Ψάρι καλλιτέχνης: Ζωγραφίζει γεωμετρικά σχήματα για να προσελκύσει το ταίρι του

Η φύση έχει αποδείξει πολλές φόρες στο παρελθόν ότι κάνει θαύματα! Όλα τα πλάσματα αυτού του πλανήτη, έχουν τον δικό τους μοναδικό τρόπο να επιβιώνουν, να αναπαράγονται και φυσικά να ξεχωρίζουν. Μπορεί οι άνθρωποι να έχουν την αλαζονεία να θεωρούν ότι είναι οι πιο…ταλαντούχοι, όμως άλλα πλάσματα αυτού του πλανήτη δείχνουν το αντίθετο.

Η φύση λοιπόν, έδωσε μερικά επιπλέον χαρίσματα σε μερικά πλάσματα της γης. Χαρίσματα, που δεν θα πιστεύαμε πότε ότι θα τα έχουν και που φυσικά πολλοί από εμάς δεν γνωρίζαμε. Είναι χαρίσματα, τα οποία τα κάνουν να έχουν μια ξεχωριστή θέση σε αυτόν τον πλανήτη.

Επιστήμονες έχουν ασχοληθεί μαζί τους στο παρελθόν ενώ δεν είναι λίγα τα ντοκιμαντέρ, που μιλούν για τη ζωή τους με πολλές λεπτομέρειες. Το συγκεκριμένο ψάρι καλλιτέχνης όμως, είναι η αλήθεια ότι δεν το έχουμε δει σε πολλά ντοκιμαντέρ και αναρωτιόμαστε γι’ αυτό.

Το βρήκαμε τυχαία στο διαδίκτυο και προσπαθήσαμε να βρούμε παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την ζωή του αλλά και τον μοναδικό τρόπο που προσπαθεί να προσελκύσει το ταίρι του. Έχουμε ακούσει για άλλα ζώα, τα οποία είναι μονoγαμικά όπως επίσης έχουμε δει ρομαντικές πράξεις μεταξύ ζώων στο internet πολλές φορές.

Ποτέ ξανά όμως, δεν είδαμε ένα ψάρι…καλλιτέχνη, οπού μέσα από την ζωγραφική, προσπαθεί να κερδίσει το ενδιαφέρον του άλλου του μισού. Φαίνεται πως ο ρομαντισμός δεν είναι καθαρά ανθρωπινή υπόθεση και η ζωγραφική δεν είναι…ανθρωπινή δημιουργία. Διαβάστε παρακάτω:

Πρόκειται για ένα ψάρι το οποίο κολυμπάει στις ιαπωνικές θάλασσες και η αλήθεια είναι πως η εμφάνιση του είναι αρκετά συνηθισμένη. Αν κάποια στιγμή, βρεθείτε να κολυμπάτε σε αυτές τις θάλασσες και βάλετε τη μάσκα σας, μπορεί και να το δείτε. Η εμφάνιση του όμως δε θα σας κάνει να το προσέξετε.

Αυτό που σίγουρα θα σας κάνει να το προσέξετε όμως, είναι τα υπέροχα γεωμετρικά σχήματα που έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει στον βυθό της θάλασσας. Δεν είναι τυχαία σχήματα. Είναι ζωγραφισμένα με απόλυτη ακρίβεια και έχουν μοναδικό σκοπό, να προσελκύσουν το ταίρι του ψαριού.

Το αρσενικό ψάρι, ζωγραφίζει υπέροχα γεωμετρικά σχήματα με σκοπό να προσελκύσει το θηλυκό. Μάλιστα, αυτά τα γεωμετρικά σχήματα δεν έχουν μόνο σκοπό τον εντυπωσιασμό. Όταν οι δυο τους σμίξουν, το θηλυκό ψάρι, γεννά τα αυγά του σε έναν από τους κύκλους, που έχει ζωγραφίσει για χάρη του το αρσενικό.

Τα μονά του εργαλεία είναι τα πτερύγια του. Το ψάρι καλλιτέχνης, έγινε ανάρπαστο όταν το BBC ασχολήθηκε μαζί του και κινηματογράφησε τις…καλλιτεχνικές του παρεμβάσεις στο βυθό της θάλασσας με σκοπό να προσελκύσει το άλλο του μισό.

Το βίντεο, ανέβηκε στο Youtube και δεν άργησε να γίνει viral αφού τέτοιο ψάρι δεν έχουμε ξανά δει στο παρελθόν και φυσικά αποτελεί απόδειξη, ότι ο ρομαντισμός και το ταλέντο στην ζωγραφική δεν είναι αποκλειστικά ανθρωπινή υπόθεση. Δείτε το ντοκιμαντέρ παρακάτω:

 

 

Ένα θαύμα της φύσης που θα χαιρόμασταν πολύ, αν κάποια στιγμή το βλέπαμε από κοντά. Όπως και να ‘χει, προς το παρόν μπορούμε να το δούμε μόνο μέσα από την οθόνη μας. Το ταλέντο του αυτό όμως, παραμένει εντυπωσιακό! Τα πάντα…με σοφία τα έφτιαξε λοιπόν.

Photo cover via: kissmygrass.gr

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close