Μπορείς να δεις από το διάστημα το Σινικό Τείχος – Καταρρίπτοντας 11 μύθους

Μπορείς να δεις από το διάστημα το Σινικό Τείχος – Καταρρίπτοντας 11 μύθους . Μπορεί να μην το περιμέναμε άλλα 11 πράγματα που πιστεύαμε πως ήταν αλήθεια τελικά ήταν μύθοι.

Πολλές φορές οι άνθρωποι έχουμε πιστεύουμε σε πράγματα και τα διαλαλούμε. Έτσι κάτι που δεν έχει καμία βάση ή καμία λογική αποκτά μεγάλη δημοτικότητα, περνά από γενιά σε γενιά και κάπως γεννιέται ένας μύθος. Όπως όταν πιστεύαμε ότι τα σκυλιά όντως κάνει να φάνε κόκκαλα.

11-μύθοι-που-νομίζαμε-πως-ήταν-αλήθεια-

Δείτε ακόμα Αυτό μας έλειπε: Τί ακριβώς είναι το βακτήριο που “τρώει” ντίζελ και βενζίνη;

Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν συγκεντρώσαμε για εσάς 11 μύθους που μπορεί να μην το γνωρίζατε όμως ήταν ψέματα. Είναι πράγματα που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά και είναι πλήρως αποδεκτά ενώ δεν θα ‘πρεπε. Διαβάστε παρακάτω: 

Το σαπούνι δεν σκοτώνει τα βακτήρια

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι διότι το σαπούνι σκοτώνει τα βακτήρια. Όμως το σαπούνι δεν σκοτώνει τα βακτήρια, απλά τα ξεπλένει.

Όπως επίσης ξεπλένει και το λίπος στα χέρια που δημιουργεί εύφορο έδαφος για να αναπτυχθούν βακτήρια. Αν θέλετε λοιπόν να απολυμάνετε τα χέρια σας, μόνο αντισηπτικό ή αντιμικροβιακό σαπούνι.

11-μύθοι-που-νομίζαμε-πως-ήταν-αλήθεια-

Photo via: onmed.gr

Αν καταπιείτε μία τσίχλα δεν φεύγει από το στομάχι

Αυτό μάλλον ήταν μία παρερμηνευμένη προειδοποίηση από τους γονείς στα παιδιά, έτσι ώστε να προσέχουν περισσότερο όταν τρώνε τσίχλα. Σίγουρα η τσίχλα δεν διασπάται εύκολα από τα υγρά του στομάχου. Απομακρύνεται όμως όπως και όλα τα υπόλοιπα τρόφιμα και υγρά από τις μυϊκές συσπάσεις του στομάχου.

11-μύθοι-που-νομίζαμε-πως-ήταν-αλήθεια-

Photo via: onmed.gr

Το ξύρισμα κάνει την τριχοφυΐα πιο έντονη

Αυτό κι αν είναι μύθος. Καταρχάς αν ίσχυε όλοι οι καραφλοί θα είχαν βρει την λύση του προβλήματος. Κατά δεύτερον το ξύρισμα δεν αποδυναμώνει την τρίχα αλλά δεν την κάνει και πιο δυνατή. Η έντονη τριχοφυΐα είναι αποτέλεσμα ορμονικών προβλημάτων και όχι εξαιτίας του ξυρίσματος.

Απλά με την χαλάουα ή το λέιζερ η τρίχα αποδυναμώνεται. Τα ορμονικά προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν απλά μπορεί να ξεσπάσουν αλλιώς ή σε διαφορετικά σημεία. Οπότε μπορεί να κάνετε λέιζερ στα πόδια και να βγαίνουν τρίχες στο πιγούνι.

