Μικρή Άννα: Εξαφανίστηκε όταν ήταν 2 ετών & μέχρι σήμερα αγνοείται

Αννούλα Τριανταφυλλίδη: Η ιστορία της εξαφάνισης πριν 39 χρόνια – Ακόμη αγνοείται. Η ιστορία της μικρής Αννούλας Τριανταφυλλίδη μέχρι και σήμερα συζητιέται στην Ελλάδα. Οι αρχές, οι δημοσιογράφοι ή οι απλοί άνθρωποι, συζητούν για την εξαφάνιση της Αννούλας που χάθηκε μπροστά στα μάτια της μητέρας της.

Οι καλοκαιρινές διακοπές της οικογένειας, έμελλε να γίνουν εφιάλτης από την μία στιγμή στην άλλη. 39 χρόνια μετά και η μικρή Αννούλα Τριανταφυλλίδη ακόμη δεν έχει εμφανιστεί ενώ κανένα ίχνος δεν έδειξε που θα μπορούσε να είναι ή τι θα μπορούσε να της είχε συμβεί.

Δείτε ακόμα Τραγούδια που έγιναν τεράστιες επιτυχίες & βασίστηκαν σε αληθινές τραγικές ιστορίες (βίντεο)

Αποφασίσαμε να φέρουμε την ιστορία και πάλι στην δημοσιότητα, με σκοπό η μικρή Άννα να μην ξεχαστεί. Αν κάποιος γνωρίζει οτιδήποτε ή την αναγνωρίσει στις φωτογραφίες που θα μοιραστούμε μαζί σας στο άρθρο, ας επικοινωνήσει με τις Αστυνομικές Αρχές. Διαβάστε παρακάτω: 

Στις 19 Αυγούστου του 1981 η μικρή Αννούλα Τριανταφυλλίδη εξαφανίστηκε μπροστά από τα μάτια της μητέρας της. Μέχρι και σήμερα αναζητούν τα ίχνη της, όμως σχεδόν 40 χρόνια μετά η τότε μικρή Αννούλα Τριανταφυλλίδη δεν έχει βρεθεί ακόμη.

Έχουμε ακούσει αρκετές εξαφανίσεις παιδιών που μέχρι και σήμερα αγνοούνται . Όμως το περιστατικό με την μικρή Αννούλα Τριανταφυλλίδη ήταν πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα εκείνη την εποχή. Γι’ αυτόν τον λόγο και η εξαφάνιση της μικρής Αννούλας Τριανταφυλλίδη πήρε τεράστια δημοσιότητα και κινητοποίησε τις Αρχές.

Όμως οι έρευνες από τότε μέχρι και σήμερα δυστυχώς δεν έχουν φέρει την Αννούλα Τριανταφυλλίδη στο σπίτι της. Το συμβάν έλαβε μέρος το πρωί στις 19 Αυγούστου στο Σκουτάρι. Το Σκουτάρι είναι ένα χωριό της Μάνης. Ο Τάσος και η Αρετή Τριανταφυλλίδη λοιπόν, συνήθιζαν να κάνουν τις διακοπές τους, παρέα με την κ0ρη τους, στην Μάνη. Η οικογένεια έμενε στον Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σκουτάρι εκείνα τα χρόνια δεν ήταν πόλος έλξης για τους τουρίστες. Συνήθως την επισκέπτονταν Γερμανοί που ζούσαν σε σκηνές ή τροχόσπιτα. Απολάμβαναν την θάλασσα της Μάνης και όλα κυλούσαν ήρεμα.

Η οικογένεια Τριανταφυλλίδη λοιπόν, είχε την τύχη να έχει εξοχικό δίπλα στην θάλασσα, στο Σκουτάρι. Μάλιστα η άμμος και η παραλία ήταν μόλις λίγα μέτρα μακριά από την εξώπορτα του εξοχικού τους. Αυτός ήταν και ο λόγος που εκείνοι μαζί με την μικρή Αννούλα Τριανταφυλλίδη, επισκέπτονταν το χωριό.

