Ένα έγκλημα που συγκλoνισε την Αμερική: Η στοργική μητέρα που το βράδυ εκδιδόταν

Όσοι μένουμε σε γειτονίες, όπου με τους γείτονες έχουμε τυπικές έως και καλές σχέσεις, θεωρούμε ότι ξέρουμε πάνω – κάτω, ποιος μένει δίπλα μας. Πολλές φορές όμως, τα φαινόμενα απατούν. Δεν είναι λίγες οι οικογένειες, όπου προς τα έξω έχουν το προφίλ της τέλειας οικογένειας, όμως όταν κλείνει η πόρτα, κρύβουν ένοχα μυστικά.

Μια τέτοια περίπτωση, ήταν και η μητέρα Πέιτζ Μπέργκφελντ όπου η ιστορία της, θα μπορούσε να γίνει μια πολύ επιτυχημένη ταινία. Μια μητέρα, που μεγάλωνε αξιοπρεπώς τα παιδιά της. Όλη η γειτονιά, είχε τις καλύτερες εντυπώσεις προς το πρόσωπό της. Η Πέιτζ όμως, είχε τα δικά της μυστικά.

Σήμερα, θα μιλήσουμε στο έγκλημα που συγκλoνισε την κοινωνία του Κολοράντο αλλά και την Αμερική γενικότερα, όταν διαπράχθηκε. Θα αναφερθούμε στην τραγική ιστορία της Πέιτζ Μπέργκφελντ η οποία το πρωί ήταν η άψογη μητέρα και το βράδυ εκδιδόταν. Διαβάστε παρακάτω:

Το προφίλ της Πέιτζ στη κοινωνία

H Πέιτζ Μπέργκφελντ για τον κοινωνικό της περίγυρο ήταν η άψογη μητέρα. Μεγάλωνε μόνη της τα παιδιά της, αφού είχε πάρει διαζύγιο από τον δεύτερο άντρα της και διατηρούσε δική της σχολή χορού. Εργαζόταν σκληρά για να αναθρέψει τα παιδιά της. Εκτός από την σχολή χορού, όπου και δίδασκε, ασχολούνταν και με την πώληση κουζινικών προϊόντων.

Σύμφωνα με τους γείτονες, λάτρευε τα παιδιά της και ήταν πάντα παρούσα στις αθλητικές τους δραστηριότητες. Έκανε τα πάντα γι’ αυτά, ενώ λάτρευε τις οικογενειακές συγκεντρώσεις, όπου φρόντιζε να μη λείπει από καμία.

Ένα έγκλημα που συγκλoνισε την Αμερική: Η στοργική μητέρα που το βράδυ εκδιδόταν

Πως ξεκίνησαν όλα;

Στις 28 Ιουνίου του 2007, συνέβη όμως κάτι εφιαλτικό. Η οικογένεια της Πέιτζ, δήλωσε την εξαφάνιση της στην Αστυνομία. Σύμφωνα με τους οικείους της, η νεαρή γυναίκα δε θα μπορούσε να είχε εγκαταλείψει τα παιδιά της, αφού δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς αυτά.

Η αστυνομία, στην αρχή θεώρησε ότι η Πέιτζ, κουράστηκε από την ζωή που ζούσε και όντως, ήθελε να τους παρατήσει όλους και όλα. Κάτι τέτοιο όμως ήταν αδιανόητο για τον πάτερα της νεαρής και την σύζυγό του.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς, κατά πόσο ένα τέτοιο σενάριο, θα μπορούσε να ισχύει ο ίδιος είχε απαντήσει: «Εάν η Πέιτζ είχε δύο σπασμένα πόδια, θα σερνόταν στους αγκώνες της για να φτάσει στα παιδιά της».

Ένα έγκλημα που συγκλoνισε την Αμερική: Η στοργική μητέρα που το βράδυ εκδιδόταν

Οι πρώτοι ύποπτοι

Η Αστυνομία λοιπόν, δεν άργησε να απορρίψει την αρχική της υπόθεση. Ξεκίνησε λοιπόν να στρέφει την προσοχή της, προς τους άντρες της ζωής της Πέιτζ. Σύμφωνα με τους δικούς της ανθρώπους, τον τελευταίο καιρό η νεαρή μητέρα, ξεκίνησε να συνάπτει και πάλι σχέσεις με τον πρώτο πρώην σύζυγό της, Ρον Μπέιγκλερ.

