Μια Γαλλίδα έμεινε κλεισμένη στη σοφίτα για 25 χρόνια γιατί αγάπησε τον λάθος άντρα!

Ο ερwτας και η αγάπη είναι από τα πιο όμορφα συναισθήματα που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος. Όταν εισαι ερwτευμενος, η καθημερινότητα σου φαντάζει πιο εύκολη, οι τσακωμοί στη δουλειά δεν σε προβληματίζουν τόσο, οι φίλοι σου νιώθεις ότι σε αγαπούν λίγο περισσότερο και οι πεταλούδες στο στομάχι σε κάνουν να χάνεις τον ύπνο σου με ευχάριστο τρόπο.

Ο ερwτας λοιπόν είναι ένα πανέμορφο συναίσθημα. Φαίνεται όμως πως μερικά χρόνια πριν για τις γυναίκες δεν ήταν και τόσο ευχάριστο. Βλέπετε για πολλά χρονιά η μοίρα των γυναικών βασίζονταν αποκλειστικά στη βούληση των οικογενειών τους, ακόμη και αν έπρεπε να πάρουν μια απόφαση για το ποιον θα επιλέξουν να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους.

Έτσι, πολλές γυναίκες απαρνήθηκαν τις μεγάλες τους αγάπες, διότι η οικογένεια τις προόριζε για άλλους άντρες. Όσο κι αν μας θλίβει όλη αυτή η ανελευθερία των συναισθημάτων, φαίνεται πως εκείνη την εποχή αυτό ίσως να ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να υποστεί μια γυναίκα, αν αποφάσιζε να διαλέξει διαφορετικό άντρα από αυτόν που την προόριζαν.

Η αστυνομική ιστορία που θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας, έλαβε μέρος στη Γαλλία του 1876 και ακόμη και τότε συγκλoνισε την κλειστή κοινωνία. Ο λόγος για την Γαλλίδα Blanche Monnier που στα 25 της χρόνια, ερwτευτηκε έναν άντρα που δεν ενέκρινε η οικογένειά της. Διαβάστε παρακάτω: 

Μια Γαλλίδα έμεινε κλεισμένη στη σοφίτα για 25 χρόνια γιατί αγάπησε τον λάθος άντρα!

Η Blanche Monnier άνηκε σε μια οικογένεια που δεν είχε δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα στην περιοχή. Μάλιστα, όλοι μιλούσαν για την οικογένειά της με τα καλύτερα λόγια. Στα 25 της χρόνια λοιπόν, αναζητούσε κι εκείνη έναν σύζυγο για να φτιάξει την δική της οικογένεια.

Ερwτευθηκε λοιπόν έναν μεγαλύτερο της και πολύ φτωχό δικηγόρο. Η μητέρα της όμως, δεν τον ενέκρινε, καθώς ήθελε για την κoρη της, διαφορετική τύχη. Άλλωστε, σαν οικογένεια βρίσκονταν σε πολύ καλά οικονομικά επίπεδα για την εποχή.

Ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, η 25χρονη κοπέλα ξαφνικά εξαφανίστηκε. Η μητέρα και ο αδερφός της, την πένθησαν για ένα χρονικό διάστημα και στη συνέχεια φάνηκε να προχώρησαν τη ζωή τους. Ενώ συνέχιζαν τις ζωές τους και όλη η περιοχή θαύμαζε αυτή την αξιοπρεπή οικογένεια, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, τι κρυβόταν πίσω από αυτή την μάσκα.

Στις 31 Μαΐου του 1901, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Παρισιού έλαβε ένα μυστηριώδες γράμμα. Δεν έφερε υπογραφή και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Έχω την τιμή να σας ενημερώσω για μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Αναφέρομαι σε μια ανύπαντρη γυναίκα που είναι κλειδωμένη στο σπίτι της Madame Monnier. Λιμοκτονεί και ζει μέσα στα σκουπίδια εδώ και 25 χρόνια-με μια κουβέντα, ζει μέσα στη βρώμα» .

Μια Γαλλίδα έμεινε κλεισμένη στη σοφίτα για 25 χρόνια γιατί αγάπησε τον λάθος άντρα!

