Η ιστορία που συγκλόνισε την Ελλάδα – Δoλοφόνησε πατέρα & αδερφό

Η ιστορία που συγκλόνισε την Ελλάδα -Η δολοφονία πατέρα και αδελφού και ερ@τική σχέση με τον παππού! Μπορεί η Ελλάδα να είναι μία μικρή χώρα όμως εδώ και πολλά χρόνια έχουν καταγραφεί εγκλήματα που πραγματικά μας έχουν συγκλονίσει. Φιλήσυχες οικογένειες, που όμως είναι γεμάτες ένοχα μυστικά. Άλλωστε ποιος μπορεί να ξέρει τα προβλήματα του κάθε σπιτιού, όταν κλείνει η πόρτα;

Η σημερινή ιστορία διαπράχθηκε πολλά χρόνια πριν αλλά μέχρι και σήμερα όποιος την πληροφορείτε ανατριχιάζει. Πρόκειται για μία 19χρονη η οποία δ@λοφόνησε τον πατέρα και τον αδερφό της ενώ είχε σ@ξουαλικές σχέσεις με τον παππού της από τα 13 της χρόνια. Τι μπορεί να έγινε; Διαβάστε παρακάτω:

Το χρονικό

Η ιστορία που συγκλόνισε το πανελλήνιο έγινε πίσω στην μακρινή δεκαετία του ’50. Μία μαζική δ@λοφονία που συγκλόνισε την Ζάκυνθο. Η 19χρονη κοπέλα δ@λοφόνησε με την μέθοδο της δηλητηρίασης τον πατέρα και τον αδερφό της ενώ δεν δίστασε να αποπειραθεί να δ@λοφονήσει και την μητέρα της.

Τι μπορεί να πήγε τόσο στραβά που μία 19χρονη κοπέλα, έφτασε σε σημείο να θέλει να βγάλει από την μέση όλη της την οικογένεια; Τα αίτια ήταν που άφησαν άναυδη την ελληνική κοινή γνώμη, εκτός από το αποτρόπαιο των πράξεων της.

Δείτε ακόμα την συγκλονιστική ιστορία της Αννούλας Τριανταφυλλίδη: Η ιστορία της εξαφάνισης πριν 39 χρόνια – Ακόμη αγνοείται

Η κοπέλα δεν άργησε να πάρει το παρατσούκλι “η φαρμακεύτρια της Ζακύνθου” από τον Τύπο αφού ξεκλήρισε ολόκληρη την οικογένειά της. Όμως δεν ήταν εκείνη ο εγκέφαλος της υπόθεσης. Η κοπέλα παρακινήθηκε από τον 74χρονο θετό παππού της.

Η 19χρονη είχε ερ@τικές σχέσεις με τον 74χρονο από την ευαίσθητη ηλικία των 13 ετών. Σύμφωνα με τον 74χρονο το να σκ@τώσει η κοπέλα όλη της την οικογένεια ήταν ο μόνος τρόπος για να ζήσουν οι δύο τους ευτυχισμένοι χωρίς κάνεις να τους εμποδίζει.

Όλα ξεκίνησαν ότι η γιαγιά της κòπέλας, παντρεύτηκε τον 74χρονο. Για δεύτερη φορά αποφάσισε να ξανά φτιάξει την ζωή της και ζούσε με τον νέο της σύζυγο σε ένα σπίτι κοντά στο σπίτι της 19χρονης. Ο θετός παππούς έδειξε αμέσως την μεγάλη του αδυναμία στην τότε 13χρονη κοπέλα.

Της έκανε όλα τα χατίρια, της αγόραζε δώρα, γλυκά και ήταν αυτός που την έπαιρνε κάθε μέρα από το σχολείο. Αργότερα η κòπέλα ισχυρίστηκε ότι ο παππούς της άρχισε να την κακ@ποιεί σεξ@ουαλικά από τα 13 της χρόνια. Τότε ήταν που σύναψαν σχέσεις χωρίς κανένας να τους υποψιαστεί.

Η 19χρονη είπε στην κατάθεσή της ότι αν η οικογένεια της μικρής, το καταλάβαινε ο πατέρας της – ο οποίος οπλοφορούσε – θα τους σκ@τωνε και τους δυο. Ο θετός παππούς λοιπόν με το πέρασμα των χρόνων κατάφερε να πείσει την 19χρονη ότι η οικογένειά της έμπαινε εμπόδιο στην σχέση τους. Έπρεπε λοιπόν να βγουν από την μέση.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου πίσω από όλα κρυβόταν ο 74χρονος. Εκείνος ήταν που υπέδειξε το δηλητήριο που θα έβαζε η 19χρονη στο φαγητό τους αλλά και πότε έπρεπε να προβεί σε δ@λοφονία ώστε να μην τους καταλάβει κανείς.