Με τον Ρον, ήταν ζευγάρι από το Γυμνάσιο και έμειναν μαζί για παραπάνω από 10 χρόνια. Σύμφωνα με αυτούς που τους γνώριζαν όμως, ο Ρον δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει κακό στην Πέιτζ, αφού τα συναισθήματα που έτρεφε γι’ αυτήν, ήταν γεμάτα τρυφερότητα.

Όμως, η Αστυνομία αρχικώς τον υποψιάστηκε, διότι την ημέρα της εξαφάνισης, οι δυο τους είχαν κλείσει ραντεβού. Μετά τις μαρτυρίες όμως, οι οποίες έλεγαν ότι ο Ρον μόνο καλό θα μπορούσε να κάνει στην Πέιτζ, οι υποψίες των αστυνομικών έπεσαν στον Ρομπ Ντίξον – τον δεύτερο πρώην σύζυγό της – .

Ένα έγκλημα που συγκλoνισε την Αμερική: Η στοργική μητέρα που το βράδυ εκδιδόταν

Σύμφωνα με τους δικούς της ανθρώπους, η σχέση της Πέιτζ και του Ρομπ ήταν το λιγότερο εκρηκτική. Όταν γνωρίστηκαν, ο Ρομπ ήταν επιτυχημένος επιχειρηματίας, όμως λίγο αργότερα καταστράφηκε οικονομικά. Η Πέιτζ, είχε αναλάβει τα οικονομικά του σπιτιού, όμως τα έξοδα ήταν περισσότερα από τα έσοδα.

Επίσης, η Πέιτζ, είχε ειδοποιήσει στο παρελθόν δυο φορές την αστυνομία, διότι ο Ρομπ είχε απειλητικές συμπεριφορές απέναντί της. Η αστυνομία λοιπόν, έστρεψε το βλέμμα της προς τα εκεί. Όμως όπως και ο Ρον έτσι και ο Ρομπ, είχαν ακλόνητο άλλοθι, την ημέρα της εξαφάνισης.

Το καμένο αυτοκίνητο και τα πρώτα στοιχεία

Λίγο καιρό αργότερα, το 911 δέχθηκε κλήση, ότι ένα κόκκινο Ford Focus είχε πιάσει φωτιά σε ένα οικόπεδο. Ήταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε η Πέιτζ, την ημέρα της εξαφάνισης. Όταν οι αστυνομικές αρχές, έφτασαν στο σημείο, διαπίστωσαν μερικά περίεργα πράγματα.

Πρώτα από όλα, το κάθισμα του οδηγού είχε τραβηχθεί μέχρι πίσω, παρόλο που η Πέιτζ είχε ύψος μόλις 1.54. Επίσης στο σημείο, βρέθηκε μια ατζέντα της Πέιτζ, όπου είχαν σκιστεί οι τρεις τελευταίες σελίδες. Πιθανότατα αυτός που ήταν μαζί της εκείνο το βράδυ, δεν ήθελε να μάθουν την ύπαρξή του στη ζωή της.

Οι ερευνητές ήταν πεπεισμένοι ότι το αυτοκίνητο είχε καταστραφεί, για να καταστραφούν μαζί του και πολύτιμα στοιχειά. Το σώμα της παρόλα αυτά, δεν βρέθηκε μέσα. Περίπου ένα μήνα μετά, η αστυνομία βρήκε διασκορπισμένα σε ακτίνα μιλίων, από εκεί που βρέθηκε το καμένο αυτοκίνητο, προσωπικά αντικείμενα της Πέιτζ.

Ένα έγκλημα που συγκλoνισε την Αμερική: Η στοργική μητέρα που το βράδυ εκδιδόταν

Η μυστική ζωή της Πέιτζ

Ανάμεσα στα προσωπικά της αντικείμενα, βρέθηκαν και μερικές επαγγελματικές κάρτες καθώς επίσης και επιστολόχαρτα μιας εταιρείας με την ονομασία Models Inc. Τότε αποκαλύφθηκε η μυστική ζωή της Πέιτζ.