Παρόλο που η οικογένεια δεν είχε δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα στις αρχές, οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να μην ελέγξουν την συγκεκριμένη υπόθεση. Έτσι, καθώς εκτελούνταν οι έρευνες οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μια κλειδωμένη πόρτα. Όταν την άνοιξαν το θέαμα έμελλε να τους κυνηγά για όλη τους τη ζωή.

Μια γυναίκα η οποία είχε φτάσει στα 25 κιλά, ζούσε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Ήταν ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι το οποίο καλύπτονταν από αποφάγια και από τις ίδιες της τις ακαθαρσίες. Ο αέρας ήταν πολύ βαρύς και βρόμικος και οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούσαν να κάτσουν αρκετή ώρα εκεί.

Μια Γαλλίδα έμεινε κλεισμένη στη σοφίτα για 25 χρόνια γιατί αγάπησε τον λάθος άντρα!

Η γυναίκα ζούσε εκεί μέσα για 25 χρόνια γιατί αγάπησε έναν άνθρωπο που η οικογένειά της δεν ενέκρινε. Μάλιστα ακόμη και όταν ο δικηγόρος έφυγε από την ζωή, η ποινή της Γαλλίδας γυναίκας, δεν μειώθηκε στο ελάχιστο. Για όσο έμενε κλεισμένη εκεί δεν είχε αντικρίσει άλλον άνθρωπο αλλά ούτε φως.

Μάρτυρας αποκάλυψε εκείνη την εποχή:

«Η άτυχη γυναίκα ήταν ξαπλωμένη χωρις ρουχα πάνω σε ένα σάπιο χαλασμένο στρώμα. Γύρω της τα απορρίμματα είχαν δημιουργήσει ένα στρώμα πάνω από τα πάντα: ακαθαρσίες, κομμάτια κρέατος, λαχανικά, ψάρια και μουχλιασμένο ψωμί», ήταν η τρομακτική περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα.

Μια Γαλλίδα έμεινε κλεισμένη στη σοφίτα για 25 χρόνια γιατί αγάπησε τον λάθος άντρα!

«Υπήρχαν έντομα που περπατούσαν πάνω στο κρεβάτι. Ο αέρας ήταν τόσο βαρύς που δεν μπορούσες να ανασάνεις, η δυσοσμία ήταν τόσο έντονη που δεν αντέχαμε να συνεχίσουμε την έρευνα» .

Η μητέρα της Madame Monnier εκείνη την περίοδο είχε λάβει βραβείο από την κοινότητα για την “προσφορά” της. Παρόλα αυτά, μετά τις ανατριχιαστικεs αποκαλύψεις, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν αμέσως στη σύλληψή της.

Μετά από 15 μέρες στη φυλακή, άφησε την τελευταία της πνοή αφού πρώτα είχε ομολογήσει τις απoτρόπαιες πράξεις της. Την κλείδωσε εκεί για 25 χρόνια, επειδή δεν υπάκουσε την εντολή της μητέρας της, να διακόψει τη σχέση της με τον φτωχό δικηγόρο.

Μια Γαλλίδα έμεινε κλεισμένη στη σοφίτα για 25 χρόνια γιατί αγάπησε τον λάθος άντρα!

Για 25 χρόνια έτρωγε μόνο αποφάγια και ακόμη και όταν το 1885 ο αγαπημένος της έφυγε από την ζωή, η μητέρα της δεν έδειξε κανένα έλεος. Ο αδερφός της άτυχης Γαλλίδας δικάστηκε και αυτός για παροχή βοήθειας στη μητέρα του, αλλά ο ίδιος δήλωσε ότι η αδερφή του θα μπορούσε να φύγει όποια στιγμή ήθελε, αλλά εκείνη επέλεξε να μην το κάνει.

Στο τέλος, αφέθηκε ελεύθερος. Η Blanche Monnier, γνωστή στη Γαλλία και ως «La Séquestrée de Poitiers», πέθανε το 1913 σε σανατόριο.

All photos via: newsbeast.gr

 

Close