Ο άνθρωπος που σταμάτησε να τρώει για 385 μέρες και έχασε 125 κιλά. Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι

Οι γιατροί έμειναν άναυδοι με την περίπτωση ενός άντρα που στην προσπάθειά του να αδυνατίσει, απείχε από οποιαδήποτε στερεά τροφή για έναν χρόνο και 17 μέρες.

Ενας από τους πιο επικίνδυνους τρόπους να χάσουμε κιλά είναι η παρατεταμένη αποχή από την τροφή. Ακόμα και αν δεν μας προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, το πιθανότερο είναι μετά το τέλος της ακραίας δίαιτας να ξαναπάρουμε το βάρος που χάσαμε – είναι το λεγόμενο φαινόμενο γιο γιο, για το οποίο προειδοποιούν οι διατροφολόγοι να κατακτάμε σιγά σιγά τον στόχο μας ώστε να τον διατηρήσουμε.

 

Αυτή όμως δεν φαίνεται να είναι η περίπτωση του Angus Barbieri. Του άντρα που το 1965 σε ηλικία 27 ετών, ζυγίζοντας 207 κιλά, αποφάσισε να αδυνατίσει και ανακοίνωσε στους γιατρούς ότι προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του, σταματάει εντελώς να τρώει. Εκείνοι συμφώνησαν, αν και απρόθυμα, άρχισαν ωστόσο να τον παρακολουθούν στενά και του συνέστησαν η νηστεία να μην ξεπεράσει τις 40 μέρες.

Οι 40 μέρες έγιναν 385, δηλαδή ένας χρόνος και 17 μέρες. Στη διάρκειά τους, ο Barbieri έπινε μόνο ροφήματα χαμηλής θερμιδικής αξίας και έπαιρνε τις απαραίτητες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία από συμπληρώματα διατροφής. Ισχυριζόταν ότι παρά την ασιτία «ένιωθε καλά» και η αλήθεια είναι ότι δεν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας ώστε να χρειαστεί νοσηλεία.

 

Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι μετά το τέλος της ακραίας δίαιτας, δεν ξαναπήρε ποτέ τα κιλά που είχε χάσει, αλλά διατήρησε ένα φυσιολογικό βάρος. Η περίπτωσή του εξακολουθεί να μπερδεύει μέχρι σήμερα τους επιστήμονες, οι οποίοι μελετούν το πώς κατάφερε να επιβιώσει για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς φαγητό δίχως να βλάψει ανεπανόρθωτα την υγεία του.

Ο Angus Barbieri μπήκε στο Βιβλίο Γκίνες, κάνοντας ιστορικό ρεκόρ νηστείας. Όμως ο συγκεκριμένος οδηγός έχει πάψει τα τελευταία χρόνια να μνημονεύει επικίνδυνες πρακτικές όπως η δική του, ώστε να μην γίνουν παράδειγμα και για άλλους.

 

Δείτε την ιστορία του:

photo credit: pinterest

Πηγή: womantoc
Close