Μπορεί οι τελευταίες κλήσεις που δέχθηκε εκείνο το βράδυ να ήταν προς τον Μπέιγκλερ, η Πέιτζ είχε κάνει το ίδιο βράδυ κάποιες κλήσεις σε άλλους άντρες. Όλοι τους, πελάτες της εταιρίας Models Inc.

H Models Inc, ήταν στην πραγματικότητα εταιρία με συνοδούς πολυτελείας, όπου εργάζονταν εκεί και η Πέιτζ. Μετά από αυτό το στοιχείο, ξεκίνησαν να βγαίνουν νέες πλευρές από την άγνωστη ζωή της Πέιτζ.

Πριν παντρευτεί τον πρώτο της σύζυγο, η Πέιτζ εργαζόταν ως στρiπερ. Στη συνέχεια όμως, προσπάθησε να γίνει η τέλεια μητέρα και σύζυγος, αφού δεν ήθελε να εκθέσει τα παιδιά της.

Ένα έγκλημα που συγκλoνισε την Αμερική: Η στοργική μητέρα που το βράδυ εκδιδόταν

Τα οικονομικά χρέη

Δυστυχώς όμως, τα χρέη του δεύτερου συζύγου της, την είχαν φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο και φαίνεται πως δεν είχε άλλη επιλογή, από το να ακολουθήσει και πάλι αυτόν τον δρόμο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μόνο η υποθήκη του σπιτιού ήταν στα 6.000 δολάρια τον μήνα.

Οι οικονομικές δυσκολίες και η θέληση της, να μην στερήσει τίποτα από τις δραστηριότητες των παιδιών, παρά τα οικονομικά τους προβλήματα, την οδήγησαν και πάλι στο επάγγελμα που είχε επιλέξει, πριν παντρευτεί τον πρώτο της σύζυγο.

Έκανε στριπτiζ και εκδιδόταν, εργαζόμενη στην εταιρία Models Inc. Στο διαδίκτυο διαφήμιζε και τις extra υπηρεσίες της, όπως μασάζ τόπλες ή «παντελώς γυμνή».

Επιπλέον, στον ιστότοπο Naughtynightlife.com  διαφημιζόταν με αποκαλυπτική από τον λαιμό και κάτω φωτογραφία και δήλωνε ότι παρέχει τις υπηρεσίες της στο Κολοράντο αλλά και τις γειτονικές Πολιτείες με ναυλωμένο τζετ.

Μάλιστα συνόδευε την διαφήμιση της με την φράση: «Βαρεθήκατε να σας φέρνουν ψιλοκομμένο κρέας ενώ έχετε παραγγείλει φιλέ μινόν; Σε εύπορους πελάτες προσφέρονται πλουσιοπάροχες απολαυστικές εμπειρίες…» .

Ένα έγκλημα που συγκλoνισε την Αμερική: Η στοργική μητέρα που το βράδυ εκδιδόταν

Η Πέιτζ όλα αυτά τα έκανε κρυφά. Μάλιστα είχε αλλάξει το όνομά της σε Κάρι. Η ζήτηση που είχε ήταν τόσο μεγάλη, που πολλές φορές όταν έκλεινε ραντεβού τηλεφωνικώς, άλλαζε μέχρι και την φωνή της. Με αυτόν τον τρόπο, έδινε στους πελάτες την ψευδαίσθηση, ότι έχει πολλούς πελάτες και ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση.

Η αστυνομία, βρήκε πολλά μηνύματα και κλήσεις στο τηλέφωνο της Πέιτζ, από πελάτες. Ένα μήνυμα από κάποιον γελαδάρη το οποίο έγραφε ” Είμαι ο Τζον στο Motel 6. Απλώς αναρωτιέμαι αν θα έρθεις ή όχι ” . Ένας εθισμένος στη κοκαΐνη, ο Τζορτζ Κοραλούτσο, κάλεσε την Πέιτζ 20 φορές το βράδυ που εκείνη δεν επέστρεψε στο σπίτι.

Ο δολοφόνος της Πέιτζ

Παρόλα αυτά, κανείς από αυτούς δε θα μπορούσε να συνδεθεί  με την δολοφονία. Όμως η αστυνομία βρήκε δυο κλήσεις από κάποιον Τζιμ, ο οποίος την είχε καλέσει δυο φορές το βράδυ της εξαφάνισης.

