Καλλιόπη Αθανασιάδη: Το τροχαίο που την στιγμάτισε όταν ήταν παιδί, η καριέρα της στην Ιατρική & το μάθημα ζωής που δίνει

Στις 26 Ιανουαρίου του 1970 ένα τραγικό ατύχημα συνέβη σε σχολικό λεωφορείο, στο οποίο επενέβαιναν νήπια. Συγκεκριμένα, το σχολικό λεωφορείο καθώς κινούνταν στον δρόμο έπιασε φωτιά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, 8 νήπια να πάθουν σοβαρά εγκαύματα. Ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά ήταν και η Καλλιόπη Αθανασιάδη!

Μετά από 50 ολόκληρα χρόνια, η Καλλιόπη Αθανασιάδη, όχι μόνο κατάφερε να σταθεί στα πόδια της, αλλά έγινε μια τρανή επιστήμονας. Συγκεκριμένα σήμερα, κατέχει την θέση της Πρόεδρου της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος–Καρδίας– Αγγεί. Παράλληλα είναι υπεύθυνη του Θωρακοχειρουργικού Τμήματος στον «Ευαγγελισμό».

Δείτε ακόμα Θανάσης Τριαρίδης: Ο Καρκινοπαθής Γιατρός Που Το Πρωί Έκανε Χημειοθεραπείες Και Μετά Γιάτρευε Τους Ασθενείς

Καλλιόπη Αθανασιάδη: Η ιστορία της

Σύμφωνα με την ίδια, μετά το ατύχημα η μητέρα της δεν την άφησε να υποβληθεί σε καμία πλαστική επέμβαση, αφού προσπάθησε να μεταδώσει στο παιδί της την άποψη, ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα στην εξωτερική της εμφάνιση για να αρέσει.

Με αυτή την άποψη στο κεφάλι της, η Καλλιόπη Αθανασιάδη έως και σήμερα, κατάφερε να μεταδώσει σε όλους εμάς την θέληση της για ζωή και την πίστη της στις δυνατότητες της! Μια γυναίκα παράδειγμα προς μίμηση.

Πρόσφατα, προχώρησε μια δημοσίευση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. Σε αυτή τη δημοσίευση, περιγράφει την εμπειρία της σαν μικρό παιδί, τι ήταν αυτό που την έκανε να σταθεί στα πόδια της και τι πρέπει όλοι μας να θυμόμαστε για την ζωή.

“Με βοήθησαν η μητέρα μου και οι φίλοι μου”

Διαβάστε ακόμα 0 10χρονος που πωλήθηκε σαν σκλάβος και αγωνίστηκε ενάντια στην παιδική εργασία – Το τραγικo τέλος

«Το τραγικό ατύχημα, όπως το χαρακτήρισαν εφημερίδες, «δραματικό» κατά τον εισαγγελέα Ι. Καρατζά (καταδίκασε τους 2 ενόχους σε έναν χρόνο φυλάκιση και απάλλαξε τους υπολοίπους), συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία, συνέβη στις 26 Ιανουαρίου του 1970 όταν το σχολικό λεωφορείο του εκπαιδευτηρίου «Γ. Κουμαντάκου» επέστρεφε τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού στα σπίτια τους.

Θα ήθελα να πω, σε όσους βιώνουν μία αντίστοιχη κατάσταση, οτι εγώ δεν αντιμετώπισα κανένα bullying στο σχολείο μου ή τις παρέες μου. Δύο πράγματα βοήθησαν σε αυτό, η μητέρα μου και οι φίλοι μου.

Η μητέρα μου μου έμαθε ότι σε πατάνε, όταν εσύ τους αφήνεις περιθώρια, ενώ οι φίλοι μου, όλοι με αγωγή από την οικογένεια τους, με στήριξαν στην οποιαδήποτε τρέλα μου! Στους γκόμενους επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ, άλλοι μου χάρισαν αγάπη, άλλοι μου πρόσφεραν τον ουρανό με το άστρα κι άλλοι ένα μάθημα.

Πολλοί θα προσπαθήσουν να σε μειώσουν (το συνειδητοποίησα στη δουλειά μου, ήταν όμως αργά, η μαμά μου με είχε ήδη προετοιμάσει για τη ζωή!), θα προσπαθήσουν να βρουν το σημείο εκείνο, που θεωρούν αδυναμία σου…

Διαβάστε ακόμα Μια Γαλλίδα έμεινε κλεισμένη στη σοφίτα για 25 χρόνια γιατί αγάπησε τον λάθος άντρα!

Μην τους αφήσεις κανένα περιθώριο! Και για όσους αναρωτιούνται, κατ´επιλογή δεν έκανα αισθητικές επεμβάσεις… Να σας θυμίσω το τραγούδι… «Σ´όποιους αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε!»

Δείτε την αρχική της δημοσίευση παρακάτω:

50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!Το τραγικό ατύχημα, όπως το χαρακτήρισαν εφημερίδες, «δραματικό» κατά τον εισαγγελέα Ι. Καρατζά…

Δημοσιεύτηκε από Kalliopi Athanassiadi στις Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close