Μάλιστα ο θετός παππούς έταζε στην κοπέλα ότι θα την πάντρευε με τον ανιψιό του. Έτσι  θα ζούσαν μαζί  και οι τρεις  ώστε να μην διακόψουν τις ερ@τικές τους επαφές. Της έλεγε επίσης ότι θα της έγραφε όλη του την περιουσία.

η φαρμακέυτρα της Ζακύνθου

Η δ@λοφονία του πατέρα

Ήταν Μάιος του 1957. Η 19χρονη, ο πατέρας η μητέρα και ο αδερφός της κάθισαν όλοι μαζί στο τραπέζι για να φάνε το μεσημεριανό τους. Η μητέρα τους είχε ετοιμάσει φιδέ. Έφαγαν όλοι ανυποψίαστοι. Λίγη ώρα αργότερα ο πατέρας έφυγε από το σπίτι για να επισκεφθεί έναν γείτονα.

Ξαφνικά κατά τη διάρκεια της διαδρομής τον έπιασε ένας έντονος πόνος στην κοιλιά. Ξεκίνησε να κάνει εμετό και γύρισε κατάκοπος στο σπίτι του. Οι γιατροί είπαν στην οικογένεια ότι έπαθε μία μικρή τροφική δηλητηρίαση ενώ κάποιοι υποστήριζαν ότι η αδιαθεσία οφειλόταν σε υπόταση.

Ο ανυποψίαστος άντρας λοιπόν έμεινε στο κρεβάτι για δέκα μέρες. Κατάφερε να σταθεί και πάλι στα πόδια του όμως. Το σχέδιο του παππού και της 19χρονης είχε αποτύχει. Η 19χρονη έβαλε μικρή ποσότητα αρσενικού νατρίου και δεν ήταν αρκετή για να εξοντώσει τον πατέρα της.

Αποφάσισαν λοιπόν να ξανά προσπαθήσουν. Λίγες μέρες αργότερα, η μητέρα της 19χρονης είχε μαγειρέψει λαγό. Από αυτόν τον λαγό έφαγε μόνο ο 49χρονος πατέρας. Σύντομα ο άτυχος πατέρας ξεκίνησε και πάλι να υποφέρει από πόνους στην κοιλιά και έκανε συνεχώς εμετό.

Η γιαγιά της κòπέλας ξεκίνησε να ανησυχεί και είπε στον 74χρονο, να τον πάει στο νοσοκομείο του νησιού. Κατά την μεταφορά του μέχρι το νοσοκομείο ο άτυχος άντρας άφησε την τελευταία του πνοή στο αυτοκίνητο.

Ο θ@νατος του αποδόθηκε σε ουραιμία, η οποία είναι η συσσώρευση περιττών ουσιών στο αίμα ατόμων που πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια. Για την επόμενη εγκληματική τους πράξη έπρεπε να περιμένουν έξι μήνες.

η φαρμακέυτρα της Ζακύνθου

Η δ@λοφονία του αδερφού της 19χρονης

Το δεύτερο θύμα ήταν ο 17χρονος αδερφός της κοπέλας. Το μεσημέρι της 17ης Δεκεμβρίου του 1957. Η μητέρα είχε μαγειρέψει βακαλάο βραστό. Εκείνη την μέρα στο τραπέζι θα έτρωγε και ο 74χρονος μαζί τους.

Όπως αποδείχθηκε αργότερα ο 74χρονος ήταν  παρόν όταν η κòπέλα θα έβαζε το δηλητήριο στο φαγητό του αδερφού της. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να ελέγξει την ποσότητα για να μην έχουν πάλι…απρόοπτα. Όμως αποδείχθηκε πως ήταν εκεί και για να εμψυχώσει την 19χρονη.

Λίγο αργότερα λοιπόν ο 17χρονος ξεκίνησε κι εκείνος με την σειρά του να νιώθει έντονους πόνους στην κοιλιά. Ξεκίνησε σχεδόν αμέσως να κάνει εμετός. Είχε ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με τον πατέρα τους. Ο τοπικό γιατρός τότε υποστήριζε ότι “θα του περάσει” .