Είχε κάνει δύο κλήσεις στην Πέιτζ τη νύχτα που εξαφανίστηκε, από ένα τοπικό κατάστημα της Walmart, όπου είχε πάει να αγοράσει ένα Tracfone. Το βίντεο της Walmart έδωσε τελικά στην αστυνομία την πρώτη εικόνα του δολοφόνου της Πέιτζ. Το όνομά του ήταν Λέστερ Τζόουνς.

Ένα έγκλημα που συγκλoνισε την Αμερική: Η στοργική μητέρα που το βράδυ εκδιδόταν

Ο Λέστερ Τζόουνς είχε καταδικαστεί πριν καιρό για απαγωγή και επίθεση προς το πρόσωπο της πρώην γυναίκας του. Είχε ύψος 1.84 πράγμα, που θα ταίριαζε με την θέση του καθίσματος στο κόκκινο Ford, αφού θα μπορούσε να το οδηγεί εκείνος και όχι η Πέιτζ.

Εργάζονταν σε κατάστημα, απέναντι από το οικόπεδο που βρέθηκε το φλεγόμενο αυτοκίνητο και εκείνο το βράδυ είχε καλέσει την Πέιτζ δυο φορές. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ήταν πελάτης της Models και είχε εμμονή με την Πέιτζ.

Όμως δεν υπήρχε πτώμα και χωρίς αυτό, οι υποψίες δεν μπορούσαν να «δέσουν» κατηγορία. Πέρασαν χρόνια για να γίνει το επόμενο βήμα. Ήταν το 2012 όταν μια ομάδα πεζοπόρων βρήκε ένα ανθρώπινο κρανίο στη διάρκεια μιας πεζοπορίας, 60 μίλια νότια του σπιτιού της Πέιτζ.

Η δολοφονία

Στο κρανίο υπήρχε μονωτική ταινία τυλιγμένη στην κάτω γνάθο, κάτι που υποδήλωνε πως το θύμα ήταν φιμωμένο. Περισσότερα οστά εντοπίστηκαν γρήγορα σε απόσταση ενός μιλίου, στις όχθες ενός ξεροπόταμου. Ο ιατροδικαστής ταυτοποίησε πως το κρανίο και τα οστά ανήκαν στην Πέιτζ Μπέργκφελντ χρησιμοποιώντας οδοντιατρικά αρχεία.

Η αιτία θανάτου δεν μπόρεσε να εξακριβωθεί. Ωστόσο, η σοβαρή ζημιά στο ζυγωματικό , που ανακαλύφθηκε, κατέστησε σαφές ότι είχε ξυλοκοπηθεί άγρια.

Η σύλληψη

Χρειάστηκαν άλλα δυο χρόνια για να συλληφθεί ο Λέστερ και ποτέ δεν ομολόγησε τα κίνητρά του. Τον Νοέμβριο του 2016 και σχεδόν 10 χρόνια μετά τη δολοφονία της, καταδικάστηκε σε 65 χρόνια κάθειρξη χωρίς το δικαίωμα αναστολής.

Ένα έγκλημα που συγκλoνισε την Αμερική: Η στοργική μητέρα που το βράδυ εκδιδόταν

Τα παιδιά της Πέιτζ, όταν έμαθαν ότι η μητέρα τους δεν εξαφανίστηκε αλλά έπεσε θύμα δολοφονίας, προσπαθούσαν για χρόνια να μαζέψουν τα κομμάτια τους. Ο 8χρονος γιος της, είχε τα γενέθλιά του, την ημέρα που η μητέρα τους εξαφανίστηκε. Όταν δικάστηκε ο δολοφόνος της, τελείωνε το λύκειο.

Σήμερα, μένουν με τους παππούδες τους και έχουν στενές σχέσεις με τον πατέρα τους. Παρόλα αυτά, ποτέ δε θα ξεχάσουν την μητέρα τους, που όπως τα ίδια δηλώνουν, έδωσε τη ζωή της και έκανε μια διπλή και επικίνδυνη ζωή, μόνο και μόνο για να μην τους λείψει τίποτα.

All photos via: dailymail.co.uk

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close