επιστήμονες-ζωντάνεψαν-μάτια-νεκρού-

Απίστευτο: Επιστήμονες ζωντάνεψαν τα μάτια πεθαμένου. Απίστευτο και όμως πραγματικό, αφού επιστήμονες, ζωντάνεψαν λίγες ώρες μετά τον θάνατό του, τα μάτια του.

Η επιστήμη διαρκώς εξελίσσεται και αυτό το γνωρίζουμε. Μάλιστα οι ανακαλύψεις των επιστημόνων μας έχουν βοηθήσει να κάνουμε την ζωή μας και μεγαλύτερη και πιο εύκολη. Αυτή τη φορά όμως η ανακάλυψη που έκαναν μας σόκαρε.

Φαίνεται πως στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής – που εκεί γίνονται όλα μεταξύ μας – κάποιοι επιστήμονες κατάφεραν να…ζωντανέψουν τα μάτια ενός νεκρού που λίγη ώρα πριν είχε φύγει από την ζωή. Πώς το κατάφεραν και γιατί; Διαβάστε παρακάτω: 

Δείτε ακόμα Σε αυτή την θάλασσα τα φύκια δημιουργούν την ψευδαίσθηση της στεριάς

Πιο συγκεκριμένα κάποιοι Αμερικανοί επιστήμονες προχώρησαν σε μία νέα σημαντική ανακάλυψη αφού κατάφεραν να ζωντανέψουν τα μάτια ενός ανθρώπου που πέντε ώρες πριν είχε φύγει από την ζωή.

Οι συγκεκριμένοι επιστήμονες αναβίωσαν  νευρικά κύτταρα που  αντιλαμβάνονται το φως στα μάτια ακόμη κι αν ο άνθρωπος είναι νεκρός. Αυτό έγινε στο πλαίσιο μίας σειράς ανακαλύψεων που θα μεταμορφώσουν την έρευνα για τον εγκέφαλο και την όραση.

επιστήμονες-ζωντάνεψαν-μάτια-νεκρού-

Photo via: in.gr

Δισεκατομμύρια νευρώνες στο κεντρικό νευρικό σύστημα μεταδίδουν αισθητηριακές πληροφορίες ως ηλεκτρικά σήματα στο μάτι και αυτοί οι νευρώνες ονομάζονται φωτοϋποδοχείς. Φυσικά αντιλαμβάνονται και το φως.

Δείτε ακόμα Φρίκη : Βίασαν, σκότωσαν, μαγείρεψαν και έφαγαν σαύρα υπό εξαφάνιση

Έτσι η συγκεκριμένη έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature από μία ομάδα ερευνητών από το Οφθαλμολογικό Κέντρο John A. Moran του Πανεπιστημίου της Γιούτα και συνεργάτες του Scripps Research.

Οι επιστήμονες, περιγράφουν πώς χρησιμοποίησαν τον αμφιβληστροειδή ως μοντέλο του κεντρικού νευρικού συστήματος για να διερευνήσουν πώς πεθαίνουν οι νευρώνες -και νέες μεθόδους για την αναζωογόνησή τους.

«Καταφέραμε να ξυπνήσουμε φωτοϋποδοχικά κύτταρα στην ανθρώπινη ωχρά κηλίδα, που είναι το τμήμα του αμφιβληστροειδούς που είναι υπεύθυνο για την κεντρική μας όραση και την ικανότητά μας να βλέπουμε λεπτές λεπτομέρειες και χρώματα», εξηγεί η επιστήμονας του Οφθαλμολογικού Κέντρου Moran, Fatima Abbas, επικεφαλής συγγραφέας της δημοσιευμένης μελέτης.

επιστήμονες-ζωντάνεψαν-μάτια-νεκρού-

Photo via: brightside.me

Δείτε ακόμα 11 φωτογραφίες με τα πιο περίεργα λαχανικά του κόσμου

«Σε μάτια που ελήφθησαν έως και πέντε ώρες μετά το θάνατο ενός δωρητή οργάνων, τα κύτταρα αυτά ανταποκρίνονταν σε έντονο φως, έγχρωμα φώτα, ακόμη και σε πολύ αμυδρές λάμψεις φωτός», συμπληρώνει.

Επίσης στην αρχή τα πειράματα έδειχναν ότι αναβίωσαν τους φωτοϋποδοχεις, όμως τα κύτταρα φάνηκαν να έχουν χάσει την ικανότητά τους να επικοινωνούν με άλλα κύτταρα του αμφιβληστροειδούς. Η ομάδα λοιπόν θεώρησε πως αυτό ίσχυε εξαιτίας της έλλειψης οξυγόνου.

Προκειμένου να ξεπεραστεί η πρόκληση, η αναπληρώτρια καθηγήτρια έρευνας του Scripps Anne Hanneken, MD, προμηθεύτηκε μάτια δωρητών οργάνων σε λιγότερο από 20 λεπτά από τη στιγμή του θανάτου.

Δείτε ακόμα Η αιματοβαμμένη έπαυλη 13 της Πάτρας : Βίλα Λυμπερόπουλου

Παράλληλα ο  επιστήμονας του Moran Eye Center Frans Vinberg, PhD, σχεδίασε μια ειδική μονάδα μεταφοράς για την αποκατάσταση της οξυγόνωσης και άλλων θρεπτικών ουσιών στα μάτια των δωρητών οργάνων.

Ο δεύτερος επιστήμονας κατασκεύασε μία συσκευή για την διέγερση του αμφιβληστροειδούς και την μέτρηση της ηλεκτρικής δραστηριότητας των κυττάρων.

επιστήμονες-ζωντάνεψαν-μάτια-νεκρού-

Photo via: boro.gr

Με αυτή την προσέγγιση, η ομάδα κατάφερε να αποκαταστήσει ένα συγκεκριμένο ηλεκτρικό σήμα που παρατηρείται στα ζωντανά μάτια, το «κύμα b».

Δείτε ακόμα Οι Ιταλοί δεν πίνουν ποτέ καπουτσίνο μετά τις 11 το πρωί και αυτός είναι ο λόγος

«Καταφέραμε να κάνουμε τα κύτταρα του αμφιβληστροειδούς να μιλήσουν μεταξύ τους, όπως κάνουν στο ζωντανό μάτι για να μεσολαβήσουν στην ανθρώπινη όραση», λέει ο Vinberg.

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close