Γιατί οι περισσότεροι Ασιάτες δεν έχουν χαρτί υγείας στα σπίτια τους_

Γιατί οι περισσότεροι Ασιάτες δεν έχουν χαρτί υγείας στα σπίτια τους; Η αλήθεια είναι πως η κάθε χώρα έχει την δική της κουλτούρα και τις δικές της συνήθειες. Ακόμη και στην Ελλάδα που το χαρτί υγείας είναι ευρέως διαδεδομένο στις τουαλέτες, ξεκίνησαν να αντικαθιστούν το χαρτί υγείας με μωρομάντηλα.

Υπάρχουν λοιπόν αρκετές χώρες στην Ασία που για πολλούς και διάφορους λόγους δεν έχουν χαρτί υγείας στα σπίτια τους. Στην Ινδονησία για παράδειγμα, αντί για χαρτί υγείας έχουν μεγάλες…κουτάλες. Δεν ξέρουμε ακριβώς πως το κάνουν πάντως…το κάνουν.

Δείτε ακόμα 10 παράξενα πράγματα που μπορείς να αγοράσεις στο internet (βίντεο)

Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε για ποιους λόγους οι Ασιάτες δεν χρησιμοποιούν χαρτί υγείας. Πρόκειται για μία παραξενιά της κουλτούρας τους ή μήπως γνωρίζουν κάτι παραπάνω από εμάς; Εμείς θα μοιραστούμε μαζί σας τις πληροφορίες που μάθαμε και θα αφήσουμε τα σχόλια σε εσάς. Διαβάστε παρακάτω:

1. Τα υδραυλικά δεν είναι φτιαγμένα για χαρτί υγείας

Στην Γερμανία πολλά σπίτια έχουν υδραυλικά που μπορούν να απορροφήσουν το χαρτί υγείας αν τα πετάξουν οι κάτοικοι στη τουαλέτα χωρίς να βουλώνουν οι σωλήνες. Στην Ασία φαίνεται πως όπως και στην Ελλάδα τα υδραυλικά τους δεν είναι σε θέση να απορροφήσουν το χαρτί υγείας.

Έτσι οι Ασιάτες αποφάσισαν να μην τα χρησιμοποιούν κάτι που εμείς το βρίσκουμε πολύ πρακτικό. Το χαρτί υγείας το οποίο το χρησιμοποιούμε στη τουαλέτα, δεν ανακυκλώνεται. Οπότε ίσως η αντικατάστασή του, να αποτελεί μία οικολογική πράξη.

 

2. Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.

Αυτός είναι και ο λόγος που ακόμη και στην Ελλάδα το χαρτί υγείας πολλοί άνθρωποι το έχουν αντικαταστήσει με τα μωρομάντηλα. Η αλήθεια είναι πως το χαρτί υγείας μπορεί να έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για την τουαλέτα όμως είναι ιδιαίτερα τραχύ και φαίνεται πως προκαλεί ερεθισμό στις ευαίσθητες περιοχές.

Σε πολλές περιπτώσεις οι γιατροί προειδοποιούν ότι η συχνή χρήση χαρτιού υγείας στην τουαλέτα δημιουργεί αιμορροΐδες ή να επιβαρύνει τις αιμορροΐδες. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι και η συχνή χρήση μωρομάντηλου δεν κάνει καλό ούτε στα παιδιά ούτε στους ενήλικες.

Τα μωρομάντηλα, ακόμη κι αν είναι φιλικά προς τις ευαίσθητες περιοχές μικρών και μεγάλων, περιέχουν αλκοόλ. Έτσι ερεθίζουν κι αυτά τις ευαίσθητες περιοχές και μπορεί να επιβαρύνουν τις αιμορροΐδες σας. Επίσης μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε μικρούς και μεγάλους.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιούμε βαμβάκι με νερό. Αυτό φαίνεται πως το γνωρίζουν πολύ καλά στην Ασία, γι’ αυτό και έχουν αποτάξει το χαρτί υγείας από την τουαλέτα.

γιατί_δεν_πρέπει_να_χρησιμοποιούμε_χαρτί υγείας_

3. Μπορεί να οδηγήσει σε ουρολοιμώξεις.

Το χαρτί υγείας μπορεί να μεταφέρει βακτήρια στις ευαίσθητες περιοχές και να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας. Ειδικά στις γυναίκες, όταν σκουπίζονται από μπροστά προς τα πίσω με χαρτί υγείας, είναι πολύ πιθανό να μεταφέρουν βακτήρια στην ουρήθρα τους. Έτσι προκαλούνται οι ουρολοιμώξεις.

Το χαρτί υγείας_ μπορεί να μεταφέρει βακτήρια_

4. Έχει πολιτιστική σημασία.

Στις μουσουλμανικές χώρες το να πλένεσαι με νερό μετά την αφόδευση είναι εθιμοτυπικό. Το ίδιο ισχύει και στις ασιατικές χώρες.

γιατί_δεν_πρέπει_να_χρησιμοποιούμε_χαρτί υγείας_ Γιατί οι περισσότεροι Ασιάτες_ δεν έχουν χαρτί υγείας _στα σπίτια τους_

5. Δεν είναι αρκετά υγιεινό.

Το νερό θεωρείται πιο υγιεινό από το χαρτί υγείας. Το χαρτί υγείας δεν αφαιρεί καλά τα κόπρανα και το σκούπισμα δεν είναι πάντα αρκετό.

γιατί_δεν_πρέπει_να_χρησιμοποιούμε_χαρτί υγείας_

6. Δεν είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Σύμφωνα με την ανάλυση εμπειρογνωμόνων, μόνο στις ΗΠΑ, 36,5 δισεκατομμύρια ρολά χαρτιού τουαλέτας χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο, αντιπροσωπεύοντας την πολτοποίηση περίπου 15 εκατομμυρίων δέντρων.

Αυτό απαιτεί επίσης τεράστιες ποσότητες νερού, λευκαντικού, ενέργειας και υλικών συσκευασίας. Η χρήση άλλων μέσων πιστεύουν οι ειδικοί, είναι πολύ πιο φιλική προς το περιβάλλον.

γιατί_δεν_πρέπει_να_χρησιμοποιούμε_χαρτί υγείας_

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

All photos via: brightside.me

Close