Ζηνοβία: Ποια ήταν η γυναίκα όπου πήρε το όνομά της η κακοκαιρία;

Η κακοκαιρία της Ζηνοβίας χτύπησε τις τελευταίες μέρες την χώρα μας, με αποτέλεσμα πολλά αυτοκίνητα να έχουν εγκλωβιστεί στις εθνικές οδούς και το πολικό ψυχός να έχει κάνει αισθητή την παρουσία του, σε πολλές ελληνικές πόλεις! Όπως είναι γνωστό, τα ακραία καιρικά φαινόμενα παίρνουν το όνομά τους από υπαρκτά πρόσωπα του παρελθόντος. Μάλιστα στις αρχές, είχαν αποκλειστικά γυναικεία ονόματα κάτι που άλλαξε, τα τελευταία χρόνια!

Σε αυτήν την περίπτωση, η κακοκαιρία της Ζηνοβίας πήρε το όνομα της από την βασίλισσα της Παλμύρας που έζησε και βασίλευσε το 267 ή 268 μέχρι το 272 μ.Χ. Η Παλμύρα ήταν μια ρωμαϊκή αποικία όπου βρισκόταν στη σημερινή Συρία!

 

Το πλήρες όνομά της είναι Σεπτιμία Ζηνοβία. Έμεινε στην ιστορία εξαιτίας της εκθαμβωτικής ομορφιάς της αλλά και του θάρρους της. Συγκεκριμένα η Ζηνοβία, κατάφερε να τα βάλει με τον αυτοκράτορα της Ρώμης, Αυρηλιανό με αποτέλεσμα αυτός να της χαρίσει την ελευθερία της!

Προσπαθήστε να δείτε την θετική πλευρά αυτού του ακραίου φυσικού φαινόμενου! Ζεστασιά, τζάκι και ζεστά ροφήματα μπορούν να κάνουν το κρύο, πολύ πιο όμορφο!

Close