Η Αννούλα Τριανταφυλλίδη μαζί με τα άλλα παιδιά της γειτονιάς έπαιζαν ανέμελα στην παραλία και οι γονείς δεν ανησυχούσαν ιδιαίτερα, αφού μπορούσαν να τα επιτηρούν από το παράθυρό τους. Μπορούσαν λοιπόν ανά πάσα ώρα και στιγμή να δουν τι κάνουν τα παιδιά τους και που ακριβώς βρίσκονταν.

Η μητέρα της Αννούλας Τριανταφυλλίδη λοιπόν ήταν έτοιμη να δώσει το κολατσιό στην μικρή Άννα και μάλιστα θα κερνούσε και μία φίλη της μικρής. Ένα λεπτό χρειάστηκε να πάρει τα μάτια της πάνω από την μικρή για να σερβίρει το αυγό που είχε φτιάξει. Ένα λεπτό για να διαπιστώσει ότι το παιδί της δεν ήταν πια εκεί.

Αννούλα Τριανταφυλλίδη: Η ιστορία της εξαφάνισης πριν 39 χρόνια - Ακόμη αγνοείται

Photo via: menshouse.gr

Η φίλη της Αννούλας Τριανταφυλλίδη ήταν μόλις 4 ετών. Δεν ήταν λοιπόν σε θέση να δώσει πληροφορίες για το τι είχε συμβεί. Η μητέρα βρισκόταν σε πανικό και άρχιζε να φωνάζει το όνομα της Αννούλας Τριανταφυλλίδη, να τρέχει πάνω κάτω στην παραλία, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι κάτοικοι ενημερώθηκαν και οι Εκκλησία του χωριού ξεκίνησε να χτυπά τις καμπάνες.

Όλοι έψαχναν την μικρή Αννούλα Τριανταφυλλίδη. Υπήρξε μόνο μία μάρτυρας. Αυτή η μάρτυρας έκανε τις διακοπές της στο χωριό και υποστήριξε ότι είδε την μικρή να περπατά μόνη της. Της πρόσφερε πορτοκαλάδα αλλά η Αννούλα Τριανταφυλλίδη αρνήθηκε και συνέχισε να προχωρά ξυπόλυτη.

Στην περιοχή υπήρχαν κι άλλοι τουρίστες που έκαναν camping και ήταν κατά βάση Γερμανικής καταγωγής. Πιο κάτω η περιοχή γινόταν δύσβατη με πολλά χόρτα, πέτρες και τσουκνίδες και ήταν αδύνατο να την διασχίσει ένα παιδί μόλις 2 ετών.

Οι έρευνες των Αρχών αργότερα, έφτασαν στο σημείο. Συγκεκριμένα βρέθηκε εκεί ένα κλιμάκιο της χωροφυλακής από την Τρίπολη και δύτες που ξεκίνησαν έρευνες στον βυθό της θάλασσας. Το σενάριο του πνιγμού όμως σύντομα, απορρίφθηκε.

Επίσης δεν υπήρξε κανένα στοιχείο που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το παιδί είχε τραυματιστεί και είχε χάσει την ζωή του. Οι υποψίες ξεκίνησαν να πέφτουν σε κάποιον παραθεριστή διότι ήταν το μόνο σενάριο που έβγαζε νόημα. Κάποιος ή κάποιοι την είχαν απαγάγει αλλά οι μέρες περνούσαν και κανένα στοιχείο δεν έβγαινε στην επιφάνεια.

Αννούλα Τριανταφυλλίδη: Η ιστορία της εξαφάνισης πριν 39 χρόνια - Ακόμη αγνοείται

Photo via: karfitsa.gr

Λίγο καιρό αργότερα μία γυναίκας γερμανικής καταγωγής έστειλε μία επιστολή στην οικογένεια της μικρής Αννούλας Τριανταφυλλίδη δίχως να δίνει την ταυτότητά της. Υπέγραψε ως “Λευκή” και στην επιστολή της υποστήριζε ότι στο  Ντίσελντορφ είχε δει ένα κòριτσάκι που έμοιαζε στην Άννα.

Ήταν μαζί με μία ξανθιά γυναίκα, κάτι που κίνησε την περιέργεια στην Γερμανίδα αφού το κ0ριτσάκι δεν έμοιαζε καθόλου με την γυναίκα που ήταν μαζί. Και πάλι όμως οι αρχές δεν μπόρεσαν να διελευκάνουν την υπόθεση.

