένη γκούντα, ανακατεύουμε και στρώνουμε την μπεσαμέλ στο πυρέξ.
Πασπαλίζουμε με επιπλέον ημίσκληρο τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει καλά το σουφλέ και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Δέσποινα Μπο
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές