Οι Άγγελοι του Ναγκίρεβ_οι_γυναίκες_που_σκότωσαν_όλους_τους_άντρες_του_χωριού_

Οι Άγγελοι του Ναγκίρεβ: Οι γυναίκες που σκoτωσαν όλους τους άντρες του χωριού για να ζήσουν με τους εραστές τους. Μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Έχουμε διαβάσει και έχουμε ακούσει για μακάβρια γεγονότα που έλαβαν χώρα όλα αυτά τα χρόνια. Για ανθρώπους που αφαίρεσαν ζωές από πολλούς άλλους συνανθρώπους τους. Για ανθρώπους που έκαναν κακό σε μέλη της οικογενείας τους ή ακόμη και σε μικρά παιδιά.

Κι εκεί που λέγαμε ότι τίποτα δε θα μας σοκάρει, ήρθε μία ιστορία από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν να μας κάνει να αλλάξουμε γνώμη. Θα σας μιλήσουμε για τους Άγγελους του Ναγκίρεβ, που σκ@τωσαν όλους τους συζύγους του χωριού για να ζήσουν με τους εραστές τους. Διαβάστε παρακάτω:

Τι συνέβη στο χωριό Ναγκίρεβ;

Το χωριό Ναγκίρεβ βρίσκεται στην Ουγγαρία, μερικά χιλιόμετρα νότια της Βουδαπέστης. Εκεί ζούσαν κάποιες γυναίκες που ο κόσμος τις αποκαλούσε ειρωνικά “Αγγέλους”. Αυτές οι γυναίκες ήταν ξακουστές σε όλη την Ουγγαρία για τους φ@νους που είχαν διαπράξει.

Η ιστορία λοιπόν ξεκίνησε το 1911 όταν η μαία Τζούλια Φαζέκας εγκαταστάθηκε στο χωριό Η Τζούλια Φαζέκας έγινε γρήγορα γνωστή διότι εκτός από μαία ήταν και η μόνη που μπορούσε να βοηθήσει τις γυναίκες του χωριού να διακόψουν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Η Τζούλια Φαζέκας σταδιακά έγινε η επίσημη γιατρός του χωριού αφού κανείς άλλος δεν είχε ιατρικές γνώσεις. Όμως στην πραγματικότητα ήταν αυτό που θα χαρακτηρίζαμε σήμερα, κομπογιαννίτισσα. Το 1914 λοιπόν ξέσπασε ο Α Παγκόσμιος Πόλεμος και οι άντρες του χωριού έφυγαν για να πολεμήσουν στο μέτωπο.

Δείτε ακόμα Πριγκίπισσα Νταϊάνα: 24 χρόνια από τον θάνατο της – Οι τελευταίες τέσσερις ώρες της

Οι γυναίκες έμειναν μόνες τους και λίγο καιρό αργότερα έφτασαν στο χωριό αιχμάλωτοι πολέμου οι οποίοι ήταν αναγκασμένοι να εργάζονται στα χωράφια αφού όλα τα αντρικά χέρια έλειπαν στο μέτωπο. Κάποιες από τις γυναίκες ήρθαν πολύ κοντά με τους αιχμαλώτους κάτι που ήταν λογικό εκείνη την εποχή.

Λογικό διότι εκείνη την εποχή τα ζευγάρια δεν παντρεύονταν από έρ@τα αλλά από προξενιά και πολλές από τις γυναίκες ήταν θύματα ενδοοικογενειακής βίας από τους συζύγους που εκείνη την εποχή έλειπαν. Το τέλος του πολέμου έφτασε και η επιστροφή των συζύγων ήταν γεγονός.

Οι Άγγελοι του Ναγκίρεβ_οι_γυναίκες_που_σκότωσαν_όλους_τους_άντρες_του_χωριού_

Όμως οι γυναίκες δεν ήθελαν να διακόψουν από τους εραστές τους. Μερικές από αυτές τις γυναίκες λοιπόν επισκέφθηκαν την Τζούλια Φαζέκας για να τους δώσει την…επιστημονική της άποψη για το θέμα. Η Τζούλια Φαζέκας δεν δίστασε λοιπόν να δώσει σε αυτές τις γυναίκες αρσενικό.

