Φοράς μπουφάν ενώ οδηγείς;-Αυτό είναι το πρόστιμο που σε περιμένει

Φοράς μπουφάν ενώ οδηγείς;; Αυτό είναι το πρόστιμο που σε περιμένει.

Υπάρχει στη διαβούλευση νέος ΚΟΚ με αυστηρότερες ποινές», είπε αρχικά ο αντιπρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας, ενώ στη συνέχεια με αφορμή τα όσα ακούγονται για το πρόστιμο σε περίπτωση που ο οδηγός φορά μπουφάν, τόνισε πως «ένας οδηγός πρέπει να έχει ελευθερία κινήσεων». Τέλος, αναφέρθηκε στην υποχρεωτική κτήση

Για να παραμείνουν ζεστοί, κάποιοι οδηγοί επιλέγουν να οδηγούν φορώντας ακόμη και το παλτό ή το μπουφάν τους και κάνοντάς το αυτό μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με το γράμμα του νόμου.

Δείτε ακόμη Black Friday: 8 μυστικά για να μην πέφτετε θύμα των καταστημάτων και να αγοράζετε έξυπνα

Το άρθρο 13 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας υποχρεώνει τους οδηγούς να έχουν πλήρη σχετική ελευθερία κινήσεων. Σε γενικές γραμμές όμως παρουσιάζεται ασαφές ως προς το πώς θα επιτύχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων οι οδηγοί, αφού δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στον τύπο του ρουχισμού που επιτρέπεται κατά την οδήγηση.

Βέβαια η κοινή λογική «συμβουλεύει» να οδηγούμε ντυμένοι με ρούχα που δεν περιορίζουν τις κινήσεις μας και ένα χοντρό παλτό ή μπουφάν σίγουρα δεν περιλαμβάνεται σε αυτή την κατηγορία ένδυσης.

Αν οδηγούμε φορώντας το μπουφάν ή το παλτό μας το πιο πιθανό είναι να μην δεχθούμε κάποιο πρόστιμο από την Τροχαία σε ενδεχόμενο έλεγχο. Όμως αν εμπλακούμε σε τροχαίο ατύχημα φορώντας ρούχα που περιορίζουν την ελευθερία των κινήσεων μας και αποδειχθεί ότι ο ρουχισμός μας συνέβαλε στο ατύχημα, το ενδεχόμενο να πάρουμε κλήση είναι υπαρκτό.

Close