Δείτε τις 10 πιο παράξενες ασθένειες του κόσμου! Πάθαμε πλάκα!

Οι πιο σπάνιες και παράξενες ασθένειες του κόσμου που θα σας αφήσουν άναυδους! 

Ως γνωστόν κάθε οργανισμός είναι σαν ένα ζωντανό εργοστάσιο, που δουλεύει καθημερινά, όλες τις ώρες της ημέρας. Κανένας άνθρωπος δε θέλει να αρρωστήσει, όμως πολλές φορές, κάτι…”χαλάει” και οι οργανισμοί εκδηλώνουν ασθένειες.

Εξαιτίας της εξέλιξης της επιστήμης, το 2020 η ανθρωπότητα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις πιο σημαντικές ασθένειες, ενώ ακόμη και στην περίπτωση του καρκίνου, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι άνθρωποι που κατάφεραν να επιβιώσουν, με την βοήθεια θεραπειών.

Πολλές πανδημίες του παρελθόντος έχουν περάσει μια για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και οι άνθρωποι, νιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά, αφού η θνησιμότητα μας, έχει ανεβεί αρκετά! Υπάρχουν όμως μερικές ασθένειες, που είναι τόσο παράξενες, που μας κάνουν να μένουμε το στόμα ανοιχτό.

Οι ασθένειες που θα διαβάσετε παρακάτω, θα σας κάνουν να απορήσετε με το ανθρώπινο σώμα. Πως είναι δυνατόν να εκδηλώσει ένας άνθρωπος, τέτοιες παράξενες ασθένειες; Εμείς, πάθαμε πλάκα. Διαβάστε παρακάτω και…εντυπωσιαστείτε:

Παράξενες ασθένειες- Pupula duplex (Polycoria)

Η συγκεκριμένη ασθένεια, πρόκειται για μια παθολογική κατάσταση του οφθαλμού. Ένας άνθρωπος με τη συγκεκριμένη ασθένεια, μπορεί να εμφανίσει στα μάτια του, δύο ή και παραπάνω κόρες στην ίριδα των ματιών! Απίστευτο;

Δείτε τις 10 πιο παράξενες ασθένειες του κόσμου! Πάθαμε πλάκα!

Photo via: pasmina.gr

Κνίδωση ύδατος (Aquagenic urticaria)

Σε αυτή τη περίπτωση, κάθε φορά που ο ασθενής έρχεται σε επαφή με νερό, εμφανίζει εξανθήματα και έντονο κνησμό. Πρόκειται για μια αρκετά σπάνια περίπτωση κνίδωσης και νιώθουμε τυχεροί που δεν πάσχουμε από κάτι τέτοιο. Φανταστείτε πως θα ήταν, να μην μπορούσατε να κάνετε μπάνιο ή να πλύνετε τα πιάτα.

Δείτε τις 10 πιο παράξενες ασθένειες του κόσμου! Πάθαμε πλάκα!

Photo via: loutraki365.gr

Σύνδρομο οσμής ψαριού (Trimethylaminuria)

Είναι μια διαταραχή κατά την οποία ο οργανισμός δεν είναι σε θέση να διασπάσει την τριμεθυλαμίνη. Η τριμεθυλαμίνη είναι μια ένωση που προέρχεται από τη διατροφή και η οποία έχει μια ισχυρή μυρωδιά ψαριού σε σήψη. Καθόλου ευχάριστο, θα λέγαμε!

Παράξενες ασθένειες- Φαινόμενο χωρικού αποπροσανατολισμού (spatial orientation phenomenon)

Αυτή η πάθηση κάνει το άτομο να αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του με ανάποδη οπτική. Δηλαδή, ο ασθενής που πάσχει από την συγκεκριμένη ασθένεια, βλέπει κυριολεκτικά τα…πάνω – κάτω. Η πιο γνωστή ασθενής με την συγκεκριμένη πάθηση είναι η 30χρονη Bojana Danilovic από την Σερβία.