Δείτε ακόμα 24 Αυγούστου 2007: H μαύρη μέρα για την Ηλεία – Η μάνα πέθανε αγκαλιά με τα 4 παιδιά στις φλόγες

Τις εφοδίαζε με το αρσενικό και τις συμβούλευε με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να δηλητηριάσουν τους άντρες τους. Το αρσενικό έγινε σταδιακά πολύ δημοφιλές δηλητήριο στο χωριό με μερικές γυναίκες να μην δολ@φονούν μόνο τους άντρες τους.

Δηλητηρίαζαν τις πεθερές τους, τα παιδιά τους αν αυτά είχαν γεννηθεί ασθενικά και γενικότερα οποιονδήποτε τις ενοχλούσε. Έπαιρναν εκδίκηση από τους κακοποιητικούς συζύγους και ξεμπέρδευαν από άρρωστους γονείς.

Μάλιστα η Μαρί Καρντός ήταν μία από τις γυναίκες το0υ χωριού που δηλητηρίασε τον σύζυγό της, τον εραστή της και τον 23χρονο γιο της. Στην κατάθεσή τους είπε πως λίγο πριν πεθάνει το παιδί της, του ζήτησε να της τραγουδήσει.

Δείτε ακόμα Το παιδί που έπαιξε στους Power Ranger και έγινε δολοφόνος μεγαλώνοντας

Πριν προλάβει να τελειώσει το τραγούδι, είχε ήδη αρχίσει να σφαδάζει από τους πόνους. Παρά την απότομη αύξηση των θανάτων κανείς δεν υποψιάστηκε την Τζούλια Φαζέκας. Ο ξάδερφός της δούλευε στο ληξιαρχείο και ήταν υπεύθυνος για τις καταγραφές θανάτων.

Έτσι έγραφε πως όλοι είχαν φύγει από φυσικά αίτια ή από ατυχήματα και καθώς δεν υπήρχε άλλος γιατρός στο χωριό κανείς δεν ήταν σε θέση να αμφισβητήσει την σατανική μαία.

Σήμερα υπολογίζεται ότι έχασαν την ζωή τους περίπου 300 άνθρωποι στα 15 χρόνια που έδρασε η Τζούλια Φαζέκας. Σύμφωνα με άλλους υπολογισμούς ο αριθμός αυτός είναι υπερβολικός και οι θάνατοι από αρσενικό δεν ξεπέρασαν τους 50.

Πότε αποκαλύφθηκαν;

Οι Άγγελοι του Ναγκίρεβ αποκαλύφθηκαν το 1929. Σύμφωνα με μία εκδοχή της ιστορίας ένας φοιτητής ιατρικής “ψάρεψε” ένα πτώμα από το ποτάμι και κατά τη διάρκεια της νεκροψίας ανακάλυψε πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε πεθάνει από αρσενικό.

Η παρατήρησή του, τον οδήγησε σε περαιτέρω έρευνες στο τοπικό νεκροταφείο όπου και εντοπίστηκε πως σχεδόν όλα τα πτώματα είχαν βρει τον θάνατο με τον ίδιο τρόπο. Η δεύτερη εκδοχή της ιστορία αναφέρει την κύρια Ζάμπο.

Οι Άγγελοι του Ναγκίρεβ_οι_γυναίκες_που_σκότωσαν_όλους_τους_άντρες_του_χωριού_

Η κυρία Ζάμπο ήταν μια από τους Αγγέλους η οποία πιάστηκε στα πράσα την ώρα που δηλητηρίαζε ένα από τα θύματά της. Οι αρχές ερεύνησαν την υπόθεση και συνέλαβαν δεκάδες γυναίκες από τις οποίες καταδικάστηκαν οι 26.

Δείτε ακόμα Οικογένεια Σόντερ: Τα 5 παιδιά της οικογένειας που εξαφανίστηκαν υπό σκοτεινές συνθήκες

Οι 8 από αυτές καταδικάστηκαν σε θάνατο όμως μόνο δύο έφτασαν στο απόσπασμα με τις υπόλοιπες να πεθαίνουν στην φυλακή. Η Φαζέκας αυτοκτόνησε προτού καταδικαστεί.

All photos via: mixanitouxronou.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα της μηχανής του χρόνου στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

 

Close