Το αληθινό ζευγάρι «Η πεντάμορφη και το τέρας» δεν είχε καθόλου ευτυχισμένο τέλος

Η διαχρονική ιστορία της Ντίσνεϊ «Η πεντάμορφη και το τέρας», πήρε πάλι σάρκα και οστά χάρη στην Έμμα Γουάτσον και τον Νταν Στίβεν. Το ξέρατε, όμως, ότι η μαγική ιστορία τους δεν είναι απλά αποκύημα της φαντασίας ενός παραμυθά; Στην πραγματικότητα, βασίζεται σε αληθινή ιστορία, που αποδεικνύει ότι η ομορφιά κρύβεται βαθιά μέσα μας.

Ο Πέντρο Γκονζάλες μεγάλωσε στην Τενερίφη της Ισπανίας το 1537, αλλά δεν μεγάλωσε ως ένα παιδί με φυσιολογική εμφάνιση. Είχε πυκνό τρίχωμα σε όλο το σώμα του, κερδίζοντας την φήμη του «Άγριου άντρα», δηλαδή ενός πλάσματος από την μεσαιωνική ευρωπαϊκή μυθολογία που ήταν μισός άνθρωπος μισός ζώο. Πίστευαν, ότι αυτό το πλάσμα μεταμορφωνόταν σε άγριο πλάσμα όταν βράδιαζε. Καμιά φορά, έτρωγαν και ζωντανά παιδιά.

Η ιστορία του Πέντρο ξεκίνησε το βράδυ της στέψης του βασιλιά Ερρίκου Β’ στη Γαλλία κατά τα μέσα του 16ου αιώνα. Είχε παρουσιαστεί ως δώρο στον βασιλιά – ένας «Άγριος άντρας» στην διάθεσή του. Η παρουσία του προκάλεσε ενθουσιασμό στους παρευρισκομένους και τον κράτησαν στο μπουντρούμι του κάστρου ως αντικείμενο παρατήρησης.

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

Close