Η αληθινή ιστορία πίσω από την ταινία «Ο εξορκισμός της Έμιλυ Ρόουζ»

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το άρθρο που ακολουθεί περιέχει εικόνες που κάποιοι αναγνώστες μπορούν να βρουν ενοχλητικές.

Οι θαυμαστές των ταινιών τρόμου μπορεί να θυμούνται την ταινία «Ο εξορκισμός της Έμιλυ Ρόουζ», που βγήκε το 2005, η απεικόνιζε την τραγική ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που υποτίθεται ότι διακατέχεται από δαίμονες. Όσον αφορά τη ταινία αυτή, είναι σίγουρα διασκεδαστική, καθώς παρέχει φόβο σε αυτούς που την παρακολουθούν, καθώς βλέπουν τη νεαρή γυναίκα να σφαδάζει και να βγάζει έξω τη γλώσσα. Αλλά αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι η ταινία έχει πραγματικά ένα βαθύ, σκοτεινό μυστικό …

Πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Και το πιο τρομακτικό απ ‘όλα είναι ότι η αληθινή ιστορία είναι κατά κάποιο τρόπο πολύ πιο τρομακτικό από οποιαδήποτε σεναριογράφος θα μπορούσε να φανταστεί .

Η πραγματική Emily Rose ήταν στην πραγματικότητα η Anna Elisabeth Michel ή “Anneliese” για συντομία. Γεννήθηκε το 1952 στην Leiblfing, ένα μικρό χωριό στη Βαυαρία, στη Γερμανία. Οι γονείς της Josef και Anna ήταν πολύ αυστηροί καθολικοί και μεγάλωσαν την Anneliese με ευλάβεια θρησκευτική.

o-exokismos-tis-emili-roouz1_

Η Anneliese ήταν ένα λεπτό παιδί και συχνά άρρωστο. Όπως άρχισε να μεγαλώνει έγινε ένα σοβαρό, ήσυχο και φιλικό κορίτσι που πήγαινε στην εκκλησία αρκετές φορές την εβδομάδα με τους γονείς της και τις τρεις νεότερες αδερφές της.

Δείτε ακόμη: Αληθινές ιστορίες παιδικής φρίκης που προκαλούν Σοκ

Στην ηλικία των 16, η Anneliese διαγνώστηκε με επιληψία. Λίγο καιρό αργότερα, όταν με πνευμονία και, στη συνέχεια, με φυματίωση, και στάλθηκε σε ένα σανατόριο για έξι μήνες. Όταν επέστρεψε, είχε να επαναλάβει μια τάξη στο σχολείο ενώ είχε χάσει κάθε επαφή με τους φίλους της.

o-exokismos-tis-emili-roouz2_

Οι αυστηροί γονείς της, της απαγόρευαν να δει κάποια αγόρια και δεν την αφήσαν ακόμη και τα κορίτσια της ηλικίας της να την επισκέπτονται. Η Anneliese δεν επιτρεπόταν να χορέψει ή να βγεί έξω με άλλους εφήβους. Η απομόνωση σύντομα έγινε πολύ έντονη και άρχισε να υποφέρει από κατάθλιψη.

Όσον αφορά τη ταινία αυτή, είναι σίγουρα διασκεδαστική, καθώς παρέχει φόβο σε αυτούς που την παρακολουθούν, καθώς βλέπουν τη νεαρή γυναίκα να σφαδάζει και να βγάζει έξω τη γλώσσα

Ενώ μελετούσε εντατικά για τις εξετάσεις του γυμνασίου, άρχισε να έχει ακουστικές ψευδαισθήσεις. Η Anneliese έλεγε ότι μπορούσε να ακούσει χτύπους να προέρχονται από τον τοίχο του δωματίου της, και ακόμη ισχυρίστηκε ότι ακούει φωνές από την κόλαση να μιλούν σε αυτήν.

Δείτε ακόμη:Το μυστικό για ήρεμα, χαρούμενα παιδιά

Όταν η Anneliese μεταφέρθηκε στο Würzburg αργότερα τον ίδιο χρόνο για να πάει στο πανεπιστήμιο, επισκέφθηκε την κλινική της πανεπιστημιούπολης για να ζητήσει βοήθεια για τη χρόνια κατάθλιψη της. Μια φυσική εξέταση αποκάλυψε μια βλάβη του εγκεφάλου που ήταν πιθανώς υπεύθυνη για την επιληψία της.

Όταν ξαφνικά αναπτύξε μια ισχυρή αποστροφή για τα θρησκευτικά αντικείμενα, οι γονείς της και τα άλλου θρήσκοι ενήλικες γύρω της άρχισαν να υποψιάζονται ότι η Anneliese κατεχόταν από  κακά πνεύματα και δεν ήταν καθόλου πραγματικά άρρωστη. Ήταν τόσο πεπεισμένοι όπου πραγματικά κατάφεραν να πείσουν και την Anneliese.

Δείτε ακόμη: Ταινίες τρόμου βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα

Το καλοκαίρι του 1975, πάρθηκε η απόφαση να εκτελεστεί ένας εξορκισμός στην Anneliese. Αλλά όταν ο Πατέρας Ernst Alt άρχισε τις απαγγελίες, η νεαρή γυναίκα ξέσκισε τις χάντρες από ένα κομπολόι του. Σε εκείνο το σημείο η Anneliese ήταν τόσο άρρωστη και αδύναμη όπου έπρεπε να φύγει από το πανεπιστήμιο και να επιστρέψει για να ζήσει με τους γονείς της. Όταν ο πατέρας Alt πρότεινε ότι να τη φέρει σε μια κλινική για θεραπεία, τόσο Anneliese όσο και οι γονείς της αρνήθηκαν.

o-exokismos-tis-emili-roouz3_

Ο πατέρας Alt συνέχισε να ασχολείται με την κατάσταση και μαζί με τον Arnold Renz, εκτέλεσαν 67 εξορκισμούς για την Anneliese μέχρι το τέλος του Ιούνη του 1976.

o-exokismos-tis-emili-roouz4_

Κατά τη διάρκεια των εξορκισμών, η Anneliese ούρλιαζε και φώναξε, μιλούσε άλλες γλώσσες, γάβγιζε σαν σκυλί, αρνιόταν να φάει, και έπινε τα ούρα της. Οι ιερείς πίστευαν διακατεχόταν ταυτόχρονα απότο διάβολο, το Κέιν, τνο Ιούδας, το Νέρο και το Χίτλερ.

photos credit: facebook/ Anneliese Michel

Πηγή: hefty.co
Close