11-μύθοι-που-νομίζαμε-πως-ήταν-αλήθεια-

Photo via: bovary.gr

Όταν αγγίζεις βατράχι βγάζεις κονδυλώματα

Τα βατράχια μπορεί να είναι σιχαμερά για μερικούς ανθρώπους αλλά σίγουρα δεν έχουν κονδυλώματα. Τα κονδυλώματα οφείλονται στον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων και τα κολλάς μόνο αν έρθεις σε επαφή με ασθενή ή σε δημόσια τουαλέτα κλπ.

11-μύθοι-που-νομίζαμε-πως-ήταν-αλήθεια-

Photo via: wikipedia.org

Μετά τον θάνατο μεγαλώνουν μαλλιά και νύχια

Αυτό αποτελεί περισσότερο ανακρίβεια παρά μύθος. Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι μετά τον θάνατο το ανθρώπινο σώμα ξεκινά να συσπάται και να αφυδατώνεται με αποτέλεσμα τα νύχια και τα μαλλιά να φαίνονται πιο μακριά και μεγάλα. Δεν μεγαλώνουν όμως.

Δείτε ακόμα Απίστευτο: Επιστήμονες ζωντάνεψαν τα μάτια πεθαμένου

Μπορείς να δεις από το διάστημα το Σινικό Τείχος

Αν και το μήκος του Σινικού Τείχους της Κίνας είναι περισσότερο από 7.000 χλμ., είναι δύσκολο να το δει κανείς από το διάστημα, καθώς το χρώμα του συγχωνεύεται με τη φύση.

Μπορείτε να δείτε τον τοίχο μόνο υπό ορισμένες συνθήκες φωτός και καιρικές συνθήκες, και ακόμη και τότε μόνο από μια χαμηλή τροχιά. Οι αυτοκινητόδρομοι, από την άλλη, διακρίνονται συχνότερα.

11-μύθοι-που-νομίζαμε-πως-ήταν-αλήθεια-

Photo via: tripadvisor.com

Οι νυχτερίδες δεν βλέπουν

Η αλήθεια είναι πως οι νυχτερίδες κινούνται με την βοήθεια του ήχου. Παρόλα αυτά φυσικά και βλέπουν. Έχουν νυχτερινή όραση και μπορούν να δουν με ένα συγκεκριμένο ποσοστό φωτός στο περιβάλλον.

11-μύθοι-που-νομίζαμε-πως-ήταν-αλήθεια-

Photo via: wikipedia.org

Το νερό μεταφέρει τον ηλεκτρισμό πιο γρήγορα

Πραγματικότητα: Αυτό που άγει τον ηλεκτρισμό είναι ορυκτά με θετικά και αρνητικά φορτισμένα σωματίδια, τα οποία τα ίδια τα μόρια του νερού δεν έχουν. Επομένως, το απεσταγμένο νερό, λόγω της έλλειψης ορυκτών, δεν μεταφέρει ηλεκτρισμό.

Τα αντιβιοτικά σκοτώνουν τους ιούς

Τα αντιβιοτικά στην πραγματικά σκοτώνουν τα βακτήρια και σταματούν την αναπαραγωγή τους. Δεν σκοτώνουν τον ιό αυτό καθ’ αυτό.

Αν βάλετε ένα δόντι στη coca cola θα διαλυθεί

Αυτός ο μύθος κυκλοφορεί εδώ και χρόνια και λένε ότι ισχύει επειδή η coca cola έχει μέσα φωσφορικό, κιτρικό και ανθρακικό οξύ. Αυτό όμως δεν είναι επιβεβαιωμένο και φυσικά τα συγκεκριμένα οξέα υπάρχουν και σε άλλα αναψυκτικά.

Αν βλέπετε από μικρή απόσταση τηλεόραση θα χαλάσετε τα μάτια σας 

Αυτό που κάνει στην πραγματικότητα στα μάτια όταν την παρακολουθούμε από πολύ κοντά είναι να κουράζονται πολύ. Όμως προβλήματα όπως η μειωπία δεν έχει συνδεθεί με αυτή την συνήθεια.

11-μύθοι-που-νομίζαμε-πως-ήταν-αλήθεια-

Photo via: bovary.gr

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close