Όμως δεν του περνούσε. Ο αδερφός της μητέρα του, τον πήγε αμέσως στο νοσοκομείο στην Πάτρα. Εκεί τους είπαν ότι το παιδί είχε δηλητηριαστεί και πως έπρεπε να τον πάνε αμέσως στην Αθήνα. Έβαλαν τον 17χρονο σε ένα καράβι και ξεκίνησαν για την Αθήνα. Όμως δεν πρόλαβε να φτάσει.

Έφυγε από την ζωή μέσα στο πλοίο. Παρόλο που ο τρόπος με τον οποίο έχασε την ζωή του έμοιαζε πολύ με τον τρόπο που έφυγε από την ζωή και ο πατέρα τους, κανείς δεν σκέφτηκε ότι πρόκειται για δ@λοφονική ενέργεια.

Η απόπειρα να δ@λοφονήσουν την μητέρα

Ο επόμενος στόχος ήταν η μητέρα της 19χρονης. Τον Μάρτιο του 1958 είχαν περάσει μόλις τρεις μήνες από τον άδικο χαμό του 17χρονου. Η μητέρα είχε πάει να κόψει ξύλα για να τα βάλει στη φωτιά. Η 19χρονη τότε μαγείρετε πατάτες μαζί με τον θετό παππού της στην κουζίνα.

Ανακάτεψαν τις πατάτες με το αρσενικό και όταν η μητέρα γύρισε στο σπίτι το φαγητό ήταν έτοιμο. Έκατσε λοιπόν να φάει. Λίγο αργότερα άρχισε να έχει φρικτούς πόνους στην κοιλιά και ξεκίνησε να κάνει εμετό. Η γειτονιά ξεσηκώθηκε και ειδοποίησε τον αδερφό της.

Την πήγε γρήγορα στο νοσοκομείο του νησιού κι από εκεί στο νοσοκομείο της Πάτρας. Στο νοσοκομείο της Πάτρας έμεινε για 20 μέρες και κατάφερε να γίνει καλά.

η φαρμακέυτρα της Ζακύνθου

Η αποκάλυψη και η σύλληψη

Φυσικά οι δηλητηριάσεις στην οικογένεια είχαν ξεκινήσει να προκαλούν υποψίες στον θείο της 19χρονης. Ο ίδιος πήγε στην Χωροφυλακή και ζήτησε να γίνει εκταφή των πτωμάτων έτσι ώστε να προβούν σε ιατροδικαστική εξέταση.

Οι φήμες ότι ο 74χρονος είχε σχέση με την 19χρονη και ότι μαζί είχαν βγάλει από την μέση την οικογένειά τους, ξεκίνησαν να κυκλοφορούν στην Ζάκυνθο. Τα κουτσομπολιά στο χωριό έδιναν και έπαιρνα. Έλεγαν ότι η κòπέλα ξυλοκοπούσε την μητέρα και τον αδερφό της.

Ότι είχε σχέσεις και με άλλους δύο άντρες. Όλες αυτές οι φήμες οδήγησαν στην σύλληψη της 19χρονης και του 74χρονου. Η κòπέλα ομολόγησε αμέσως όμως ο 74χρονος τα αρνήθηκε όλα. Στην απολογία της η 19χρονη ομολόγησε ότι όλα ξεκίνησαν το 1953.

Οι γονείς της έλειπαν από το σπίτι και ο 74χρονος την κλείδωσε σε ένα δωμάτιο και την β@ιασε. Είπε επίσης ότι την ανάγκασε να σκ@τώσει την οικογένειά της υπό την απειλή του όπλου. «Εγώ φοβόμουν τον παππού και έκανα ό,τι έκανα επειδή ήμουν μικρή και φοβόμουν», ανέφερε στο  δικαστήριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα το “Το Βήμα” όταν ο δικαστής την ρώτησε γιατί έκανε αυτά τα εγκλήματα εκείνη απάντησε: «έτσι νόμιζα ότι ήταν η ζωή». Ο 74χρονος δεν παραδέχτηκε τίποτα και συνέχισε να κατηγορεί αποκλειστικά την εγγονή του.

Η ποινή

“Είναι κακούργα” υποστήριζε. “Ξενυχτούσε με φίλους της, δεν άκουγε κανέναν. Τα λέει για μένα γιατί πάει να κρύψει όλα τα κακά τα οποία έκανε. Εγώ έχω την συνείδησή μου ήσυχη.” Καταδικάστηκαν και οι δύο σε δις ισόβια για τις δ@λοφονίες και τους επιβλήθηκε επίσης η ποινή της 20ετής κάθειρξης για την απόπειρα δ@λοφονίας της μάνας.

Φωτογραφίες και πληροφορίες από την μηχανή του χρόνου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

 

 

Close