Bojana Danilovic

Γαστροσχιστία (gastroschisis)

Αυτή η πάθηση είναι εκ γενετής. Το χαρακτηριστικό της είναι, ότι το έντερο του βρέφους είναι έξω από το σώμα εξαιτίας μια οπής στο κοιλιακό τοίχωμα.

Δείτε τις 10 πιο παράξενες ασθένειες του κόσμου! Πάθαμε πλάκα!

Photo via: texaschildrens.org

Συγγενής αναισθησία στον πόνο (congenital insensitivity) – Είναι επίσης γνωστή και ως συγγενής αναλγησία

Μια από τις πιο σπάνιες ασθένειες στην ανθρωπότητα. Πρόκειται για μια ασθένεια, όπου εμποδίζει την εκδήλωση του πόνου. Αυτό σημαίνει ότι ο ασθενής, δεν μπορεί να νιώσει πόνο με κανέναν τρόπο. Είναι μια αρκετά σπάνια ασθένεια, όμως τα ΜΜΕ στο παρελθόν, είχαν ασχοληθεί αρκετά, παίρνοντας συνεντεύξεις από τα άτομα που έπασχαν.

Δείτε τις 10 πιο παράξενες ασθένειες του κόσμου! Πάθαμε πλάκα!

Photo via: loutraki365.gr

Παράξενες ασθένειες- Υπερτρίχωση (hypertrichosis)

Η υπερτρίχωση ονομάζεται αλλιώς και σύνδρομο Ambras και είναι μια πάθηση που εμφανίζει ανώμαλη και πολύ τριχοφυΐα σε όλα τα μέρη του σώματος. Ειδικότερα στο πρόσωπο!

Δείτε τις 10 πιο παράξενες ασθένειες του κόσμου! Πάθαμε πλάκα!

Photo via: healthpharma.gr

Προγηρία (progeria)

Η Προγηρία επίσης γνωστή ως σύνδρομο Hutchinson-Gilford. Είναι μια εξαιρετικά σπάνια, εξελισσόμενη γενετική διαταραχή που προκαλεί την γρήγορη γήρανση σε μικρά παιδιά. Η γήρανση ξεκινάει από τα πρώτα δυο χρόνια των παιδιών!

Τα παιδιά που πάσχουν από Προγηρία φαίνονται απολύτως φυσιολογικά κατά τη γέννηση. Παρόλα αυτά, από το πρώτο έτος της ζωής τους, ξεκινούν να εμφανίζουν τα πρώτα συμπτώματα. Το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα, είναι η απώλεια των μαλλιών και η αργή ανάπτυξη του παιδιού.

Δείτε τις 10 πιο παράξενες ασθένειες του κόσμου! Πάθαμε πλάκα!

Photo via: truelife.gr

Παράξενες ασθένειες- Επιδερμική δυσπλασία (epidermodyspalsia verruciformis)

Μια εξίσου σπάνια ασθένεια, που είναι κληρονομική και χαρακτηρίζεται από ασυνήθιστη ροπή σε λοίμωξη με συγκεκριμένους τύπους των ανθρωπίνων θηλωμάτων και ροπή για την ανάπτυξη κακοηθών όγκων του δέρματος.

Δείτε τις 10 πιο παράξενες ασθένειες του κόσμου! Πάθαμε πλάκα!

Photo via: newsit.gr

Μεθαιμοσφαιριναιμία (methemoblobinemia)

Πρόκειται για  μια διαταραχή του αίματος κατά την οποία παράγεται μια ανώμαλη ποσότητα μεθαιμοσφαιρίνης. Η μεθαιμοσφαιρίνη είναι μια μορφή αιμοσφαιρίνης. Η αιμοσφαιρίνη πρόκειται για την πρωτεΐνη των ερυθρών αιμοσφαιρίων που μεταφέρει και διανέμει οξυγόνο στο σώμα.

Στην μεθαιμοσφαιριναιμία, η αιμοσφαιρίνη μεταφέρει οξυγόνο, αλλά δεν είναι σε θέση να το απελευθερώσει αποτελεσματικά στους ιστούς του σώματος.

Τις πληροφορίες τις βρήκαμε από το βίντεο στο Youtube, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω:

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

 

Close