Μερικά χρόνια αργότερα μία άλλη Γερμανίδα έστειλε επιστολή στην οικογένεια της Αννούλας Τριανταφυλλίδη ρωτώντας αν υπήρξε κάποια εξέλιξη στη υπόθεση της μικρής. Όμως αποδείχθηκε ότι η γυναίκα που ρώτησε δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση. Ρώτησε από ενδιαφέρον.

Η οικογένεια της Αννούλας Τριανταφυλλίδη δεν σταμάτησε ποτέ να αναζητά το μικρό της αγγελούδι. Μάλιστα δέχτηκαν την βοήθεια Αμερικανών που κατασκεύασαν ψηφιακές απεικονίσεις για το πως θα μπορούσε να δείχνει η Άννα στα 17 και στα 28 της χρόνια.

Τα σκίτσα με την έφηβη και ενήλικη Αννούλα Τριανταφυλλίδη δημοσιεύονταν ανά διαστήματα με την ελπίδα πως η Άννα θα αναγνώριζε τον εαυτό της ή κάποιος άλλος θα μπορούσε να την αναγνωρίσει.

Αυτά τα σκίτσα δημιουργούνται πολύ συχνά στις υποθέσεις εξαφανισμένων παιδιών, όταν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την ημέρα που εξαφανίστηκαν.

Αννούλα Τριανταφυλλίδη: Η ιστορία της εξαφάνισης πριν 39 χρόνια - Ακόμη αγνοείται

Photo via: anikolouli.gr

Διότι είναι λάθος οι άνθρωποι να θυμούνται την Αννούλα Τριανταφυλλίδη στην παιδική της ηλικία και να την αναζητούν σαν δίχρονο παιδί όταν θα μπορούσε να είχε γίνει 28 χρονών γυναίκα. Κανένας όμως δεν έδωσε κάποια πληροφορία και πάλι.

Εδώ και 39 χρόνια η μικρή Άννα αγνοείται και κανένας δεν μπορεί να δώσει μία λογική εξήγηση. Ποιος θα μπορούσε να την πάρει μακριά, μπροστά στα μάτια των δικών της και γιατί το παιδί δεν αντέδρασε; Γιατί βρέθηκε να περπατά μόνο του από την μάρτυρα;

Συμπεράσματα

Συνήθως τα παιδιά που πέφτουν θύματα απαγωγής, πέφτουν θύματα απαγωγής από γνωστούς τους, ειδικά όταν αυτή η απαγωγή γίνεται μπροστά στα μάτια των γονιών. Γιατί υπό άλλες συνθήκες ένα παιδί θα φοβόταν να ακολουθήσει οποιοδήποτε ξένο.

Δεν ξέρουμε που μπορεί να βρίσκεται η μικρή Άννα σήμερα ή αν είναι ακόμη ζωντανή. Ξέρουμε όμως ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Ευτυχώς δεν είναι λίγες οι υποθέσεις παιδιών στο εξωτερικό που ακόμη και μετά από 21 χρόνια, βρέθηκαν και πάλι στο σπίτι τους.

Μία περίπτωση αφορά ένα βρέφος που απήχθη από το μαιευτήριο από μία γυναίκα που ήθελε να κάνει δικά της παιδιά αλλά δεν μπορούσε. Δυστυχώς τα ονόματα της ιστορίας μας διαφεύγουν. Για 21 ολόκληρα χρόνια οι γονείς του παιδιού την αναζητούσαν και το παιδί μεγάλωνε σε ξένα χέρια.

Αννούλα Τριανταφυλλίδη: Η ιστορία της εξαφάνισης πριν 39 χρόνια - Ακόμη αγνοείται

Κάποια στιγμή όμως η κοπέλα, αναγνώρισε τον εαυτό της σε μία φωτογραφία που την έδειχνε βρέφος στις ειδήσεις και αποφάσισε να επικοινωνήσει με τις αρχές. Αυτή η ιστορία είχε αίσιο τέλος και το κòρίτσι βρέθηκε στην αγκαλιά των πραγματικών της γονιών. Αυτό μας δίνει ελπίδα.

Photo cover via: protothema.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close