οι_πιο_επικίνδυνες_και_εχθρικές_φυλές_του_κόσμου_

Οι πιο επικίνδυνες και  απομονωμένες φυλές στον κόσμο (βίντεο). Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα από την φύση τους. Με λίγα λόγια είμαστε ζώα αγέλης. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να επιβιώσουμε όταν βρισκόμαστε με άλλους ανθρώπους.

Ειδικά οι σύγχρονες κοινωνίες έχουν μάθει να αλληλεξαρτώνται η μία από την άλλη. Θέλουμε να τα πηγαίνουμε καλά με τις χώρες που είναι δίπλα μας ή που κατέχουν μεγάλη δύναμη, διότι αυτό σημαίνει ότι η ευημερία μας θα κρατήσει περισσότερα χρόνια.

Δείτε ακόμα Αυτά είναι τα πιο σιχαμένα φαγητά του κόσμου (βίντεο)

Προσπαθούμε να έχουμε φιλικές σχέσεις με τις γείτονες χώρες ή να διορθώσουμε τις σχέσεις μας με αυτές. Υπάρχουν όμως μερικές φυλές που μέχρι και σήμερα μένουν απομονωμένες από επιλογή. Μάλιστα αντιμετωπίζουν εχθρικά, όποιον ξένο προσπαθήσει να τους πλησιάσει. Ποιες είναι αυτές; Διαβάστε παρακάτω: 

Φυλή Korowai

Η φυλή Korowai από την Ινδονησία, ανακαλύφθηκε το 1970 από αρχαιολόγους και ιεραποστόλους. Ζούσαν και συνεχίζουν να ζουν σε δεντρόσπιτα ενώ χρησιμοποιούν πέτρες για εργαλεία. Οι άνθρωποι της συγκεκριμένης φυλής πιστεύουν ότι οι λευκοί άνθρωποι είναι δαιμονισμένοι.

Επίσης θεωρούν πως αν αλλάξουν έστω και μία από τις συνήθειες τους, ο κόσμος θα καταστραφεί από έναν μεγάλο σεισμό. Λέγεται πως εξασκούν τον κανιβαλισμό αν και μπορεί να έχουν αφήσει αυτά τα συμπεράσματα να κυκλοφορήσουν επίτηδες, για να μην πλησιάζουν οι ξένοι.

Φυλή Mascho Piro

Η συγκεκριμένη φυλή αποτελείτε από νομάδες που ζουν στα τροπικά δάση του Αμαζονίου. Την περίοδο της ξηρασίας μένουν κοντά σε ποτάμια ενώ στις μεγάλες βροχές κατοικούν μέσα στα δάση του Αμαζονίου. Πιστεύουν ότι αν έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό θα κολλήσουν αρρώστιες.

Δείτε ακόμα Δες τι ζώδιο είσαι σύμφωνα με το ωροσκόπιο των Μάγια

Αυτό βέβαια έχει μία δόση αλήθειας, αφού ζώντας τόσο απομονωμένοι δεν έχουν αντισώματα ούτε για την απλή γρίπη. Στο παρελθόν έχουν κατηγορηθεί για τραυματισμούς, λεηλασίες και δολοφονίες ξένων με όπλα που φτιάχνουν από μπαμπού και άλλα ξύλα. Αυτή και αν είναι από τις  πιο επικίνδυνες και απομονωμένες φυλές στον κόσμο.

Φυλή Chimbu

Ζουν σε μία απομονωμένη περιοχή της Νέας Γουινέας. Αποφάσισαν να ζωγραφίζουν το σώμα τους σαν σκελετός για να φοβίζουν τον εχθρό τους. Την πρώτη φορά που ήρθαν σε επαφή με τον πολιτισμό ήταν πολλά χρόνια πριν, όταν τυχαία τους συνάντησαν Αυστραλοί εξερευνητές. Εκείνοι τους έδωσαν και το όνομα Chimbu.

Φυλή Mursi

Η φυλή Mursi αριθμείτε στα 11.500 άτομα. Τα κòρίτσια φορούν στα χείλη τους τεράστια πιατάκια που φυσικά προκαλούν πρόβλημα στα χείλη. Τα αγόρια μυούνται στην βία από μικρή ηλικία. Καλλιεργούν αρακά και άλλα τρόφιμα και ζουν απομονωμένοι εδώ και αρκετά χρόνια. Πιστεύουν στον χριστιανισμό και στον ανιμισμό. Βρίσκονται στην Αιθιοπία.

Φυλή Anghori

H συγκεκριμένη φυλή ζει στην Ινδία και οι υπόλοιποι Ινδοί τους φοβούνται. Πιστεύουν ότι μπορούν να περπατήσουν στο νερό και ότι προβλέπουν το μέλλον. Στην πραγματικότητα, ακόμη κι αν αυτά δεν ισχύουν οι Ινδοί έχουν απόλυτο δίκιο να τους φοβούνται γιατί όπως φαίνεται είναι από τις πιο επικίνδυνες και απομονωμένες φυλές στον κόσμο .

Η συγκεκριμένη φυλή είναι αίρεση Ινδουιστών αλλά δεν έχουν πολλά κοινά με τους κλασικούς Ινδουιστές. Κάνουν διαλογισμό, πίνουν ούρα και κρασί μέσα από ανθρώπινα κρανία που βρέθηκαν στο ποταμό Γάγγη, χρησιμοποιούν πτώματα που βρέθηκαν στον ποταμό για τις τελετουργίες τους και έχουν κατηγορηθεί για κανιβαλισμό.

Το τελευταίο έγινε, διότι ιερείς της συγκεκριμένης φυλής, φαίνεται πως τρώνε σάρκα νεκρών ανθρώπων που βρήκαν στον ποταμό, για να έρθουν πιο κοντά με το θείο. Πολλές ταινίες και σειρές έχουν βασιστεί στην ζωή τους.

Φυλή Asmat

Η συγκεκριμένη φυλή μένει κι αυτή στη Νέα Γουινέα και λέγεται πως σκοτώνει ανθρώπους για να χρησιμοποιήσει τα κρανία τους στο μαγείρεμα. Μάλιστα γόνος μίας πλούσιας οικογένειας έχασε την ζωή του εξαιτίας αυτής της φυλής. Περισσότερες πληροφορίες στο βίντεο.

Φυλή Korubo

Η φυλή που ζει στη Βραζιλία ανακαλύφθηκε το 1996 και είναι υπεύθυνη για επιδρομές σε γειτονικές φυλές. Γυναίκες και άντρες της συγκεκριμένης φυλής επιτίθεντο στα διπλανά χωριά και σκοτώνουν ανθρώπους με μεγάλα μπαστούνια και δηλητηριασμένα βέλη.

Δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη θρησκεία και αφαιρούν την ζωή από άρρωστα παιδιά και συνανθρώπους τους.

Φυλή Totobiegosode

H συγκεκριμένη φυλή ζει μέσα στα δάση νομαδικά όμως υπάρχουν μέλη της που αποφάσισαν να εκσυγχρονιστούν. Τα Ηνωμένα Έθνη μάλιστα κάλεσαν όλους τους υπόλοιπους να μην καταστρέφουν το δάσος που ζει η φυλή, για να μην πάθουν κάποιο κακό οι άνθρωποί της.

Το ανατριχιαστικότερο πράγμα που κάνουν είναι ότι όταν ένας άνθρωπος είναι ετοιμοθάνατος, σκάβουν μία τρύπα και τον βάζουν μέσα.

Δείτε τις άλλες δύο επικίνδυνες φυλές στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close